heet vanaf nu
2019
01
jan
door
Martijn Lupke
593
5
0

Goede voornemens

Het wordt bijna lachwekkend. Al die goede voornemens van iedereen. Minder eten, minder zeuren, meer genieten, minder smartphone, minder Netflix, meer sporten. Hooguit 1% gaat het volhouden. Ook goede voornemens op werkgebied? Hoor je vaak minder over. Heb jij ze? En ga je ze net zo lang volhouden als minder Netflix?

Ik doe niet meer aan goede voornemens. Dat is mijn voornemen. Gaat me vast niet lukken. Elastieken ruggengraat. Volhouden ho maar. Altijd nieuwe prikkels. Net bijvoorbeeld een boek over Instagram zitten lezen. Zou een mooi voornemen kunnen zijn voor 2019. Meer met Instagram doen. Volgens Ingrid hét medium. Doen we nog te weinig mee.

'We moeten ook nog een nieuwe camera kopen als we meer met Instagram gaan doen'. 'Nieuwe camera?' 'Ja, voor betere selfies en vlogs!' 'Is je IPhone niet goed genoeg dan?'  'Nee, dat wordt niks'. 'Kost ie?' '450 euro, een instapmodelletje.' 'Ja, het is lekker met je, we sparen nog wel even door.' 'Toch ga ik in 2019 los op Instagram!'. 'Doe je ding, ik houd het bij de krant.'

Het is hier thuis naast een normaal gezin ook een redactie, fotostudio, vergaderzaal en discussieruimte, vooral aan de eettafel. Bovenstaande discussie was van vanavond tijdens de koffie met de laatste oliebollen. Werk en privé zijn sinds OK Visie volledig in elkaar vervlochten. 'Tijd voor een kantoor', zei Ingrid laatst. 'Ja goeie, heb ik rust.' ‘Je kan ook in Amsterdam gaan zitten bij de uitgever.’ Het oprichten van de vinger naast de ringvinger sprak voor zich. ‘Korte communicatielijntjes hebben wij hè?’ Kon ze niet om lachen..

Nee, het is echt lachen samen een bedrijfje runnen waar een kind van bijna 2 doorheen rent. Sommige kantoren hebben een hond. Wij een kind. Hoef je ook niet uit te laten. Wel af en toe te aaien. Ook gezellig als we een vergadering doen. Iets minder als de geur van koffie wordt verdrongen door de geur van een andere bruine substantie. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Slechte woordkeuze trouwens.

Zelfs in bed hebben we het soms over OK Visie. Echt het hele huis is kantoor hier. Zelfs als ik sta te scheren en Ingrid onder de douche staat, hoor ik achter me allerlei lijstjes voorbij komen. ‘We moeten dit niet vergeten en die nog even bellen.’ 24/7 met OK Visie bezig. Op de WC liggen zelfs alle edities van de OK Visie Krant. Iemand zei laatst: 'Voor als het WC papier op is?' Was een goede vriend. Anders had ie het huis niet heel verlaten.

Hard werken, een eigen redactie runnen. Maar onwijs leuk. Hebben we met OK Visie goede voornemens nodig? Zeker! Gaan we het rustiger aan doen? Nee! We gaan het slimmer doen. Meer doen in minder tijd. Toch een goed voornemen. Oké eentje dan…

Een goed 2019 gewenst!

Deel dit artikel
5 keer gedeeld
reageer

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >