heet vanaf nu
2017
29
dec
door
Ingrid Hummel
945
0
0

Top 10 items 2017

Lijstjes, lijstjes. lijstjes.... Rond deze tijd van het jaar vliegen ze om je oren. Ook OK Visie doet er vrolijk aan mee en blikt terug op het afgelopen jaar. Dus pak je oliebol erbij, strooi er wat extra poedersuiker op en ga maar eens goed zitten voor deze top 10 van onze meest gewaardeerde items van 2017! We willen jullie bedanken voor jullie betrokkenheid bij OK Visie in het afgelopen jaar en willen jullie een bruisend en sprankelend 2018 wensen. Geniet van alles en elkaar, enne.. vergeet je vuurwerkbril niet!

Top 10 items

10. Laminaire flow op de ok

Is het tijd voor een nieuwe richtlijn met betrekking tot het luchtbehandelingssysteem op de ok?

9. Chirurg en anesthesist krijgen waarschuwing voor miscommunicatie

Een chirurg en anesthesist hebben een waarschuwing gekregen van het tuchtcollege voor de gezondheidszorg. De medisch specialisten hadden een miscommunicatie over een heupoperatie.

8. High-tech op de ok

In het Reinier de Graaf Ziekenhuis werken ze met een digitale operatieassitent. Operatieassistente Marsha vertelt haar ervaringen.

7. Pilootvaardigheden in de operatiekamer

Het verbaast voormalig luchtmachtvlieger en chirurg Marck Haerkens niets dat er geen verdere daling is van de vermijdbare sterfte in ziekenhuizen.6. Ziekenhuispersoneel krijgt meer loon in nieuwe cao

In 2017 stijgen de lonen met 1,75 procent en in 2018 met nog eens 2 procent. Daarnaast wordt de opbouw van het vakantiegeld verhoogd naar 8,33 procent en ontvangen alle medewerkers in 2017 en 2018 een eenmalige uitkering van 200 euro. In 2019 volgt een eenmalige uitkering van 125 euro.

5. Rituelen op de ok

Omdat we het altijd zo doen?!
Welke overbodige handelingen verrichten wij op de ok?

4. Personeelstekort? Doe Maar!

Wat is dat toch op de ok? Ligt het aan het werk, aan de omstandigheden, het salaris, de carrièrekansen? Waarom hebben we steeds tekorten?

3. Operatiekamers beter benut

In een tijd waarin ziekenhuizen op hun uitgaven moeten letten, is het slim omgaan met kostbare OK-tijd een belangrijke factor. Lizette van Veen-Berkx onderzocht hoe de Nederlandse universitair medische centra (UMC’s) door middel van benchmarking tot verbeteringen komen in de benutting van hun OK’s.


2. Maakt mij niks uit 

Een goede omloop is onmisbaar, maar soms is het lastig toegeven niet aan tafel te willen


   
1. Driftige klompen

Een simpele oplossing om een opgewonden standje van een chirurg tot bedaren te brengen.

Deel dit artikel
0 keer gedeeld
reageer

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'in the picture', vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >