heet vanaf nu
2018
24
mrt
door
Thomas Kerres
840
0
0

Weer thuis

Hebben jullie mijn verhaal in de OK Operationeel gelezen? Deel 1 is in december gepubliceerd en het is een samenvatting van mijn blog tot nu toe. Deel 2 komt er binnenkort aan en daarin krijgen jullie een voorproef van wat ik in de toekomstige blog zoal ga schrijven. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deel 1 hebben gevonden. En natuurlijk straks van deel 2 gaan vinden.

Afijn, jullie hebben het door het artikel in de OK Operationeel waarschijnlijk al in de gaten: ik ben weer terug in Nederland. Daar ben ik uiteindelijk heel gelukkig mee. Het was niet echt mijn land, dat Zwitserland. Niet omdat het daar slecht is. Het is gewoon zo dermate anders dat ik moeite had om daar aan te wennen. En ook al is niet iedereen gecharmeerd van een progressieve omgeving: ik miste die wel heel erg. Ik ben gewoon verwend: op de zondag naar de supermarkt, belastingaangifte op de PC thuis ipv op papier en vervolgens anderhalf jaar onderweg, pinnen overal en bij iedereen, bankieren, dienstlijsten en andere alledaagse dingen gewoon per app, een goeie infrastructuur, WEINIG bureaucratie (!!!) en zo voort, en zo voort. Desalniettemin heb ik het bijna vier jaar in dit eigenaardige maar mooie land volgehouden.

Nu precies een jaar geleden ben ik verhuisd. Dat had nogal wat voeten in de aarde. Met alle opzegtermijnen en andere administratieve en organisatorische rompslomp in Zwitserland ben je toch een aantal maanden bezig zo een verhuizing voor te bereiden. Alleen al het uitschrijven bij de gemeente Rothrist duurde meerdere weken.

Een van mijn hobby's is de opvang van katten. Dus ben ik einde maart 2017 op een leuke zaterdagavond in een gehuurd bestelbusje gestapt en ging met 17 katten boven op mijn meubels gestapeld de grens over en terug naar huis. Continu de angst of de dieren het wel overleven. Of de angst dat ik ergens met autopech op de weg blijf hangen met al die beestjes. Zoiets soortgelijks was me al een keer eerder gebeurd: met een gehuurd en gelukkig toen wel leeg bestelbusje midden in Duitsland op de snelweg pech gehad. De motor was kapot, het was ongeveer 22:00 uur en dat op een zaterdagavond. Geen kans op vervangend vervoer op dat tijdstip. Mijn absolute nachtmerrie. Als me dat maar niet weer overkomt. Maar okay, we hebben het allemaal goed overleefd. Ik was achteraf wel toe aan een paar dagen vakantie.

Sinds begin april vorig jaar werk ik ook weer in Nederland. Omdat het door de lange voorbereidingstijd wat lastig was om vanuit Zwitserland een vaste baan in een ziekenhuis te regelen ben ik weer begonnen voor een detacheringbureau. Via het bureau waar ik nu voor werk ben ik april 2017 in een academisch ziekenhuis begonnen. Wat een verademing, zeg. De wereld in Zwitserland is zo dermate anders! Het is gewoon prettig weer met de mensenslag te werken waar ik aan gewend ben. En qua mentaliteit, tempo, kwaliteit en veiligheid lopen we in Nederland heel erg vooruit. To the point, geen gedoe, gewoon lekker werken. En ik hoor jullie al denken: dat vooral in een academisch ziekenhuis!!! Die hebben immers de reputatie juist langzaam en omslachtig te zijn. Hier niet dus. Mijn compliment aan mijn collega's daar.

Als jullie mijn blog blijven lezen zullen jullie gaandeweg een aantal dingen te weten komen over de werkwijze en sfeer in Zwitserland en hoe die van ons hier in Nederland verschillen. Dan snappen jullie beter wat ik hiermee bedoel.

Tot de volgende keer dus.

Uf wiederluege

Deel dit artikel
0 keer gedeeld
reageer

Thomas Kerres

Ik ben Thomas Kerres en ik ben 50 jaar oud. Samen met mijn 15 katten leef ik in Heerlen. Ik ben operatieassistent en ik werk voor een detacheringbureau in verschillende ziekenhuizen. Daarnaast ben ik hypnose therapeut. Ik schrijf blogs omdat ik mensen bewust van dingen wil maken die ik zelf heb beleefd en die anderen ook kunnen overkomen. Zodoende wil ik een potentieel negatieve ervaring ombuigen naar een positief gevoel en een glimlach op je gezicht toveren.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >