heet vanaf nu
2019
06
jan

9de Masterclass ‘de Amsterdamse School’

Op 13 april 2019 is er alweer de 9de editie van de masterclass ‘de Amsterdamse School’. De organiserende anesthesiemedewerkers van Amsterdam hebben voor deze keer het thema ‘CARDIO en CPR’ gekozen. Op deze dag zullen een aantal deskundige sprekers verschillende aspecten van cardio (-anesthesiologische) en CPR behandelen.

Deze dag is grofweg onderverdeeld in 3 delen. Om te beginnen wordt er aandacht besteed aan de RR en MAP, hoe laag kan je die laten dalen en wat zijn de gevolgen daarvan. Wat is het belang van een goede pré-conditioning/voorbereiding van de hartpatiënt en wat is er als actuele hartmedicatie voorhanden. Vervolgens aandacht aan de CPR, capnografie/luchtwegmanagement tijdens reanimatie, wat leert ons dat. Hoe heeft de regio Amsterdam de reanimatie geoptimaliseerd en de nieuwste trend in CPR, het gebruik van de ECMO. Een CABG-pt komt getuigen over hoe hij het bericht dat hij een hartoperatie moest ondergaan heeft verwerkt en wat de indrukken waren toen hij de OK werd binnengebracht. Moeten we altijd wel beginnen met reanimeren, hoe lang gaan we door en is het echt wel zinvol om altijd alles uit de kast te trekken in elke casus want hoe komt de patiënt er uiteindelijk uit? Als laatste onderdeel is er na de theepauze een reanimatiesessie gepland waar u interactief aan kunt meewerken en het die dag geleerde in praktijk brengen.

De locatie is zoals vorige jaren weer de Graanbeurszaal in de Beurs van Berlage, Damrak 243, 1012 ZJ Amsterdam. Wij adviseren u ten zeerste om met het openbaar vervoer te komen. De Beurs is uitstekend te bereiken per trein (10min lopen vanaf het CS). Indien u toch met de auto komt kan er geparkeerd worden aan verminderd tarief in de parkeergarage Oosterdok (ook ongeveer 10min lopen). Hoe dan ook blijft parkeren in Amsterdam een dure aangelegenheid.

Inschrijven kan via de website van de NVAM, www.nvam.nl/inschrijven-symposia. Indien u specifieke wensen heeft betreffende dieet of andere zaken kunt u deze doorgeven op volgend mailadres: b.d.vanloo@amc.nl

De organiserende anesthesiemedewerkers uit Amsterdam en de NVAM hopen u weer te mogen verwelkomen op 13 april.

Bekijk of download hier het volledige programma


13 april 2019

€100

Beurs van Berlage
Damrak 243 / Amsterdam
Deel dit evenement
4 keer gedeeld
volgend evenement >