heet vanaf nu
2021
24
aug

Zorg voor UX

Hoe zorg je voor een goede gebruikerservaring van technologieën in de zorg? Vier inspirerende sprekers delen die middag hun visie en ervaringen rondom het thema ‘Human First’. Proud Nerds nodigt je van harte uit deel te nemen!

Gratis online deelname

Dit jaar is de organisatie van ‘Zorg voor UX’ in handen van digital agency Proud Nerds. Het event vindt plaats in een hybride vorm: op locatie in de Splendorfabriek in Nijmegen én online. De stoelen op locatie zijn te reserveren via Caspar Kipp, belangstellenden voor online deelname kunnen zich online registreren. Heb je als zorgprofessional belangstelling voor het event, meld je dan nu gratis aan via MeetUp.

Het thema: Human First

De digitale ontwikkelingen binnen de zorg volgen elkaar razendsnel op. Het succes van al die innovaties schuilt voor een groot deel in de user experience, de gebruikerservaring. Hoe zorg je ervoor dat een tool, site of app prettig is in gebruik? Hoe maak je het persoonlijk? Hoe waarborg je de menselijke maat in design en techniek? Op 26 augustus zetten we de mens op de eerste plaats: Human first!

We proudly present: De sprekers

13.30 – 14.00 uur
Peter Joosten - Trendwatcher
De impact van technologie op de mens
Peter Joosten is een icoon als het gaat om innovatie in de zorg. Het is vrijwel onmogelijk om deze veelzijdige persoon met een term te beschrijven. Cartoonist, experience designer, trendwatcher… de rode draad in zijn werk is dat hij nieuwe technieken en ontwikkelingen op een inlevende manier naar de gebruiker brengt. Leun lekker achterover en beluister Peters visie op de impact van technologie op de mens en de samenleving.

14.00 – 14.30 uur
Daan Wijlens - UX designer VGZ
Van Digital First naar Human First

Het thema Human First staat bij Coöperatie VGZ hoog op de agenda. Een geboorte, een overlijden, het zijn levensgebeurtenissen met een enorme impact op mensen. Daar wil je als verzekeraar met zorg mee omgaan. Als UX-designer bij VGZ maakt Daan Wijlens zich daarom hard om bij de digitale verwerking van dit soort gebeurtenissen, de verzekerde een menselijke en persoonlijke ervaring te bieden. Hoe zorg je dat digital menselijk wordt?

14.30 – 15.00 uur
Pauze
Tijd voor koffie, thee of al een biertje? Bezoekers aan het fysieke event hebben de gelegenheid alvast over de belevingsmarkt te lopen en zich aan te melden voor activiteiten.

15.00 – 15.30 uur
Alexander de Ruiter – CEO OBI4wan
Chatbots, de stap naar persoonlijke dienstverlening

In de zorg worden steeds vaker chatbots ingezet. Daarmee vervang je de klantenservice medewerkers niet, maar het is wel een effectieve manier om hen te ontlasten. Alexander de Ruiter, CEO bij OBI4wan, helpt je de stap te zetten naar persoonlijke dienstverlening met chatbots.

15.30 – 16.00 uur
Quirine Wissink
Ondersteuning bij het verlies van een dierbare

Quirine Wissink is co-founder van Dearly: een app die rouwenden ondersteunt voor, tijdens en na het verlies van een dierbare. De rouwende kan ik contact komen met lotgenoten of professionals en artikelen lezen in de app. Een precair onderwerp waarbij menselijkheid key is. Hoe voorziet de app daarin? En hoe willen zij er voor gaan zorgen dat het bespreekbaar maken van verlies en rouw meer genormaliseerd gaat worden in de huidige maatschappij?


16.00 – 17.00 uur
Belevingsmarkt en borrel (exclusief op locatie)
Online eindigt hier het programma en danken we iedereen voor de aandacht. Op locatie in de Splendorfabriek organiseren we een belevingsmarkt. Daar bieden we onder meer samen met CWZ de gelegenheid het gebruik van de App to Order te ervaren. In het UX-Lab is er gelegenheid voor uitleg over UX-testen. Ook is er live een respondent aanwezig. En onze partner Proud Experts biedt een mini-experience Lego Serious Play aan. Sluit de dag af in stijl en geef de innerlijke mens ook wat plezier met een prijswinnende Swaegers Blonde Jack of Swaegers IPA uit onze in-house bierbrouwerij. De brouwmeesters geven gedurende de dag een kijkje in de keuken van het brouwproces.


Over Proud Nerds

Met trots treedt Proud Nerds dit én volgend jaar op als gast-host van het event ‘Zorg voor UX’. Want de zorg voor een goede user experience is wat ons drijft in ons werk. Als digital agency ontwikkelen we digitale oplossingen voor commerciële bedrijven, overheid en zorg. Altijd met de eindgebruiker in ons achterhoofd. We toetsen de user experience onder meer in ons UX-Lab in Nijmegen. Meer weten over Proud Nerds? Je leest het hier.


Praktische informatie

  • Heb je vragen tijdens het event? Maak dan gerust gebruik van de chat. Tijdens Zorg voor UX treedt Caspar Kipps van Proud Nerds als host op en stelt hij vragen van deelnemers aan de sprekers.
  • Het fysieke event vindt plaats bij Proud Nerds in de Splendorfabriek. Het adres is Sint Annastraat 198 in Nijmegen.
  • Heb je vragen over het event? Neem dan contact op met Sandra Schrijver


26 augustus 2021

Gratis

Sint Annastraat 198
Nijmegen
Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Deel dit evenement
1 keer gedeeld
volgend evenement >
advertentie