heet vanaf nu
2019
22
jun
door
Martijn Lupke
997
4
0

Bijscholingsdag BEN OK een groot succes

“Het gaat ons om het delen van kennis en vaardigheden tussen de 6 ziekenhuizen die aangesloten zijn bij het BEN OK project, zodat we niet steeds met elkaar het wiel opnieuw aan het uitvinden zijn”, aldus Fred de Jong, anesthesiemedewerker en praktijkopleider en tevens lid projectteam van BEN OK.

De opkomst in het Catharina Ziekenhuis was op deze tweede dag van de zomer 2019 bijzonder goed. Zo’n 125 anesthesiemedewerkers, recoveryverpleegkundigen en operatieassistenten kozen voor een dagje in de schoolbanken in plaats van een zonnig terras. En terecht. De organisatie had een aantrekkelijk programma samengesteld in parallelsessies, zodat er zeer specifiek ingezoomd kon worden op anesthesiologische - en chirurgische zorg.

‘BEN OK is een samenwerking van de OK’s van zes ziekenhuizen in de regio (Jeroen Bosch Ziekenhuis, Elkerliek, ETZ, St. Anna Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis, en Maxima Medisch Centrum). De projectgroep BEN OK ontwerpt en ontwikkelt bij – en nascholingsprogramma's voor operatieassistenten en anesthesiemedewerkers. Het doel van BEN OK: Onderling kennis delen en borgen’, licht Fred de Jong toe.

‘We hebben verschillende leerlijnen, zoals bijvoorbeeld “Trauma”, waar het vandaag over gaat voor de anesthesie en recovery en “Vaat en Thorax” voor de chirurgie. Deze leerlijnen gebruiken we als “kapstok” om daaraan vervolgens verschillende onderwerpen aan het hangen. Zo proberen we eenheid te krijgen in de manier van bij - en nascholen in de regio’ vervolgt Fred. Het voordeel is dat als een medewerker van ziekenhuis verandert in deze regio dat hij of zij vertrouwd is met het leerklimaat en, niet onbelangrijk, de nieuwe collega’s al een beetje kent van de BEN OK events.

De ambitie van BEN OK is groter dan bij – en nascholing in de regio. We denken dat dit concept voor meer ziekenhuizen interessant kan zijn. We denken dus breder en zijn ervan overtuigd dat gezamenlijk scholen de kwaliteit van zorg een goede impuls geeft en leren ook leuker maakt.

“Dus BEN OK gaat landelijk?” ‘Eerst maar eens genieten van deze dag en daarna kijken we weer verder, stapje voor stapje!’Deel dit artikel
4 keer gedeeld
reageer

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >