heet vanaf nu
2017
12
sep
door
Martijn Lupke
2502
16
0

Forced air warming is veilig, ook bij orthopedie!

De FDA heeft Forced Air Warming als een veilig hulpmiddel bestempeld. Waar deze manier van patientverwarming eerder als een groot risico op postoperatieve wondinfecties werd gezien, kan het nu bij alle soorten operaties veilig ingezet worden. Ook bij orthopedische prothesiologie.

Het gebruik van Forced Air Warming bij orthopedische prothesiologie is in veel ziekenhuizen in de ban gedaan. Een veel gehoord argument is dat het de kans op een postoperatieve wondinfectie (POWI) kan verhogen. De FDA weerlegt deze aanname. 

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de validiteit van dit argument. Helaas geven de onderzoeken geen eenduidig antwoord. Er is daardoor in de praktijk veel discussie over dit onderwerp en wordt er op basis van aannames veelal een keuze gemaakt voor een alternatieve vorm van patientverwarming. 

De FDA heeft deze maand verklaard dat Forced Air Warming veilig is en dat er geen aanwijzingen zijn dat de kans op het ontstaan van een POWI groter is. 

Lees hier meer.

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
16 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
Opiatenmisbruik door anesthesie-personeel, een onderschat probleem?
blog
Efficiënt werken op OK bij Bergman Clinics. Daar wordt iedereen beter van.
nieuws
Veiligheid en effectiviteit van implantaten voor hersenaneurysma vaak niet goed onderzocht
nieuws
Landelijke studie naar effect van multidisciplinair overleg bij hoog-risico patiënten

Martijn Lupke

Martijn Lupke is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst