heet vanaf nu
2018
18
aug
door
Martijn Lupke
2075
8
0

Medewerkers operatiekamer UMC Utrecht voelen zich niet gewaardeerd

Operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en specialisten willen dat hun werkgever UMC Utrecht het beloningsbeleid aanscherpt. Er vertrekken te veel mensen naar andere ziekenhuizen om daar beter te verdienen, waardoor in Utrecht een flink personeelstekort is ontstaan.

Een beter beloningsbeleid moet volgens de ontevreden medewerkers leiden naar meer behoud van medewerkers. Hoewel het Utrechtse ziekenhuis de medewerkers een hoger salaris en snellere salarisstijging heeft aangeboden, heeft dit voorstel niet het gewenste effect gehad. Medewerkers die dit accepteren, krijgen namelijk niet meer de bindingspremie die zij eerder jaarlijks ontvingen.

Ook de beloning voor de bereikbaarheidsdienst en het maken van extra uren zou dan verdwijnen. Het personeel van de operatiekamers staat open voor een hoger salaris, maar vindt het jammer dat hiertegenover staat dat de kleinere beloningen verdwijnen.

“De jaarlijkse bindingspremie en de bruto salarisverhoging heffen elkaar ongeveer op. Dan blijven de laatste twee punten over. Voor een parttimer leveren deze al gauw 200 euro bruto op, bij een fulltimer kan dit zomaar oplopen tot 500 euro. Al met al komt het erop neer dat we er nauwelijks tot niets op vooruitgaan. Sterker, de meerderheid zal er netto op achteruitgaan”, zo is te lezen in een brief van het personeel aan de ondernemingsraad.

Bron: nationale zorggids

Deel dit artikel
8 keer gedeeld
reageer

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >