heet vanaf nu
2020
23
jun
door
Martijn Lupke
1332
3
0

Motie voor zorgbonus na 3x stemmen verworpen

De motie van Asscher en Marijnissen voor het structureel beter belonen van zorgverleners, is na 3 stemrondes verworpen. Het kabinet hoeft niet te zorgen voor structureel betere beloning voor zorgpersoneel. Na drie keer stemmen is een motie van SP en PvdA afgewezen met 73 tegen 71. Het voorstel gaat over betere arbeidsvoorwaarden en meer geld voor zorgpersoneel, dat het zwaar te verduren heeft gehad in de coronacrisis.

De oproep aan het kabinet van PvdA-leider Lodewijk Asscher en SP-leider Lilian Marijnissen was al twee keer eerder in stemming gebracht in de Tweede Kamer. Beide keren staakten de stemmen.

Groepen van 50
Vandaag was er net als vorige week een hoofdelijke stemming, waarbij alle aanwezige Kamerleden persoonlijk moeten aangeven of ze voor of tegen zijn. Vanwege de coronabeperkingen doet de Kamer dat in groepen van vijftig Kamerleden, zodat ze voldoende afstand van elkaar kunnen houden.

Er was nog enige consternatie bij het stemmen, omdat PvdA-leider Asscher te laat was met zijn stem. Op het moment dat zijn naam werd afgeroepen, stond hij net buiten de vergaderzaal met D66-Kamerlid Paternotte te praten.

Vlak daarna snelde hij naar de microfoon om alsnog te zeggen dat hij voor wilde stemmen. Maar Kamervoorzitter Arib telde zijn stem niet mee. Uiteindelijk bleek het niet van invloed op de uitkomst.

Half maart kreeg een motie om zorgpersoneel een bonus te geven voor hun extra inzet bij de aanpak van het coronavirus de unanieme steun van de Kamer. Het kabinet heeft toegezegd om nog voor de zomer met een plan hiervoor te komen.

Bron: NOS.nl

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
3 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
De beste zorg leveren. Dat doen we dag in, dag uit, met een grote glimlach.”
blog
Gezond werken op de OK
blog
Onze OK: Haaglanden MC
blog
De persoonlijkheid van de chirurg in kaart gebracht

Martijn Lupke

Martijn Lupke is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst