heet vanaf nu
2022
01
nov
door
Nancy Knuppe
506
0
0

Een goede game om bij te leren op je smartphone, het bestaat!

Bijscholing. Als we eerlijk zijn, niet echt een woord waar we enthousiast van worden. Denk je ook aan klaslokalen, sprekers, slides en e-learning met saaie teksten. Het kan beter, niet? Dat dachten de oprichters van Serious Anesthesia ook. Serious Anesthesia is ontstaan uit een gezamenlijke visie van twee zorgprofessionals om anesthesiologische nascholing effectiever en breder toegankelijk te maken. Nu zijn de dames de Fun Factor niet uit het oog verloren en laten we eerlijk zijn we houden allemaal van het spelen van een leuke game.

Wanneer je de app opent kom je in een virtueel OK terecht. Heel clean en net echt. In het OK kan je Totale Intraveneuze Anesthesie (TIVA) en specifiek Target Controlled Infusion (TCI) toepassen in realistische scenario’s bij diverse patiënten. De scenario’s zijn aangevuld met animaties over de farmacologie van propofol, remifentanil en de TCI-principes. Door realistische scenario’s te oefenen in een digitale omgeving pas je theoretische kennis meteen toe in de praktijk. Zo train je op een leuke manier je vaardigheden, waar en wanneer het jou uitkomt.

Binnen de scenario’s stuur je de anesthesie d.m.v. monitoring waaronder BIS™. De BIS™ monitor geeft inzicht in de directe en patiënt specifieke effecten van anesthesie op de hersenen. Deze bewakingstechnologie maakt een op maat gemaakte, gebalanceerde anesthesie mogelijk (1) door inzicht te geven in de individuele behoeften van elke patiënt (2). Wil je graag meer weten over BIS monitoring dan kan je meer ontdekken op de Medtronic website.

Als kers op de taart is serious anesthesia geaccrediteerd door de Europese accreditatie raad (EACCME) (artsen/PA/VS), NVAM en tevens heeft de game ook een keurmerk van DSSH ontvangen.

Ik zou zeggen waar wacht je nog op. Downloaden die game!

Referenties:

1. Lewis SR, Pritchard MW, Fawcett LJ, Punjasawadwong Y. BIS™pectral index for improving intraoperative awareness and early postoperative recovery in adults. Cochrane Database Syst Rev. 2019; 26;9:CD003843
2. Gan TJ, Glass PS, Windsor A, et al. BIS™pectral index monitoring allows faster emergence and improved recovery from propofol, alfentanil, and nitrous oxide
anesthesia. BIS™ Utility Study Group. Anesthesiology. 1997;87(4):808-815.

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
0 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

nieuws
Anesthesie tijdens zwangerschap heeft geen invloed op ontwikkeling kind
blog
Re-use sodalime……en red de duinen
nieuws
Advisering wisselduur beademingsslangen anesthesietoestellen
blog
‘Het is een uitdaging studenten iedere keer een stukje te laten groeien’

Nancy Knuppe

Na 32 jaar in de gezondheidszorg in verschillende rollen te hebben gewerkt, besloot ik na 12 jaar leiding te hebben gegeven aan een fantastisch anesthesieteam om de overstap naar Medtronic te maken en de nieuwe uitdaging aan te gaan. Noem het een midlifecrisis. Vanuit Medtronic geef ik training en klinische ondersteuning over de technologieën waarmee ik heb gewerkt.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst