heet vanaf nu

OKteleVISIE

Hallo, ik ben Ingrid Hummel, redacteur van OK Visie en operatieassistent. In deze rubriek presenteer ik instructievideo's van diverse producten, apparatuur en materialen die op de ok gebruikt (gaan) worden. Daarnaast plaatsen we in OKteleVisie video's van lezingen, presentaties en komen wij op lokatie voor een videoreportage van uw bedrijf of afdeling. 

Heeft u interesse in een reportage voor OKteleVisie? Neemt u dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

2022
22
nov
door
Ingrid Hummel
206
1
0

Ingrid komt langs in OLVG West

Ingrid mocht een dagje meelopen op de OK van OLVG West met Talitha Hoppe. Talitha is operatieassistente met een echt groen hart. Ze heeft het GreenTeam OK opgericht en laat zien welke stappen op de OK in OLVG West al genomen worden op weg naar een duurzame OK. Ook geeft ze inspirerende tips voor andere afdelingen die hun afdeling willen verduurzamen.

topic
Innovatie
advertentie
2022
26
aug
door
Martijn Lupke
1324
6
0

Apengedrag op de OK

Wat kunnen we op de OK van het gedrag van apen leren? Heel veel, zo blijkt. Patrick van Veen (gedragsbioloog) vertelt ons er in dit interview met OKteleVisie alles over.

2021
26
aug
door
NVBMH
1127
0
0

BMH anesthesie in beeld

De BMH Anesthesie werkt op verschillende OK-complexen in Nederland. Zo ook in het St Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. De NVBMH maakte hier een video met in de hoofdrol Nienke van Berkel, BMH Anesthesie. Zij laat zien dat zij onderdeel is van een dynamisch en sterk team. Drs. W. Hofsté, Anesthesioloog, en R. Abdoelrazak, teamleider, geven aan wat de BMH op hun afdeling toevoegt.

topic
Anesthesie
2020
11
okt
door
Erbe
1622
0
0

Webcast: Een reis door het filter

Chirurgische rook en aerosolen van laser, Cusa, Ultracision of elektrochirurgische apparatuur bevatten potentieel gevaarlijke stoffen. Deze bestanddelen kunnen een negatief effect hebben op de gezondheid van iedereen, die zich in de operatiekamer bevindt tijdens gebruik. Elektrochirurgie is een “must” in elke O.K. – chirurgische rook is dat niet. Bij alle verbrandingsprocessen komen stoffen vrij, die luchtwegen kunnen beschadigen. Daarnaast kan de rook ook ziekteverwekkers bevatten, bijvoorbeeld: het HIV-virus, hepatitis B virus (HBV) en het papilloma virus (HPV).

advertentie
2020
09
mrt
door
Martijn Lupke
3133
6
0

'Ingrid komt langs' bij Sylvia Agterberg

In deze eerste aflevering van 'Ingrid komt langs' van OKteleVisie is Ingrid op bezoek op de OK in het Diakonessenhuis Utrecht bij Sylvia Agterberg. Sylvia Agterberg is operatieassistent en scholingscoördinator en organiseert onder andere scenariotrainingen van een code 1 sectio, brandoefening, reanimatietraining en voorbehouden handelingen. Ingrid ging langs en wilde alles weten over hoe Sylvia dit allemaal organiseert.