heet vanaf nu
2018
22
okt
door
Martijn Lupke
98
1
0

‘Pleister’ voorkomt lekkage hersenvocht na operatie

Hersenvocht lekkage na een hersenoperatie is een veel voorkomende en vervelende complicatie. Neurochirurg Tristan van Doormaal uit het UMC Utrecht ontwikkelde daarom samen met het Brain Technology Institute in Utrecht en Polyganics bv in Groningen een ‘pleister’ die ervoor moet zorgen dat de hersenvliezen na een operatie gesloten blijven.

topic
Innovatie
advertentie
2018
21
okt
door
Martijn Lupke
175
2
0

Hogere kwaliteit leven door innovatieve plastische chirurgie na borstreconstructie

De kwaliteit van leven voor de patiënt wordt verbeterd door innovatieve microchirurgische ingrepen bij twee veelvoorkomende bijwerkingen na een borstkankerbehandeling.

topic
Onderzoek
2018
17
okt
door
Martijn Lupke
475
4
0

Proces over dood baby Jasper van start

In Brugge is in de rechtbank het proces gestart over de dood van baby Jasper. Het jongetje overleed in 2012 toen het lachgas in plaats van zuurstof toegediend kreeg in het ziekenhuis van Knokke-Heist.

2018
15
okt
door
Martijn Lupke
215
4
0

Nieuwe lasertechniek vaak efficiënter op de OK

Bloedverlies tegengaan, tumoren verwijderen of snijden. In de OK zijn lasers niet meer weg te denken. Maar niet iedere lasertechniek is voor iedere ingreep in te zetten. En de relatief nieuwe Thuliumlaser zou veel vaker gebruikt moeten worden; daarmee zijn soms zelfs operaties te voorkomen. Dat blijkt uit het onderzoek van Tjeerd de Boorder in het UMC Utrecht waar hij op 11 oktober op promoveerde.

topic
Innovatie
advertentie
2018
10
okt
door
Martijn Lupke
362
2
0

OK Operationeel in een nieuw jasje

Wellicht hebben jullie hem al op de ok gezien: het OK Visie Magazine. Graag lichten wij de totstandkoming van het OK Visie Magazine hier nogmaals toe.

topic
OK Visie