heet vanaf nu
2022
16
jan
door
Ingrid Hummel
79
0
0

Betere uitkomsten bij borstkanker-operaties dankzij quilten

Quilten zorgt voor minder complicaties na een borstamputatie of okselklierdissectie en biedt veel voordelen voor een patiënt. Bij deze techniek sluit een chirurg de holte onder de wond met naald en draad. Een drain is dan niet meer nodig. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Britt Haghuis-Ten Wolde in een samenwerking tussen Radboudumc en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ).

topic
Innovatie
advertentie
2022
11
jan
door
Ingrid Hummel
152
0
0

Man ontvangt donorhart van genetisch gemanipuleerd varken

Een 57-jarige Amerikaan die ten dode was opgeschreven vanwege ernstige hartritmestoornissen, heeft als eerste persoon in de wereld met succes een hart van een varken gekregen. Volgens de chirurgen maakt de patiënt het drie dagen na de transplantatie goed en wordt het genetisch gemodificeerde varkenshart nog niet door het lichaam afgestoten.

topic
Innovatie
2021
25
nov
door
Ingrid Hummel
583
0
0

Behandeling prostaat-patiënten onder lokale anesthesie mogelijk

Het is mogelijk om transprostatische implantaten onder lokale anesthesie te plaatsen bij patiënten met een vergrote prostaat. Dit zonder de kwaliteit van de behandeling te verminderen. Dat concludeert dr. Olaf Vrooman, Uroloog in Rijnstate Clinics. Deze behandelwijze verlaagt de kosten. Doordat de behandeling poliklinisch wordt uitgevoerd hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van de schaarse OK- en sedatiecapaciteit. Dr. Vrooman presenteerde zijn praktijkresultaten op de NVU Najaarsvergadering op 5 november.

topic
Anesthesie
2021
12
nov
door
Herzog Medical
982
1
0

Compressie-kousen voor OK medewerkers: Herzog Medical komt met een mooie ‘Zorghelden Actie’

Heb jij na het werk vaak last van vermoeide benen? Dat is niet gek. Werken op de OK is topsport, zeker nu de druk op de zorg zo groot is. Misschien herken je het wel…zware benen, branderige voeten of je houdt zelfs wat vocht vast rond je enkels. Als je uren achtereen staat eist dat zijn tol. Speciaal voor het hardwerkende OK personeel komt Herzog Medical tijdens het LVO-congres met een bijzondere actie…

topic
Personeel
advertentie
2021
04
nov
door
Ingrid Hummel
807
0
0

Eerherstel voor morfine via ruggenprik bij buikoperaties

Morfine via een ruggenprik moet een comeback maken als pijnstilling bij een buikoperatie. Patiënten hebben daarmee minder pijn en minder aanvullende pijnstilling nodig. Dat concludeert anesthesioloog-intensivist Mark Koning in zijn proefschrift dat hij op 3 november verdedigde.

topic
Anesthesie