heet vanaf nu
2019
25
aug
door
Martijn Lupke
62
2
0

Rugprotector helpt geopereerde scoliosepatiëntjes

Een uit de hippische sport afkomstige rugprotector blijkt een goed alternatief te zijn voor een gipscorset voor jonge scoliose-patiënten die geopereerd zijn. Samenwerking tussen Sir Lancelot Horse Sports BV en de afdeling Orthopedie van het Maastricht UMC+ heeft ertoe geleid dat er nu een speciale brace voor deze specifieke groep patiëntjes is, die (postoperatief) voldoende steun en comfort geeft.

topic
Innovatie
advertentie
2019
23
aug
door
Eizo Europe GmbH
80
2
0

Betrouwbare beeldtechnologie voor operatiekamers

In moderne ziekenhuizen neemt het aantal verschillende beeldbronnen die in diverse omgevingen tegelijkertijd moeten worden weergegeven, toe. Met de producten uit de CuratOR-serie is EIZO in staat hiervoor een oplossing te bieden. Bij de ontwikkeling is met name rekening gehouden met de wensen van gebruikers met betrekking tot de beeldweergave in interventieradiologieruimten, en in de bijbehorende controle- en operatiekamer. Dankzij de uitgebreide productlijn zijn er nauwelijks beperkingen.

topic
Innovatie
2019
09
aug
door
Ingrid Hummel
327
1
0

Pijnstilling bij laparoscopische darmchirurgie

Darmoperaties worden regelmatig uitgevoerd, waarbij maligniteit de meest voorkomende indicatie is. Afhankelijk van de locatie van de maligniteit kan er een hemicolectomie, ileocoecaalresectie, sigmoïdresectie of een rectumamputatie worden uitgevoerd. Om het herstel na darmchirurgie te bevorderen zijn er enhanced recovery after surgery (ERAS)-richtlijnen opgesteld. Deze richtlijnen adviseren onder andere het toepassen van een laparoscopische techniek boven een laparotomische procedure, geen darmvoorbereiding met laxantia, snel starten met voeding en mobiliseren na de operatie en een restrictief vochtbeleid rondom de operatie.

topic
Pijn
2019
08
aug
door
Martijn Lupke
409
1
2

GEZOCHT: OK PERSONEEL MET ACTEERTALENT!

Heb jij altijd al in de spotlights willen staan en daarmee tegelijkertijd een belangrijke rol willen vervullen in de ontwikkeling van bij - en nascholing voor OK personeel? Dan is dit je kans! We zoeken een compleet OK team waarmee wij met ExpertCollege video e-learning gaan opnemen op een bestaande OK in Nederland.

topic
Opleiding
advertentie
2019
31
jul
door
Ingrid Hummel
481
4
0

Ruiken aan urine om naadlekkage te vinden

Door aan urine te ruiken, kan een elektronische neus mogelijk vaststellen of een patiënt na een darmoperatie een naadlekkage heeft. Dit is een van de meest gevaarlijke chirurgische complicaties. Onderzoeker Victor Plat kwam op het idee om een elektronische neus te gebruiken voor het vaststellen van naadlekkage. Hij publiceert hierover in het tijdschrift Colorectal Disease.

topic
Innovatie