heet vanaf nu
2020
03
aug
door
Ingrid Hummel
770
5
0

Contouren voor de regeling voor een bonus voor zorg-medewerkers

Tijdens de afgelopen maanden is tijdens de Corona-pandemie een uitzonderlijke prestatie geleverd door de mensen in de zorg. Het kabinet wil haar waardering uitspreken voor de bijzondere samenwerking in de sector. Met een een eenmalige bonus van 1.000 Euro netto geeft zij invulling aan de wens van de Tweede Kamer en de samenleving om zorgmedewerkers te belonen voor hun inzet. Op 25 juni 2020 heeft het kabinet de contouren van de regeling naar buiten gebracht, na een verkenning met de sociale partners.

topic
Personeel
advertentie
2020
02
jul
door
OK Visie
410
4
0

Begin vandaag nog met uw gratis campagne voor OK personeel

Plaats uw vacatures voor OK personeel, medisch specialisten werkzaam op de OK, management of onderwijs vanaf vandaag gratis in de online vacaturebank van OK Visie. Wij bieden u deze mogelijkheid omdat we als platform voor de OK de ambitie hebben dé verbindende schakel te zijn tussen collega's die een nieuwe uitdaging zoeken en OK afdelingen. Het is van levensbelang dat vraag en aanbod van OK personeel laagdrempelig geregeld is. Daarom laten we onze tarieven voor een online basisvacature los in de hoop dat we hiermee OK afdelingen en opleidingscentra helpen in hun lastige zoektocht naar nieuw personeel.

topic
Personeel
2020
01
jul
door
Martijn Lupke
459
3
0

Dankzij cleanroom heeft Catharina Ziekenhuis een eigen ‘spuitenfabriek’

Met innovatieve, zelf gevulde kant-en-klare spuiten kan het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven voortaan niet alleen nauwkeuriger, maar ook efficiënter medicijnen toedienen. Tijdens de corona-crisis is een speciale cleanroom voor vulmachines versneld gebouwd. De inzet van de steriele spuiten bespaart medewerkers op de IC en OK veel tijd.

topic
Innovatie
2020
01
jul
door
Martijn Lupke
452
4
0

Slimme bril helpt bij hart- en vaatoperaties

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar heeft afgelopen vrijdag als eerste ziekenhuis gebruikgemaakt van een ‘chirurgische slimme bril’. Hiermee kunnen experts van buiten het ziekenhuis bij een operatie worden betrokken voor advies en ondersteuning. De vaatchirurg die de slimme bril droeg, kon tijdens de behandeling van een patiënt met een aneurysma in de buikaorta via internet gebruikmaken van de ondersteuning van een productexpert, zonder dat deze op de OK aanwezig was. De slimme bril is een uitkomst in coronatijd.

topic
Innovatie
advertentie
2020
28
jun
door
Martijn Lupke
224
3
0

Patiëntveiligheid onder druk bij ICT-uitval in ziekenhuizen

De risico’s van ICT-uitval in ziekenhuizen moeten beter in beeld worden gebracht. Voor het leveren van goede zorg zijn ziekenhuizen steeds meer afhankelijk van het goed functioneren van de ICT. Die afhankelijkheid kan leiden tot onveilige situaties voor de patiënt, zoals het stellen van een verkeerde diagnose op basis van onvolledige informatie. Dat blijkt uit het rapport ‘Patiëntveiligheid bij ICT-uitval in ziekenhuizen’. De Raad geeft aanknopingspunten aan ziekenhuizen om de risico’s die uitval van ICT met zich meebrengt voor de zorg aan patiënten, adequaat te beheersen.