heet vanaf nu
2020
06
apr
door
Martijn Lupke
14
1
0

Coronacrisis en de OK Visie Krant

Alle maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus raken ook de redactievoering van de OK Visie Krant. Zo zijn onze correspondenten en fotografen ernstig in hun bewegingsvrijheid beperkt en een aantal werken zelfs hard mee op de IC. We proberen onze lezers - met deze beperkingen - toch zo goed mogelijk te informeren. De komende edities komen daarom om genoemde redenen alleen digitaal uit in de documentenbank waar u de OK Visie Krant kunt lezen en ook downloaden.

topic
OK Visie
advertentie
2020
03
apr
door
Ingrid Hummel
383
4
0

Sedatiemiddel met propofol voor dieren tijdelijk ook toegestaan voor mensen op IC’s

Ziekenhuizen mogen op de afdelingen intensive care een sedatiemiddel voor dieren gebruiken dat dezelfde werkzame stof heeft als in vergelijkbare sedatiemiddelen voor mensen. Veiligheid en kwaliteit zijn gegarandeerd. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft daarvoor tijdelijk toestemming gegeven.

topic
Anesthesie
Ook interessant

vacatures

OK-assistent

evenementen

Er staan op dit moment geen evenementen gepland
2020
24
mrt
door
Ingrid Hummel
344
1
0

Tips en adviezen voor de mentale gezondheid van zorgprofessionals

De wereldwijde uitbraak van COVID-19 is een unieke en ingrijpende periode. Op vele fronten, en het kan stress opleveren om verschillende redenen. Er kunnen zorgen en stress ontstaan door het werk, maar ook in de thuissituatie of beiden. Velen komen terecht in onbekende en onvoorspelbare situaties. Misschien moet je werk doen waar je niet (volledig) voor bent opgeleid of word je overvraagd door de situatie. Defensie biedt vanuit haar kennis tips en adviezen voor de mentale gezondheid van zorgprofessionals.

topic
Personeel
2020
23
mrt
door
Martijn Lupke
376
2
0

Sneller vervoer voor IC-patiënten met extra Lifeliner

Vanaf dinsdag 24 maart gaat het vijfde Mobiel Medisch Team (MMT) met een extra traumahelikopter de lucht in om intensive care patiënten zo snel mogelijk te vervoeren. Deze helikopter zal in heel Nederland inzetbaar zijn. De helikopter (type H145) wordt beschikbaar gesteld door de ANWB Medical Air Assistance (MAA) en is door het Radboudumc volledig ingericht voor het vervoer van intensive care patiënten. Het team vliegt in beschermende kleding om niet geïnfecteerd te raken. Na elk transport wordt de helikopter volledig ontsmet.

advertentie
2020
20
mrt
door
Martijn Lupke
3333
27
0

Intensive Care e-learningpakket i.v.m. corona

Alle ziekenhuizen in Nederland en België: bijscholingspakket Intensive Care e-learning voor anesthesiemedewerkers nu beschikbaar. Gratis, want er is geen tijd te verliezen! Op aanvraag van meerdere ziekenhuizen heeft ExpertCollege ca. 120 e-learningmodulen gebundeld voor medewerkers die geschoold moeten worden in vitale kennis en skills voor de afdeling Intensive Care. Dit pakket omvat micromodulen airway management, verpleegtechnische handelingen, het omgaan met medische apparatuur, videocasuïstiek, skills trainers en meer. Het pakket is per direct gratis beschikbaar en kan geïmplementeerd worden via uw LMS of direct via het platform van ExpertCollege.

topic
Opleiding