heet vanaf nu
2018
19
feb
door
Martijn Lupke
69
2
0

Interview: Chirurgisch polslicht Reinier de Graaf Gasthuis

OK Visie interviewt in deze reportage Eileen Raaijmakers, student medische technologie aan de TU Delft. Samen met 4 medestudenten ontwikkelde zij op de OK van het Reinier de Graaf Gasthuis een prototype van het chirurgisch polslicht.

topic
Innovatie
advertentie
2018
15
feb
door
Ingrid Hummel
211
0
0

Europese dag van de operatieassistent

En, en, zijn jullie een beetje verwend vandaag? De dag van de verpleging is inmiddels bij iedereen wel bekend, en dat moet natuurlijk ook zo worden met de Europese dag van de Operatieassistent.

topic
Personeel
2018
14
feb
door
Ingrid Hummel
201
1
0

Medische instrumenten ontwerpen en testen zonder dure prototypes

Complexe nieuwe medische instrumenten blijven vaak steken in de fase van het prototype. Dat is duur en tijdrovend. Ewout Arkenbout ontwikkelde daarom een nieuwe, virtuele ontwerpmethode waarmee instrumenten al eerder zijn te evalueren en bij te sturen. Arkenbout promoveerde op maandag 12 februari op dit onderwerp aan de TU Delft.

topic
Innovatie
2018
12
feb
door
Martijn Lupke
199
2
0

Minuscule robot maakt minimaal invasieve chirurgie en gericht afleveren van medicatie mogelijk

Een nieuwe minuscule robot van slechts vier millimeter groot kan in de toekomst mogelijk worden ingezet voor minimaal invasieve chirurgie en het gericht afleveren van medicatie in het menselijk lichaam. Het gaat om een zogeheten soft robot, een robot die gebouwd is van zachte materialen die geïnspireerd zijn op levende organismen.

topic
Innovatie
advertentie
2018
03
feb
door
Ingrid Hummel
1024
4
0

Al gamend de OK op

In het Isala ziekenhuis in Zwolle kunnen patiënten binnenkort al gamend de operatiekamer op. In de voorbereidingsruimte van de OK van het Behandelcentrum van het ziekenhuis is speciaal behang aangebracht. Patiënten kunnen met behulp van een app op hun smartphone of tablet de kleurige afbeeldingen op deze 'storywall' laten bewegen en daar spelletjes mee doen.

topic
Innovatie