2024
Rijnstate laat OK-personeel tijdelijk meewerken in andere ziekenhuizen
,,Het is goed om zelf te ervaren hoe er in operatiekamers van andere regionale
ziekenhuizen wordt gewerkt. Dat is een verrijking voor jezelf en leidt uiteindelijk ook tot nog betere zorg in Rijnstate’’, dat zegt Mirjam de Stigter, teammanager OKC Chirurgie van Rijnstate. Het Arnhemse ziekenhuis biedt OK-
assistenten de gelegenheid om tijdelijk mee te werken in andere regionale
ziekenhuizen. De pilot start op 1 januari 2025. Door het tijdelijk uitplaatsen van
personeel voorziet Rijnstate in haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om collega-ziekenhuizen te helpen in hun personeelsschaarste.
|
2024
Streven naar stillere IC en OK’s: beter voor patiënt en voor zorgverlener
De Intensive Care (IC) en anesthesiologie van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven ondernemen belangrijke stappen om de IC en operatiekamers stiller en rustiger te maken. Dit initiatief richt zich op het verminderen van alarmsignalen die zorgverleners en patiënten onnodig belasten.
Ook interessant
evenementen
Er staan op dit moment geen evenementen gepland
|
2024
Laboratoriumtest na operatie voorspelt levensduur van donornier
Recent langdurig onderzoek van het Radboudumc wijst op een veelbelovende ontwikkeling in de niertransplantatiezorg. Een innovatieve laboratoriumtest, uitgevoerd een week na transplantatie, blijkt in staat de levensduur van een donornier te voorspellen door het meten van de sterkte van de getrainde immuniteit, een specifieke afweerreactie.
|
2024
Hoe AI incontinentie kan verminderen voor prostaatkanker-patiënten
Hoe groot is de kans op incontinentie als ik als chirurg de plasbuis hier doorknip? Het is heel goed mogelijk dat over een paar jaar AI in real time de operateur een antwoord geeft bij het verwijderen van de prostaat. Het Catharina Ziekenhuis doet onderzoek hiernaar.
|
2024
Razendsnelle diagnose hersentumor tijdens operatie
Dankzij AI is het mogelijk veel sneller vast te stellen welk type hersentumor een patiënt heeft. Wat voorheen dagen kostte, is nu mogelijk binnen een uur. Een ‘gamechanger’, volgens neurochirurg Niels Verburg.
|
|
|
|