heet vanaf nu
2019
24
jun
door
Ingrid Hummel
697
12
0

Erasmus MC en Albert Heijn openen AH to go in operatiekamercomplex

In het Erasmus MC is op maandag 24 juni een winkel van AH to Go geopend achter de deuren van het operatiekamercomplex. Alleen mensen die op de operatiekamers werken, kunnen er eten en drinken kopen. Het is de eerste ‘to go’ op een OK-complex wereldwijd.

topic
Ziekenhuis
advertentie
2019
22
jun
door
Martijn Lupke
255
4
0

Bijscholingsdag BEN OK een groot succes

“Het gaat ons om het delen van kennis en vaardigheden tussen de 6 ziekenhuizen die aangesloten zijn bij het BEN OK project, zodat we niet steeds met elkaar het wiel opnieuw aan het uitvinden zijn”, aldus Fred de Jong, anesthesiemedewerker en praktijkopleider en tevens lid projectteam van BEN OK.

topic
Opleiding
2019
19
jun
door
Ingrid Hummel
207
3
0

Rechtzetten neusseptum verbetert kwaliteit van leven

Het uitvoeren van een septumcorrectie is zinvol. Patiënten met een scheef neustussenschot ademen na de operatie beter en hun kwaliteit van leven neemt toe. Het effect van deze behandeling was nog nooit goed onderzocht. Binnen de beroepsgroep was discussie over het nut ervan. Hier maken onderzoekers van het Radboudumc op 19 juni een eind aan met een publicatie in The Lancet.

topic
Chirurgie
2019
15
jun
door
Ingrid Hummel
649
3
0

Kanker bestrijden door middel van de juiste anesthesietechniek

Volgens anesthesioloog Michael Šrámek, werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoek, is er steeds meer bewijs dat anesthesie invloed kan hebben op tumorgroei en metastasering. Hij vatte het bewijs samen in een compendium, waarvan vorig jaar versie 1.8. verscheen.

advertentie
2019
09
jun
door
Ingrid Hummel
153
0
0

Operatie bij brandwonden niet altijd noodzakelijk

Bij patiënten met grote en diepe brandwonden is het snel operatief verwijderen van het verbrande weefsel en het transplanteren van gezonde huid wereldwijd de standaard behandelmethode. Nieuw promotieonderzoek toont aan dat een operatie niet altijd noodzakelijk is. ‘’Bij gemiddeld diepe brandwonden, die genezen binnen 14 tot 21 dagen, resulteert een operatie niet in een kortere genezingsduur of betere lange termijn littekenkwaliteit. In tegenstelling tot wat tot nu toe werd gedacht is een conservatieve behandeling (speciale crèmes of andere wondbedekkers) bij dit soort brandwonden een betere methode.’’, concludeert Harold Goei in zijn proefschrift ‘Modern Burn Treatment and Outcome Assessment’, waarop hij 24 mei promoveerde bij het Amsterdam UMC.

topic
Onderzoek