heet vanaf nu
2019
14
dec
door
Martijn Lupke
843
10
0

Akkoord over cao voor ziekenhuizen, in 2 jaar 8 procent erbij

De lonen van ziekenhuismedewerkers gaan minimaal met 8 procent stijgen, meldt de FNV Zorg & Welzijn zaterdagochtend in een persbericht. Vakbonden hebben met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) een onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao bereikt. Ziekenhuispersoneel voerde maandenlang actie voor betere arbeidsvoorwaarden.

topic
Ziekenhuis
advertentie
2019
09
dec
door
Martijn Lupke
378
11
0

Kant-en-klare spuiten verhogen veiligheid medicatie

Patiënten in Isala die medicatie nodig hebben krijgen dat steeds vaker uit kant-en-klare spuiten. Deze innovatieve spuiten, die Isala als enige ziekenhuis in Nederland produceert, bieden veel voordelen. Medicatie wordt veiliger, langer houdbaar én verpleegkundigen houden meer tijd over voor de patiëntenzorg.

topic
Innovatie
2019
29
nov
door
Martijn Lupke
298
4
0

OK Visie en de NVLO breiden samenwerking uit

OK Visie en de NVLO (Nederlandse Vereniging Leidinggevende Operatieafdeling) hebben besloten de samenwerking vanaf begin 2020 te gaan intensiveren. Naast het delen van de online uitingen van de NVLO zal OK Visie nu ook de papieren uitingen van de NVLO voor haar rekening gaan nemen.

2019
28
nov
door
Martijn Lupke
155
0
0

Samenwerking met ExpertCollege wordt steeds concreter

Deze week hebben we weer nieuwe stappen gezet in de samenwerking met ExpertCollege. De focus van onze samenwerking komt in eerste instantie te liggen op het samen ontwikkelen van bij - en nascholing voor anesthesiemedewerkers, operatieassistenten en recoveryverpleegkundigen door middel van e-learning.

topic
Opleiding
advertentie
2019
28
nov
door
Ingrid Hummel
996
10
0

OK-medewerkers OLVG krijgen ‘slaapiglo’ voor powernaps

OK-medewerkers van OLVG kunnen sinds kort powernaps doen in een speciaal powernap-station, ook wel ‘slaapiglo’ genoemd. In de afsluitbare ruimte met geblindeerde ramen en verstelbaar bed, krijgen de medewerkers de gelegenheid voor een kort dutje, zodat ze zich fit blijven voelen tijdens hun dienst.