heet vanaf nu
2019
15
jun
door
Martijn Lupke
527
3
2

Zonder goede PR komt PSA niet ver….

Wat een nieuwsbericht van RTL allemaal teweeg kan brengen. Het overkwam de sedatiepraktijkspecialisten in Nederland vorige week. Het Radboud Ziekenhuis presenteerde sedatie (PSA) als nieuwe revolutionaire techniek en RTL deed de rest. Wat als een goede PR begon voor het betreffende ziekenhuis, eindigde met een hoos van verontwaardiging van de sedatiepraktijkspecialisten die al 12 jaar de “revolutionaire” techniek toepassen.

topic
Sedatie
advertentie
2019
13
jun
door
Annerieke de Vries
608
3
0

Planmatig

Een team van operatieassistenten is over het algemeen twee keer groter dan een team van anesthesiemedewerkers. Het is best bijzonder dat onze organisatie een fulltime teamleider van de anesthesie en een fulltime teamleider van de chirurgie heeft. Het komt WoestHaar wel goed uit. Waar ik vaak als een gestreste kip rondren, doet hij zijn ding op zijn gemak.

topic
Personeel
2019
03
jun
door
Benedikt van Loo
613
1
1

Nieuwe methode bij operaties blijkt te werken: wel in slaap, geen narcose. Een tweede reactie van de Nederlandse Sedatie Praktijk Specialisten.

Soms gaan dingen zonder dat je het verwacht in sneeuwbaleffect. Mijn eerste respons op het bericht van RTL-nieuws kreeg een stortvloed aan reacties op de sociale media.

topic
Sedatie
2019
03
jun
door
Ingrid Hummel
514
11
0

Veiligheid is mensenwerk

‘Het is gewoon niet sexy, praten over veilig werken. Veiligheid wordt voornamelijk beleefd als het opvolgen van regels en procedure en o wee als u deze niet volgt, dat zwaait er wat! Terwijl veiligheid begint en eindigt met de factor mens’, zegt Gert-Jan Kamps, Human Factors Engineer. ‘Mensen maken veiligheid, niet die dikke handboeken met regels en procedures die toch niemand leest.’

topic
Veiligheid
advertentie
2019
01
jun
door
Benedikt van Loo
1521
16
7

Nieuwe methode bij operaties blijkt te werken: wel in slaap, geen narcose. Reactie van de Nederlandse Sedatie Praktijk Specialisten

Op 29 mei 2019 verscheen op RTL-nieuws een bericht over een ‘nieuwe’ methode om patiënten te laten slapen tijdens operaties. Het Radboud ziekenhuis profileert zich hiermee als voortrekker van deze methode want volgens dokter anesthesioloog Vaneker is dit nog niet op een zo grote schaal gedaan.

topic
Sedatie