heet vanaf nu
2020
05
apr
door
Ingrid Hummel
17
0
0

Onze OK: Interview met Igor Visser, Bernhoven

Igor Visser, van oorsprong verpleegkundige, is sinds april 2019 teammanager OK in Bernhoven. Hij heeft vanaf 1996 gewerkt bij Defensie in diverse geneeskundige en leidinggevende functies. In 2006 en 2007 is hij uitgezonden naar Afghanistan als militair verpleegkundige met als hoofdtaken 1e lijnszorg en traumaopvang. In 2013 maakte Igor de overstap naar de civiele wereld als afdelingshoofd poliklinieken chirurgie, orthopedie, plastische chirurgie en de gipskamers van het Maxima Medisch Centrum.

topic
Personeel
advertentie
2020
03
apr
door
Martijn Lupke
246
4
0

Pop-up heroïsme

We leven in bijzondere tijden. Alles wat normaal was is anders. Voor de een staat alles stil, voor de ander is het drukker dan ooit. Een tijd van extremen. We houden afstand en tegelijkertijd zoeken we naar verbinding. Afstand en verbinding. Tegenstellingen komen samen. Het is zoeken naar een nieuwe balans, een balans die straks - als we uit de crisis zijn - weer als disbalans zal voelen. Het gewone leven zal langzaam weer zijn beloop krijgen en we zullen terugkijken en ons dan pas realiseren wat er allemaal is gebeurd. We leven letterlijk in het moment en maken keuzes in het moment. De grootste crisis de Nederland doormaakt sinds de Tweede Wereldoorlog, aldus Rutte.

topic
Opinie
Ook interessant

vacatures

OK-assistent

evenementen

Er staan op dit moment geen evenementen gepland
2020
01
apr
door
Martijn Lupke
72
1
0

Bariatrische chirurgie, een specialisme met maatschappelijke grondslag

Dr. Rene Wiezer, bariatrisch en GE chirurg in het Antonius Ziekenhuis, is er duidelijk over: ‘Bariatrische chirurgie is een dankbaar specialisme, maar een structurele maatschappelijke oplossing voor morbide obesitas is het niet. De toename van obesitas in onze maatschappij neemt hand over hand toe. Op dit moment heeft de helft van de volwassenen in Nederland overwicht’, aldus Wiezer die ondanks deze sombere getallen toch met veel plezier opereert.

topic
Chirurgie
2020
23
mrt
door
Martijn Lupke
284
1
2

Na coroNa

‘Regeren is vooruitzien’, zegt het spreekwoord. Midden in een crisis is het niet alleen goed om over het heden na te denken maar ook over de toekomst. Hoe onzeker deze ook voor veel mensen is op het moment. Toch kan naar de toekomst kijken houvast geven en beslissingen, die in het heden gemaakt moeten worden, vergemakkelijken. Dat deze crisis voorbij gaat staat vast, hoe we eruit komen is ongewis. Zeker is dat de zorgsector voorgoed op de kaart is gezet. Hoe gaan we straks om met deze nieuwe werkelijkheid? Wat zijn de wederzijdse verwachtingen? Hoe vrijblijvend zijn onze altruïstische initiatieven na een periode van moeizame cao onderhandelingen en een geschiedenis van bezuinigingen in zorg, onderwijs, politie en alle andere beroepen die nu als vitaal worden gelabeld. De kaarten zullen opnieuw worden geschud.

topic
Opinie
advertentie
2020
16
mrt
door
Martijn Lupke
1089
22
0

Zonder crisis geen helden, of wel?

Wanneer ben je een held? Op dit moment is iedereen die in de zorg werkt een held, althans dat horen en lezen we overal. Ziekenhuizen zijn trots op hun helden en terecht. Morgen is er zelfs om 20:00 uur een landelijk applaus. Het kan niet op. Mooi dat er zoveel respect voor de medewerkers in de zorg is op het moment. Het lijkt wel of men nu pas doorheeft hoe belangrijk de zorg is voor de samenleving. En dat zit mij dwars en bepaalt voor mij deels de waarde van alle aandacht die er opeens is voor ons als zorgmedewerkers. Mag ik dat nu zeggen in tijden van deze massa-adoratie? Ik doe het gewoon.

topic
Opinie