heet vanaf nu
2020
25
jan
door
Martijn Lupke
363
3
0

Van anesthesie-medewerker naar PA Anesthesiologie, Aafke deed het!

Aafke Huitink-Verhoeven ging na de HBO-V direct in opleiding tot anesthesiemedewerker. Na enkele jaren als gediplomeerd anesthesiemedewerker te hebben gewerkt wilde ze zich verder ontwikkelen en zocht ze een nieuwe uitdaging in de medische wereld. Haar volgende stap vond zij in de functie van physician assistant (PA) anesthesiologie in het Radboudumc in Nijmegen.

topic
Anesthesie
advertentie
2020
16
jan
door
Ingrid Hummel
268
0
0

Dé co-assistent

In “De” rubriek van de OK Visie Krant laten we iedere maand iemand van de werkvloer aan het woord. Of het nu de praktijkopleider, de herintreder, de leerling of de afdelingsassistent is, dit is jullie rubriek! Dionne de Vos is Dé co-assistent. Dionne is 23 jaar en loopt momenteel het coschap interne-chirurgie van jaar 5 in Zutphen. Ze studeert geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast werkt ze als afdelingsassistent op de cardiologie in het UMCU. In haar vrije tijd doet ze aan salsadansen, leert ze spaans en binnenkort gaat ze op reis naar Zuid-Amerika.

topic
Personeel
2020
12
jan
door
Ingrid Hummel
323
3
0

OK van de Maand: St. Antonius Ziekenhuis

Helga Werkzam is in 1990 gestart met de opleiding tot operatieassistent in het OLVG in Amsterdam. Tot 2012 heeft zij daar gewerkt. ‘Een leuke tijd in een echt stadsziekenhuis met daaraan gerelateerde problematiek (toen nog met heel veel drugs en schietincidenten). Daarna heb ik de overstap gemaakt naar het St. Antonius Ziekenhuis met als specialisme de Heelkunde. Het liefst doe ik de robotchirurgie, waarbij ik als operatieassistent een actieve rol heb tijdens de operaties.’

topic
Personeel
2020
11
jan
door
Martijn Lupke
1167
20
0

Apengedrag op de OK, we moeten meer vlooien…

Patrick van Veen bestudeert als gedragsbioloog al bijna 25 jaar gedrag bij apen. Hij pleit voor meer vlooimomenten. Hiermee bedoelt hij bewust meer tijd nemen voor een praatje tijdens de koffiepauze en meer interesse tonen in de mens achter de collega. Dit bevordert de teamprestatie en de sociale cohesie in een team.

topic
Personeel
advertentie
2020
03
jan
door
Ingrid Hummel
338
18
0

Global Surgery

Toegang tot veilige chirurgie, anesthesie en obstetrie is in Nederland een vanzelfsprekendheid, maar dit geldt zeker niet voor grote delen van de wereld. Dit houdt Darja Sempf al langere tijd bezig en ze maakt zich daar dan ook graag actief voor. Darja Sempf, van oorsprong Duitse, is zesdejaars student geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Momenteel loopt ze stage in Ghana voordat ze in september gaat afstuderen. Sinds enkele maanden is ze lid van het International Student Surgical Network (InciSioN) Nederland en proberen ze samen activiteiten in Maastricht te realiseren om meer bewustzijn rond Global Surgery te creëren.

topic
Personeel