heet vanaf nu
2024
03
apr
door
Bergman Clinics
754
0
0

De beste zorg leveren. Dat doen we dag in, dag uit, met een grote glimlach.”

Sjanine Vink-Sliedrecht, de kersverse manager van de operatiekamers bij onze focuskliniek Bewegen in Rijswijk, heeft sinds haar aantreden in december 2023 een golf van frisse energie met zich meegebracht. Haar visie en aanpak beloven niet alleen een verbeterde operatieafdeling, maar ook een verrijking van de werkcultuur binnen Bergman Clinics. Onder haar supervisie voelen medewerkers zich gezien en gehoord!

topic
Personeel
advertentie
2024
14
mrt
door
Martijn Lupke
2632
7
0

Opiatenmisbruik door anesthesie-personeel, een onderschat probleem?

In 1964 schreef prof. dr. A.L. Janse de Jonge in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde een artikel met de titel ‘Behandeling van morfinisme’. Morfinisme betekent ‘verslaving aan morfine en morfinederivaten’.

2024
14
feb
door
Martijn Lupke
1345
2
0

Gezond werken op de OK

Dat werken op de OK zwaar is hoef je Corina en Nicoline niet te vertellen, beiden werken al meer dan 25 jaar als operatieassistent op de OK en gingen dat merken aan hun lichaam. Uren staan, soms in de meest onmogelijke posities, leidden bij hen zelfs tot blessures aan schouders en rug. Dit moest anders en het kon ook anders, zo bleek na een kennismaking met de Physical Sense-methode. De inzet van deze methodiek zorgt ervoor dat ook Corina en Nicoline weer pijnvrij hun werk kunnen doen met relatief weinig ingrijpende aanpassingen. Een opleiding tot ergocoach (beweegcoach) bleek een schot in de roos, het is zelfs zo succesvol dat collega’s bij hen in de rij staan voor een consult.

topic
Personeel
2024
06
feb
door
Bergman Clinics
1439
0
0

Efficiënt werken op OK bij Bergman Clinics. Daar wordt iedereen beter van.

Door geavanceerde technologie, doordachte protocollen, en een focus op duurzaamheid hebben wij bij Bergman Clinics onze operatieprocessen geherdefinieerd, met als resultaat efficiëntieverbeteringen en het blijven aanbieden van hoogwaardige zorg. Onze collega Anas al Jabbari werkt als Kwaliteit- en procesmanager in onze focuskliniek in Hilversum, voor de divisie Bey (Uiterlijk) en vertelt je er graag meer over!

advertentie
2024
09
jan
door
Ingrid Hummel
1387
0
0

Internationale editie Handboek Endoscopische chirurgie verschenen

In 2009 verscheen het Handboek Endoscopische Chirurgie, een verzamelwerk over alle technologie die we tegenkwamen op de endoscopische operatiekamer van dat moment. Het Handboek was geschreven vanuit de gedachte dat alle teamleden en betrokkenen bij endoscopische chirurgie allereerst kennis moeten hebben van alle techniek, voordat men daadwerkelijk deelneemt aan de operaties. Het handboek was geschreven voor medisch specialisten (in opleiding), OK en anesthesie assistenten , technisch geneeskundigen, medische fysici en allen die interesse hadden in endoscopische chirurgie.

topic
Chirurgie