heet vanaf nu
2018
17
aug
door
Maik Koster
178
2
1

Gun verpleegkundige wat meer afwisseling

Ziekenhuizen klagen over een tekort aan verpleegkundigen en wijten dat onder meer aan de detacheringsbureaus. Maik Koster, ooit verpleger en nu partner bij detacheerder Interchange, ziet het positiever.

advertentie
2018
13
aug
door
Martijn Lupke
2814
22
1

En dan nu het goede nieuws graag

Wees eerlijk, ons werkveld blinkt de laatste tijd niet uit in het brengen van goed nieuws. Het gaat veel over de negatieve kant van een fantastische werkplek. En dat begint me eigenlijk best te storen. Tijd voor een wat positievere kijk. Het glas moet inderdaad wat voller, maar echt leeg is het (nog) niet.

topic
Personeel
2018
30
jul
door
Gaia Laeta
604
1
0

Candle in the wind

Als medewerker in de zorg herkennen we denk ik allemaal dit gevoel wel. Je hebt een weekje vakantie gehad. In mijn geval dit keer een weekje rust. Zon, zee, strand, uitslapen, eten, doen waar je zin in hebt en vooral laten waar je geen zin in hebt. Na dat ene weekje heb je 6 boeken uitgelezen en kom je met een bruine toet en helemaal zen terug op de OK. Je kaarsje brand met een grote gele vlam.

topic
Dienst
2018
23
jul
door
Martijn Lupke
1388
11
1

Iedereen er wat bij

Je kunt geen krant of nieuwssite openen of er is wel een beroepsgroep die "er wat bij wil". Liefst een paar procent. Veel beroepsgroepen voelen zich op het moment tekort gedaan. Financieel gezien dan. Of zit het dieper of kijken we vooral naar "de grotere auto van de buurman?"

topic
Personeel
advertentie
2018
22
jul
door
Karin Viester
406
2
0

Een weekje op de Zonnebloemboot

Al jaren had ik het idee om eens een weekje mee te gaan als verpleegkundige bij een Zonnebloemreis. Op de een of andere manier kwam het er maar niet van. De kinderen waren te klein, het huis moest worden verbouwd, ach er was altijd wel wat.