heet vanaf nu
2019
15
dec
door
Martijn Lupke
4
0
0

Dé Dagcoördinator | Ancilla Kappetijn

Ancilla Kappetijn is operatieassistente en daarnaast dagcoordinator in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Zij werkt daar al 32 jaar en nog steeds met veel plezier. ‘Het is een groot ziekenhuis maar het OK ‘wereldje’ is daarbij vergeleken relatief klein (voor zover je 21 klinische en 5 dagbehandeling kamers klein kunt noemen). Ik voel me daar enorm thuis.’

topic
Personeel
advertentie
2019
11
dec
door
Martijn Lupke
123
0
0

OK van de maand: Rijnstate Arnhem

Mike Lehnkering is anesthesiemedewerker in het Rijnstate, een topklinisch ziekenhuis in de regio Arnhem. Het is het ziekenhuis waar hij al zijn hele leven lang aan verbonden is. Geboren in ziekenhuis Zevenaar en ook de opleiding tot verpleegkundige heeft hij gevolgd in Zevenaar. Nadat hij tijdens zijn opleiding had meegekeken op de operatiekamers, sprak het technische aspect gecombineerd met persoonlijk contact hem erg aan. Na een aantal jaar als verpleegkundige gewerkt te hebben, een vacature was voor de opleiding tot anesthesiemedewerker, heeft hij gelijk gesolliciteerd.

2019
07
dec
door
Ingrid Hummel
190
0
0

‘Sneller opleiden en over grenzen heen denken nodig’

Het is lastig om voor operatieassistenten doorstroommogelijkheden te creëren naar medische functies buiten het OK-complex. Maar ik vind het belangrijk en goed dat we daar in CZO Flex Level nu wel naar kijken. In dat denken laten we ons niet begrenzen door bestaande belemmeringen zoals wel of niet BIG-geregistreerd zijn.’ Aan het woord is Erika Aalbers en zij draait haar hand niet om voor een pittige klus.

topic
Opleiding
2019
06
dec
door
Martijn Lupke
371
1
0

Marjan en haar operatieprojecten in Peru

Van operatieassistent naar ziekenhuisbouwer. In Peru nog wel. Marjan van Mourik kwam door toeval terecht in Peru voor een vakantie en zo kwamen de puzzelstukjes voor haar bij elkaar. Marjan is van oorsprong doktersassistente en is na enkele omzwervingen in 1993 als operatieassistente gaan werken in het toenmalige Dijkzigt Ziekenhuis in Rotterdam op de urologie-ok. Tegenwoordig woont en werkt ze in Peru met haar stichting Paz-Holandesa.

advertentie
2019
02
dec
door
Ingrid Hummel
461
2
0

Onze OK: Zaans Medisch Centrum

Martin Jaarsma beschouwt zijn werk als een heel belangrijk onderdeel in mijn leven. ‘Ik ga er altijd met plezier naar toe, mits de week lekker gevarieerd met verschillende diensttijden is. Elke dag vroeg op is wel een dingetje, daar heb je gelijk een zwakke plek te pakken’