heet vanaf nu
2022
26
sep
door
Ingrid Hummel
354
1
0

Tijdelijk wisselen van werkplek bindt OK-medewerkers

Hoewel de zorgsector al veel inspanning levert om meer studenten op te leiden voor de OK, is dit niet het enige antwoord op de personeelstekorten. Minstens zo belangrijk is het om grip te krijgen op de uitstroom van medewerkers in vaste dienst. Om hen te blijven binden en boeien blijken persoonlijke ontwikkeling en het bieden van loopbaanperspectief heel belangrijk. De ziekenhuizen in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben samengewerkt aan het project ‘Regionaal Uitwisselen’, en daarmee een uitwisselingstraject ontwikkeld waarmee OK-medewerkers tijdelijk van werkplek wisselen om in een ander ziekenhuis nieuwe ervaringen, kennis, inspiratie en energie op te doen.

topic
Personeel
advertentie
2022
21
sep
door
Ingrid Hummel
649
1
0

Onze OK: meekijken met Ansje en Elske van het LUMC

Alhoewel Ansje nooit in een academisch ziekenhuis wilde gaan werken, is zij na alle goede verhalen die ze over het LUMC hoorde toch overstag gegaan. En daar heeft ze geen seconde spijt van gehad. ‘Het werk is door de vele specialismen en hoogcomplexe ingrepen iedere dag anders. Ik ben naast anesthesiemedewerker ook teamleider waardoor mijn werk nog afwisselender en uitdagender is geworden.’ Elske is als anesthesioloog opgeleid in het LUMC, in 2007 staflid geworden en sinds dit jaar onderdeel van het levertransplantatie anesthesie team. ‘Ik houd mij graag bezig met procesverbeteringen voor de patiënt en de zorgverleners in het preoperatieve traject.’ Ook is ze sinds 2017 medisch manager van het OK-centrum. Een zeer gevarieerde baan dus!

topic
Personeel
2022
06
jul
door
Enno de Witt
1780
2
0

TU Delft en Maasstad bereiken duurzaamheids-mijlpaal

De verduurzaming van de OK krijgt in ons land flink vaart en ligt wereldwijd op grote voorsprong. Samenwerking is het sleutelwoord, zoals tussen het Maasstad Ziekenhuis en de TU Delft. Samen bereikten ze een nieuwe mijlpaal: het eerste medische product gemaakt van ziekenhuisafval. Dat gebeurde niet van de ene dag op de andere, zegt chirurg Joost van der Sijp. Er ging een lang proces aan vooraf, waarin een grote hoeveelheid zeer diverse uitdagingen moesten worden getackeld.

topic
Innovatie
2022
04
jul
door
Ingrid Hummel
1197
1
0

‘Het is een uitdaging studenten iedere keer een stukje te laten groeien’

Na ruim tien jaar loopt Jeanne weer rond op dezelfde plek als waar zij haar opleiding tot bachelor Medische Hulpverlening volgde. Dit keer als docent. In 2010 behoorde ze tot de eerste lichting studenten aan de Hogeschool Utrecht. In dat eerste jaar begon Jeanne met tweehonderd studenten aan de opleiding, waarvan vijf studenten in 2014 afstudeerden in de richting anesthesie. ‘In de tussentijd zijn er wel wat lessen en leerlijnen gefinetuned.’

topic
Anesthesie
advertentie
2022
28
jun
door
Martijn Lupke
1482
2
0

OK van de maand: Flevoziekenhuis

Wat maakt het werken op de OK ‘in de polder’ nou zo leuk? Esmee, Leander en Marie Claire, operatieassistenten, Rosalie, recoveryverpleegkundige, en Annieke, anesthesiemedewerker, vertellen het graag! Ze werken in het Flevoziekenhuis, het grootste ziekenhuis in de provincie Flevoland. De operatieafdeling telt negen kamers en het team bestaat uit zestig operatieassistenten, vijfentwintig anesthesiemedewerkers en achttien recoveryverpleegkundigen.

topic
Personeel