heet vanaf nu
2019
19
aug
door
Martijn Lupke
692
6
1

Is het zaadje voor BIG II perikelen op de OK al geplant?

Het zal u niet ontgaan zijn tijdens de vakantieperiode. De BIG II discussie die op dit moment gaande is onder de verpleegkundige beroepsgroep. Zo’n 185.000 verpleegkundigen, met uitzondering van HBO-verpleegkundigen met een diploma van na 2012, moeten opnieuw naar school. Althans als de plannen van de commissie Meurs doorgaan. En dat is niet eens de kern van het probleem. Dezelfde 185.000 verpleegkundigen voelen zich respectloos behandeld en terecht. En erger nog, er dreigt een exodus als de plannen doorgaan. Wat kunnen wij daar als aspirant BIG geregistreerden van leren om een exodus op de OK te voorkomen?

topic
Wet BIG
advertentie
2019
16
aug
door
Martijn Lupke
147
3
0

Update OK-leernetwerk en Save the Date voor OK-managers!

We hebben ontzettend veel reacties gekregen op ons initiatief voor het opzetten van een OK-leernetwerk, waarvoor dank! We willen vooral benadrukken dat het een netwerk is voor en door OK’s in Nederland en vinden het daarom leuk om te lezen dat OK’s zelf bereid zijn om dingen te organiseren en delen. De wil om te leren van en met elkaar is duidelijk aanwezig. Na de zomerperiode zullen we komen met onze eerste activiteiten, deels gebaseerd op jullie input!

2019
01
aug
door
HagaZiekenhuis
611
2
0

De klompentekenaar: een OK vol gepersonaliseerde klompen

Je herkent onze OK-medewerkers altijd aan hun uniforme werkoutfits: een blauw pak met een paars of groen mutsje en een paar effen klompen. Gelukkig hebben we binnen het HagaZiekenhuis een leuke oplossing om tóch een persoonlijke draai aan jouw OK-outfit te geven: klomptekeningen! Wij interviewden anesthesiemedewerker Mariska van Putten over haar passie voor het versieren van klompen.

topic
Ziekenhuis
2019
28
jul
door
Martijn Lupke
428
4
1

ZZPraatje

Er is geen ziekenhuis dat eraan ontkomt. Inhuur van extern personeel om de afdeling draaiende te houden. Vooral de OK is al jaren gewend aan de ZZP’er of detacheerder. Op de OK is productie heilig, dus zal er alles aan gedaan worden om aan personeel te komen. Voor zorgondernemers en ZZP’ers kan de markt op dit moment niet beter zijn. De vraag is groter dan het aanbod. Hoe ga je als OK afdeling om met steeds wisselende gezichten?

topic
Management
advertentie
2019
23
jul
door
Martijn Lupke
882
2
2

Mens eigen

Ik kreeg een keer tijdens een training een tekening te zien wat op een huis leek. Men vroeg wat ik van de tekening vond, die zichtbaar afgeraffeld was. Een ongezouten mening. In een flits probeerde ik de vraag achter de vraag te achterhalen, dus gaf niet direct mijn mening. Ik keek een tijdje naar de tekening en besloot toch mijn mening te geven.

topic
Personeel