heet vanaf nu
2021
22
jun
door
Ingrid Hummel
12
0
0

De week van …. Anesthesioloog Pascal Ramsodit

Pascal Ramsodit (41) is fulltime werkzaam als anesthesioloog-pijnspecialist in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis (ETZ). Het ETZ is een level 1 traumacentrum, een neurochirurgisch/neurointerventie centrum en heeft daarnaast een breed pallet aan complexe operaties. Samen met zijn partner Kees en hun labrador Brut woont hij op het platteland van het pittoreske Oisterwijk. Op een doordeweekse dag gaat de wekker om 6 uur en worden ze in de woonkamer uitbundig kwispelend begroet door Brut, die ze vervolgens uitlaten terwijl de zon opkomt boven het prachtige Brabantse landschap. Na een heerlijk ontbijtje, met het 7 uur journaal op de achtergrond, start de dag. Rond 07:15 uur vertrekt Pascal richting het ziekenhuis. In de winter veelal met de auto en bij mooi weer kiest hij voor de fiets. Een kijkje in de werkweek van een anesthesioloog…

topic
Personeel
advertentie
2021
14
jun
door
Ingrid Hummel
718
3
0

OK van de maand: Curaçao Medical Center

Deze maand een OK met een tropisch tintje: De OK van het Curaçao Medical Center. Het CMC is een (top) klinisch regionaal ziekenhuis en het grootste binnen het Carabisch deel van het Koninkrijk. Ze beschikken over 7 operatiekamers en 2 poliklinische OK’s, waar ze alle specialismen doen. Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur, zoals Brainlab navigatie en moderne lasertechnieken. Jurella Francisco-Lomp is operatieassistente en is na haar diplomering in 2005 in het St. Elizabeth Ziekenhuis begonnen. Ze houdt zich bezig met de JCI accredidatie en is namens de vakbond CBV een van de shopstewards die in de CAO-onderhandeling commissies mee doen.

topic
Personeel
2021
01
jun
door
Edwin Nieland
231
0
0

De fiets als metafoor

Dus, hoe kan technologie ons helpen stappen te blijven zetten voor de patiënten? De laatste zin van mijn eerste blog. Jarenlang heb ik op een hybride fiets gefietst, een kruising tussen racefiets en mountainbike. Keurig onderhouden, vertrouwd gevoel en ik kwam daar waar ik wilde zijn. Vele kilometers heb ik comfortabel gereden, zelden een lekke band of mechanische panne. Telkens kwam ik veilig thuis.

topic
Anesthesie
2021
01
jun
door
Martijn Lupke
294
3
0

OK Visie en Interchange lanceren dienstenportal voor zorgprofessionals

Met de ‘vierde golf’ in aantocht, de golf van uitgestelde zorg, kan de lancering van de dienstenportal van OK Visie en Interchange niet beter getimed worden. Zoals wij eerder al hebben aangekondigd, gaat deze samenwerking een bijdrage leveren aan flexibele inzet van OK professionals. Doel is om flexibele inzet van OK professionals zo laagdrempelig mogelijk te maken, zodat (tijdelijke) personeelstekorten eenvoudig en snel opgelost kunnen worden. De enorme bulk uitgestelde operaties die de komende maanden weggewerkt moet worden, vraagt ook om flexibele en extra inzet. De dienstenportal kan door ziekenhuizen ingezet worden om deze extra “handen aan tafel” te verkrijgen.

topic
Personeel
advertentie
2021
30
mei
door
Johan Boeijenga
237
2
0

Long time?

Op het gebied van longgeneeskunde blaast ons ziekenhuis een aardig partijtje mee. Wellicht mede een gevolg van de bosrijke omgeving, die in het verleden dankbaar benut werd door diverse TBC-centra waarvan de patiënten regelmatig een bezoek brachten aan ons ziekenhuis. Mede dankzij de aanwezigheid van het sedatieteam is jaren geleden begonnen met het uitvoeren van endobronchiale scopieën gecombineerd met een ultrasone geluidstechniek (EBUS). Hierdoor is het mogelijk om naaldbiopten te nemen van lymfeklieren die zich net buiten de longen bevinden. Vanochtend sta ik op het sedatieprogramma voor de longarts. De eerste patiënt is een betrekkelijk jonge vrouw. En dat ‘betrekkelijk jong’ is ook nog eens relatief vanwege mijn eigen leeftijd, die de zestig alweer een paar jaar gepasseerd is. Hoe dan ook, voor longkanker plus botmetastasen is bij wijze van spreken iedere leeftijd te jong. En deze vrouw heeft nog nergens last van, behalve van het beroerde perspectief dat samenhangt met de sluipmoordenaar die zich in haar lichaam aan het nestelen is.

topic
Sedatie