heet vanaf nu
2019
18
okt
door
Brother International Nederland B.V.
131
3
0

Efficiënt labelen van injectiespuiten en spuitpompen

De Brother TD-2130N thermische labelprinter is bij uitstek geschikt voor het labelen van injectiespuiten of spuitpompen waarbij op het label ruimte is voor de dubbelparaaf. Het correct labelen van medicatie speelt een essentiële rol bij het voorkomen van fouten.

topic
Innovatie
advertentie
2019
13
okt
door
Martijn Lupke
328
2
0

Zinnige zorg, deel 2

‘Het is de bedoeling dat we elkaar helpen bij de inleiding, dan houden we de deur open en houd je goed zicht op je patiënt terwijl je mij helpt’, zei mijn maatje bij het koffieapparaat nadat hij me een rondleiding door het paviljoen had gegeven. Het bleek niet alleen een tandartspraktijk te zijn maar een gezondheidscentrum waar ook huisartsen praktijk hielden. Een somatische afdeling binnen de psychiatrie. ‘Mooie synergie’, dacht ik terwijl we met het dienblad met koffie terugliepen naar de behandelkamers.

2019
06
okt
door
Ingrid Hummel
283
1
0

Met het IKnife diagnosticeren tijdens het snijden

Bij het verwijderen van een tumor is het voor een chirurg niet altijd even makkelijk om zeker te weten of alle kankercellen zijn verwijderd. Te veel gezond weefsel weghalen is natuurlijk niet wenselijk, en bij orgaanweefsel is het sparen ervan zelfs van levensbelang. Het ‘intelligente mes’, oftewel iKnife, kan hierin een belangrijke rol spelen in de toekomst.

topic
Innovatie
2019
06
okt
door
Martijn Lupke
787
3
0

Zinnige zorg, deel 1

‘Heb je morgen tijd?’, las ik afgelopen donderdagavond in mijn Whatsapp tijdlijn. Mijn beste maatje die ook anesthesiemedewerker is had me nodig. Eigenlijk stond mijn agenda bol van de taken die ik voor OK Visie moest doen, maar deze oproep kon ik niet weigeren.

advertentie
2019
01
okt
door
Ingrid Hummel
620
1
0

Carolien van Herpen, manager OK, vertelt

Het is OK-tober in het Reinier de Graaf ziekenhuis; de maand waarin ze extra aandacht besteden aan het operatiekamercomplex. Op deze manier willen ze het reilen en zeilen op deze afdeling laten zien. Caroline van Herpen, manager van de OK, geeft graag een kijkje in de keuken.

topic
Personeel