heet vanaf nu
2018
18
jun
door
Programmadirectie OKC2025
515
3
0

De OK wereld in verandering

De OK wereld binnen de zorgsector is wellicht het snelst veranderde zorgdomein. Een viertal samenhangende factoren zorgen ervoor dat het OKC lijkt op een versnellingskamer in pre, per en postoperatieve zorg.

topic
OKC2025
advertentie
2018
18
jun
door
Anesthesiologie AMC
123
2
0

Perioperatieve hyperoxygenatie

Tijdens algehele anesthesie kan je bij de beademing het zuurstof percentage instellen. Recent zijn richtlijnen uitgekomen om met een hoog percentage zuurstof te beademen. Wat is de reden van deze aanbeveling? En wat zijn de achtergronden? Anesthesioloog in opleiding Chris Doornebal geeft antwoord op deze vragen in zijn lezing over Hyperoxygenatie.

2018
16
jun
door
Johan Boeijenga
187
1
0

Telefonisch consult

Soms lukt het niet om op tijd een patiënt ingepland te krijgen op het pre-sedatiespreekuur: onze spreekuren staan doorgaans goed vol, maar het kan ook voorkomen dat het voor de patiënt niet haalbaar is (afspraken elders, fysieke beperkingen, geen vervoer…). Hoe dan ook, iedere week zijn er wel diverse telefonische anamneses af te nemen. Ik ben daar niet zo'n liefhebber van, ik hecht meer aan een face-to-face contact. En tijdwinst levert het ook niet op, want je wilt toch je hele rijtje aan vragen afvuren en daarbij kosten sommige aspecten telefonisch meer tijd bij de 'live' anamnese.

topic
Sedatie
2018
15
jun
door
Kaatje
2894
2
2

Dag kastje

In de kleedkamer hang ik tegen mijn kastje aan. Eerst de kousen uittrekken die mijn benen toonbaar houden, mij helpen overeind te blijven en zorgen dat de spataderen in het gareel blijven.

topic
Personeel
advertentie
2018
11
jun
door
Martijn Lupke
603
3
0

Kinderspel

Overnemen van diensten van collega's. Ik ben er nooit zo'n voorstander van geweest. Het zal wel psychisch zijn, maar op de een of andere manier zijn die diensten altijd druk of gebeuren er rare dingen. Bij mij wel altijd. Of heb ik altijd pech? Dit keer werd ik wel lekker wakker zaterdagochtend. Zeker toen ik mijn dochter van 15 maanden 's ochtends weer zag.