heet vanaf nu
2021
13
sep
door
TMI
587
0
0

Detacheren in de zorg

Wat is detacheren? Als je detacheert zit je als zorgprofessional op een opdracht voor een bepaalde tijd. Dit kan een paar maanden, maar ook meerdere jaren zijn. Je blijft bij TMI in dienst. Zo heeft ook Bert van Klaveren de overstap gemaakt van werken bij Defensie naar detacheren in de zorg.

topic
Personeel
advertentie
2021
07
sep
door
Panton
499
0
0

VVCZ Inspiratiedag ‘Perspectief op patiëntveiligheid’

Op 23 september organiseert de VVCZ de Inspiratiedag. Op deze dag belichten we patiëntveiligheid in curatieve processen vanuit verschillende perspectieven. We doen dit met sprekers en interactieve sessies. Zowel VVCZ leden als experts buiten de VVCZ (Wings of Care en GS1 Nederland) dragen bij aan het programma. Dit evenement is kosteloos voor VVCZ leden. Voor niet-leden bedraagt de toegang €150,-.

2021
31
aug
door
Edwin Nieland
574
1
0

De kracht van interoperabiliteit

De kracht van interoperabiliteit van medische technologieën is het vergroten van de menselijke mogelijkheden tijdens de zorgverlening, niet het vervangen ervan. En dit laat zich op meerdere vlakken zien. Mogelijkheden voor: de arts om te komen tot betere klinische resultaten; de zorgverlener voor meer werktevredenheid, door het werk (nog) beter of anders te doen; de manager om beschikbare data te vertalen naar beleid; de technicus/klinisch fysicus om te komen tot voorspellende en/of voorschrijvende analyses.

topic
Anesthesie
2021
04
aug
door
Martijn Lupke
1373
1
0

Anesthesie-verpleegkundige

‘De anesthesiologische zorg in Nederlandse neemt in de internationale gezondheidszorg een bijzondere plaats in. De anesthesiemedewerker, die in andere landen een zorg achtergrond heeft en verpleegkundige is, kennen we eigenlijk alleen in Zwitserland, in Frankrijk en in de Scandinavische landen. In de andere Europese landen kent men de “anesthesiemedewerker / verpleegkundige” niet.’ Deze tekst las ik in het document “Opleidingseisen van de opleiding tot anesthesiemedewerker” op de site van de CZO. Dat we als Nederland tot een van de weinige landen behoren waar anesthesiemedewerkers ingezet worden, wist ik. Maar dat we in Europa het enige land zijn waar ook niet-verpleegkundigen anesthesiemedewerker kunnen worden, was nieuw voor mij. Een extra bijzondere plaats dus voor Nederland.

topic
Opinie
advertentie
2021
30
jul
door
HMC
831
0
0

De OK van HMC is uniek!

Ja, we vallen graag met de deur in huis. Want we zijn trots op onze OK en de mensen die er werken. De vraag voor jou is natuurlijk 'waarom is de OK van HMC uniek?' HMC is een groot topklinisch ziekenhuis dat zowel een level 1 traumacentrum, een oncologisch centrum en een electief centrum is. Dit betekent dat wij onze OK professionals met onze drie locaties ontzettend veel innovatie, variatie en diversiteit kunnen bieden. Zowel in patiëntencategorieën, specialismen en werkomgeving. Én voor ieders ambitie is er voldoende ruimte!

topic
Personeel