heet vanaf nu
2018
12
okt
door
Merel Wiedijk
1799
3
0

Google is mijn vraagbaak

Een aantal jaar geleden solliciteerde ik naar de functie Senior operatieassistent. Net als vele andere collega’s was ik een aantal jaren druk geweest met andere zaken en wilde nu weer graag een rentree maken op de ok.


Met senior wordt in deze context natuurlijk verwezen naar aantal ervaringsjaren, maar wat mij betreft kunnen we gerust spreken van senior in leeftijd. Bovendien was de ervaring mee verouderd, dus het was helemaal terecht dat ik die titel niet kreeg! Maar soit, hij was dus wel degelijk van toepassing op mij.

Vol goede moed begon ik weer op de ok om al gauw tegen situaties aan te lopen die ronduit te hilarisch waren om in de vergetelheid te geraken. Maar ja, gezien mijn leeftijd bestaat dat gevaar wel degelijk en dus schrijf ik ze op.

Zo waren er ingrepen waar ik nog nooit van gehoord heb, zoals de Nesbitt plicaturatie. Geen idee?
Mijn enige aanwijzing was dat ik die dag op een urologie kamer stond! Enigszins gegeneerd vroeg ik aan de jonge dokter wat deze ingreep inhield. Hij keek me meewarig aan en liep tegelijkertijd rood aan. Dat had me natuurlijk moeten waarschuwen, maar ik keek vriendelijk vragend terug terwijl het stil om ons heen werd…
Uiteindelijk slaagde hij er zo goed en zo kwaad als het ging, hakkelend uit te leggen hoe een kromstand van de penis gecorrigeerd zou worden.

Sindsdien is Google ook op de OK mijn vraagbaak en stel ik mijn vragen eerst daar, voordat ik iemand en mezelf wederom ernstig in verlegenheid breng.

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
3 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
De beste zorg leveren. Dat doen we dag in, dag uit, met een grote glimlach.”
blog
Gezond werken op de OK
blog
Onze OK: Haaglanden MC
blog
De persoonlijkheid van de chirurg in kaart gebracht

Merel Wiedijk

Merel is operatie assistent en beschrijft haar belevingen in blogs voor OK visie
In de loop van 30 jaar OK heeft ze vele herinneringen opgedaan die dienen als inspiratie.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst