heet vanaf nu
2022
21
nov
door
Britt Meertens Koch
1190
1
0

Van operatieassistent tot wandelcoach

Wanneer sta jij in je kracht? Wat vind jij belangrijk in het leven? Waar liggen jouw prioriteiten en zit je lekker in je vel. Britt vertel je graag hoe wandelcoaching waarde kan toevoegen aan OK medewerkers. Britt ging na de HBO-verpleegkundige de opleiding tot operatieassistent doen en heeft daarna ruim twaalf jaar als operatieassistent in het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg gewerkt. In dit blog vertelt Britt over haar nieuwe rol als wandelcoach en hoe dit de OK medewerkers kan ondersteunen.

Toen ik net begon met mijn opleiding tot operatieassistent vond ik het best overweldigend op de OK. Waar kwam ik in terecht? Vaak was het hollen of stilstaan, nieuw leven en de dood, het stond allemaal dichtbij elkaar. De getalenteerde en hardwerkende specialisten die letterlijk een mensenleven konden redden maar de volgende keer met een grauw en een snauw tegen je tekeer konden gaan.

De wisselende diensten, de spoedingrepen…het soms harde oordeel van je collega’s. Ook dat is het leven in een operatiekamer.

Regelmatig stonden er dan ook leerlingen, operatieassistenten of anesthesiemedewerkers huilend, verdrietig, ontredderd, gefrustreerd of boos bij de leidinggevende. Het is echt een vak met veel impact op allerlei vlakken.

Het werk aan tafel is zwaar, maar ook alles wat je nog meer op een OK meemaakt kan pittig zijn. Samenwerken met collega’s waar je geen klik mee hebt, situaties met patiënten die je raken en onder je huid gaan zitten.

Als wandelcoach voeg ik graag waarde toe aan deze mooie beroepsgroep! Door mijn opleidingen en ervaring - waarvan twaalf jaar als operatieassistent - begrijp ik wat het werk inhoudt, waar je tegenaan kunt lopen, hoe de hiërarchie werkt, wat de impact is van het werk.

De laatste drie jaar heb ik verschillende post HBO opleidingen gevolgd en heb ik me met veel toewijding verdiept in het (wandel-) coachingsvak. Ik heb geleerd door in de natuur en met de natuur samen te werken en de kracht mogen ervaren die de natuur in zich heeft.
Voor mij is het een hele sterke combinatie waarin natuur, zelfontwikkeling en ontplooiing, bijzondere- en heldere persoonlijke inzichten en groei centraal staan.

Hoe ziet een wandelcoach traject er uit? Het eerste contact is een intake! Ik vind het persoonlijk erg belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij diegene waar jij je coachingstraject bij volgt!

Daarna volgen de coach wandelingen die jou helpen weer in je kracht te staan, te genieten van het hier en nu, van de kleine en grote gelukjes in je leven, en weer trots te zijn op wie je bent en wat je hebt bereikt. Ieder coachingstraject is uniek want ieder mens is uniek!

Dus wil jij stress-en burn-out klachten verminderen en voorkomen? Rust in je hoofd creëren? Je ware ik weer zien? Meer naar jezelf luisteren? Goed zijn zoals je bent?
Misschien is wandelcoaching dan iets voor jou.

En denk jij dat alleen zwakke mensen een burn-out krijgen? Niets is minder waar! Juist sterke mensen die er voor anderen zijn en die maar door en door gaan en te laat aan de bel trekken kunnen terecht komen in deze situatie.

Goed om te weten dus dat er ook een wandelcoach traject bestaat voor mensen die al in een burn-out zitten!

Wil jij goed voor jezelf zorgen?

MIND YOUR LIFE

Neem contact met me op of plan een geheel kosteloos en vrijblijvende intake in!

https://www.mindyourlife-coaching.nl

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
1 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
De teamleider
blog
Trots
nieuws
Topprestaties van teams op de OK: wat maakt een zorgprofessional veerkrachtig?
nieuws
Ziekenhuizen en vakbonden sluiten cao-akkoord, geplande acties van de baan

Britt Meertens Koch

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst