heet vanaf nu
2021
07
sep
door
Panton
642
0
0

VVCZ Inspiratiedag ‘Perspectief op patiëntveiligheid’

Op 23 september organiseert de VVCZ de Inspiratiedag. Op deze dag belichten we patiëntveiligheid in curatieve processen vanuit verschillende perspectieven. We doen dit met sprekers en interactieve sessies. Zowel VVCZ leden als experts buiten de VVCZ (Wings of Care en GS1 Nederland) dragen bij aan het programma. Dit evenement is kosteloos voor VVCZ leden. Voor niet-leden bedraagt de toegang €150,-.

Programma

We belichten patiëntveiligheid vanuit 3 perspectieven:

  • Veilig Samenwerken op de OK; Wings of Care is een organisatie die expertise biedt op het snijvlak van lucht- ruimtevaart en geneeskunde. Een team van experts maakt gebruik van eigen operationele kennis en ervaring in meerdere kritische processen. Wouter van Leeuwen, piloot/psycholoog verzorgt een workshop.
  • Evidence Based Practice op de OK; Anita Heideveld (Radboudumc) en Wouter Loef (Martini Ziekenhuis) delen ervaringen over het inzetten van Evidence Based Practice op de OK. Hilly Calsbeek (senior onderzoeker bij het Radboudumc) gaat in op de wetenschappelijke basis van EBP.
  • Stroomlijnen van Informatie Uitwisseling; GS1 Nederland is een onafhankelijke standaardisatieorganisatie. Hans Lunenborg, sectormanager Healthcare verzorgt een workshop over het belang van het harmoniseren van informatie bij de invoering van het Landelijke Implantaten Registratie (LIR) en de Medical Device Regulation (MDR).

Ontwikkeling VVCZ

Het VVCZ bestuur geeft een update van de ontwikkeling van de VVCZ: o.a. de ontwikkeling en implementatie van de Medische Metrolijn en een update van de VVCZ scan acute zorg.

Voor wie is dit interessant?

De VVCZ Inspiratiedag is met name interessant voor diegene die werkzaam zijn in het perioperatieve proces of in curatieve processen die daar mee te maken hebben (o.a. SEH, IC). En voor diegene die willen bijdragen aan het verbeteren van de patiëntveiligheid in de curatieve zorg. Bij dit evenement tref je OK managers, OK medewerkers, medische specialisten, onderzoekers, ontwerpers en managers en medewerkers Kwaliteit & Veiligheid.

Je bent welkom

Het VVCZ bestuur nodigt je van harte uit om deel te nemen aan dit inspirerende evenement. Meld je aan op www.vvcz.nl/inspiratiedag.

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
0 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

nieuws
BovenIJ en GP Groot verduurzamen samen de OK
blog
Wie mag er na corona als eerste op de operatietafel?
nieuws
Onderzoeks-project naar de luchtkwaliteit in de OK
blog
De groene, duurzame OK krijgt steeds meer gestalte
nog geen reacties geplaatst