heet vanaf nu
2020
02
nov
door
Ingrid Hummel
589
3
0

Dé plastisch chirurg

Na ruim 10 jaar als eigenaar in verschillende ziekenhuispraktijken in Noord-Brabant gewerkt te hebben, startte plastisch chirurg Roel Fresow (52) samen met collega Esther Bodde hun eigen Klaver Klinieken. Klaver Klinieken vestigt zich specifiek in gemeenschappelijke gezondheidscentra, waar de samenwerking tussen eerste en tweede lijn tastbaar is.

De keus om in een ZBC te gaan werken maakte ik omdat…

mijn drive om zorg slimmer, efficiënter en goedkoper vorm te geven in het ziekenhuis werd vertroebeld. Door de focus op productie, discussies over honorariumverdelingen, maar vooral door het onvermogen om zelf richting te geven aan mijn manier van zorg verlenen. Ik voelde mij in een keurslijf geperst.

De vooroordelen die over plastische chirurgie bestaan zijn…

dat plastische chirurgie schoonheidsidealen nastreeft die veel geld opleveren. Wij focussen op het verbeteren van vorm en functie van het lichaam en het verbeteren van de kwaliteit van leven. De naam Klaver Klinieken is geïnspireerd op het leveren van een stukje extra geluk in het leven.

De mooiste aspecten van mijn werk vind ik…

dat wij alles kunnen doen wat wij nodig vinden, maar nooit te veel. En dat we dat doen bij een zeer gevarieerde patiëntenpopulatie: van jong tot oud, man of vrouw, met een klein ongemak of juist een grote uitdaging. En dat met enorm veel plezier. Geen dag is hetzelfde!

De samenwerking met het OK-team ervaar ik…

als een groot geschenk! Al onze vaste medewerkers zijn ook mede-eigenaar geworden van het bedrijf. Dat geeft een enorme commitment om samen de schouders eronder te zetten.
Die gedrevenheid proef je op het moment dat je bij ons binnenkomt. Ik ben dankbaar dat wij een team van professionals hebben kunnen samenstellen dat dezelfde visie heeft en onze passie voor goede zorg deelt.

De casus die mij het meest bijgebleven is…

de 82-jarige man die kwam voor een flapoorcorrectie. Hij was er als kind mee gepest maar zijn ouders “vonden hem mooi zoals ie was”. De vrouw waar hij later mee trouwde “hield van hem zoals hij was”. Toen zij overleed kwam het moment dat hij zijn flaporen wilde laten corrigeren, want hij was er zijn hele leven erg ongelukkig door geweest. “Zo ga ik niet ook nog de hemel in”. Hij zal inmiddels zijn overleden. Maar wel met mooie oren.

De leukste ingreep vind ik…

een lastige keuze. Ik word vaak gevraagd voor borstcorrecties, wat daardoor een steeds grotere uitdaging wordt om aan de verwachtingen te voldoen. Een ooglidcorrectie is daarentegen weer een relatief simpele ingreep, maar met vrijwel altijd veel voldoening voor de patiënt. Handoperaties vind ik nog altijd een heerlijk knutselwerkje. Nee, ik heb geen leukste ingreep, ik vind alles nog altijd even leuk om te doen.

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
3 keer gedeeld
reageer

Ook interessant

nieuws
Van patiënt met Acute Myeloïde Leukemie naar expeditie deelnemer!!!
blog
De OK van de Maand | Sandstep Healthcare
nieuws
Motie voor meer salaris zorgpersoneel alsnog aangenomen
nieuws
Toch voorrang op coronatest voor OK personeel

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >