heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2022
29
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
179
0
0

Wat bepaalt het risico op chronische pijn na OK?

Orthopedische chirurgie, preoperatief gebruik van opioïden, pijn die twee weken na de operatie bleef aanhouden en pijnlijke koude prikkels zijn de belangrijkste risicofactoren voor het ontwikkelen van chronische pijn na een operatie. Dit zijn de bevindingen van een Nederlands-Duits onderzoeksteam met onderzoekers van het UMC Utrecht die onderzochten welke vroege waarschuwingssignalen voorspellend zijn voor de ontwikkeling van chronische pijn na een operatie.

advertentie
2022
26
jun
blog
door
Ingrid Hummel
201
3
0

De militair operatieassistent

Dat het indrukwekkend moet zijn om als militair operatieassistent op uitzending te gaan, staat als een paal boven water. Maar hoe het écht is, dat kunnen maar een paar collega’s ons vertellen. Maaike Hoogewoning is er daar één van. Maaike is in 2007 als operatieassistent bij Defensie gaan werken en is inmiddels vier keer op uitzending geweest. Haar ervaringen op de OK in de Afghaanse stad Kandahar heeft ze gedeeld in haar boek ‘Oorlog in de operatiekamer’. Het boek geeft een inkijkje in een OK-wereld die de meesten van ons niet kennen. Maaike geeft ook gastlessen op basis- en middelbare scholen, lezingen op congressen, voor bedrijven en onlangs bij de Invictus Games in Den Haag, het internationale sportevenement voor militairen en veteranen die lichamelijk of psychisch gewond zijn geraakt in het leger. Dat Maaike niet ‘zomaar een operatieassistent’ is, is wel duidelijk!

2022
21
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
192
0
0

‘From surgical waste to medical products’

Op dinsdag 7 juni vond de verdediging van het proefschrift ‘From surgical waste to medical products’ plaats van Bart van Straten in de Senaatszaal van de TU Delft. Bart, aangesloten bij de onderzoekslijn ‘Sustainable Surgery and Translational Technology’ van Dr. Ir. Tim Horeman, voerde meerjarig onderzoek uit op het herbruikbaar maken van afval dat van de OK en CSA komt. In samenwerking met Prof.Dr. Jenny Dankelman als promotor, Tim als copromotor en vele onderzoeksteams werden diverse wetenschappelijke inzichten ontwikkelt om mondmaskers te steriliseren en circulaire methoden waaronder instrumentreparatie in combinatie recycling in kaart te brengen. Daarnaast ontwikkelde zij als eerste in de wereld nieuwe medische producten die volledig uit ziekenhuisafval zijn gemaakt.

2022
16
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
765
0
0

Operatieassistent niet opgenomen in wet BIG

Het beroep van de operatieassistent wordt niet opgenomen in artikel 3 van de wet BIG. Dat schrijft minister Kuipers (VWS) aan de Tweede Kamer. Hij volgt hiermee een advies van Zorginstituut Nederland op. De Landelijke Vereniging voor Operatieassistenten heeft op 2 mei 2017 een verzoek voor opname van de operatieassistent in artikel 3 van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG) gedaan. Op 1 april 2019 is het Zorginstituut Nederland (Zorginstituut) gevraagd advies uit te brengen met betrekking tot het al dan niet opnemen van de operatieassistent in artikel 3 Wet BIG.

advertentie
2022
31
mei
nieuws
door
Ingrid Hummel
436
0
0

Robotchirurgie zorgt voor 52% minder heropnames

Onderzoek aan de University of Sheffield en University College London laat zien dat operaties met robots zorgen voor 52 procent minder heropnames. Verrassende bijvangst was dat opereren met robots het risico op bloedstolsels aanzienlijk verlaagde. Tevens konden patiënten die met de robot waren geopereerd eerder naar huis. Er waren minder complicaties na de operatie en patiënten waren ook sneller mobieler.