heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'in the picture', vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2018
15
feb
nieuws
door
Ingrid Hummel
211
0
0

Europese dag van de operatieassistent

En, en, zijn jullie een beetje verwend vandaag? De dag van de verpleging is inmiddels bij iedereen wel bekend, en dat moet natuurlijk ook zo worden met de Europese dag van de Operatieassistent.

advertentie
2018
14
feb
nieuws
door
Ingrid Hummel
201
1
0

Medische instrumenten ontwerpen en testen zonder dure prototypes

Complexe nieuwe medische instrumenten blijven vaak steken in de fase van het prototype. Dat is duur en tijdrovend. Ewout Arkenbout ontwikkelde daarom een nieuwe, virtuele ontwerpmethode waarmee instrumenten al eerder zijn te evalueren en bij te sturen. Arkenbout promoveerde op maandag 12 februari op dit onderwerp aan de TU Delft.

2018
03
feb
nieuws
door
Ingrid Hummel
1024
4
0

Al gamend de OK op

In het Isala ziekenhuis in Zwolle kunnen patiënten binnenkort al gamend de operatiekamer op. In de voorbereidingsruimte van de OK van het Behandelcentrum van het ziekenhuis is speciaal behang aangebracht. Patiënten kunnen met behulp van een app op hun smartphone of tablet de kleurige afbeeldingen op deze 'storywall' laten bewegen en daar spelletjes mee doen.

2018
30
jan
nieuws
door
Ingrid Hummel
445
5
0

Beeldgeleide chirurgie ondersteunt chirurg in zoektocht naar kankercellen

Het inspuiten van een fluorescerende contrastvloeistof bij patiënten met endeldarmkanker vóór een operatie, maakt het voor chirurgen tijdens de operatie mogelijk om nog nauwkeuriger tumorweefsel te verwijderen en gezond weefsel te sparen. Drie Nederlandse ziekenhuizen zijn gestart met dit baanbrekende onderzoek om darmkanker te behandelen. Het gaat om het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), het Erasmus MC in Rotterdam en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven in samenwerking met het Centre for Human Drug Research (CHDR).

advertentie
2018
14
jan
blog
door
Ingrid Hummel
907
0
0

Check

Zondagavond 20.00 uur… Langzaamaan begint het een beetje te kriebelen. Na al die tijd vind ik het toch altijd wel een beetje spannend.