heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'in the picture', vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2018
02
dec
nieuws
door
Ingrid Hummel
193
1
0

Ook onze darmen produceren bloedcellen

Voor lange tijd dachten wetenschappers dat bloedcellen uitsluitend in het beenmerg worden aangemaakt. Maar een nieuwe studie suggereert dat darmen ook rode en witte bloedcellen in onze bloedsomloop pompen. De onderzoekers denken dat zo’n 10% van de bloedcellen afkomstig zijn uit onze darmen.

advertentie
2018
28
nov
nieuws
door
Ingrid Hummel
210
2
1

Incidenten met medische hulpmiddelen worden slechts zelden gemeld

Artsen en ziekenhuizen hoeven incidenten met implantaten alleen te melden als die leiden tot zwaar letsel of de dood. Dus blijft er veel verborgen. De inspectie erkent dat meer transparantie op zijn plaats is.

2018
25
nov
nieuws
door
Ingrid Hummel
203
2
0

Slecht toezicht op medische implantaten brengt mensenlevens in gevaar

De controle op medische implantaten is zo gebrekkig dat daardoor levens in gevaar komen. Uit groot internationaal onderzoek blijkt dat ernstige bijwerkingen onopgemerkt blijven door gebrekkig toezicht van overheden.

2018
05
nov
nieuws
door
Ingrid Hummel
305
5
0

Verwachting beïnvloedt pijnperceptie en wat je leert van pijn

Zelf-vervullende verwachtingen of ‘self-fulfilling prophecies’ hebben een grote invloed op ons leven. Als patiënten bijvoorbeeld denken dat ze een pijnstiller krijgen, kunnen ze zich vaak beter gaan voelen, zelfs als het een placebopil is zonder enig medisch effect. Hoe werkt dat?

advertentie
2018
03
nov
nieuws
door
Ingrid Hummel
371
2
0

Kunstmatige baarmoeder als vervanger van de couveuse

Het Máxima Medisch Centrum (MMC) toonde tijdens de Dutch Design Week een ontwerp van een kunstmatige baarmoeder. Een dergelijke ‘baarmoeder’ dient als vervanging van de couveuse en van de kunstmatige beademing die daarin plaatsvindt. Het concept, dat eerder al succesvol bleek bij een pasgeboren lammetje, is veel natuurlijker omdat het de omstandigheden van een échte baarmoeder veel meer benadert.