heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'in the picture', vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2019
01
feb
nieuws
door
Ingrid Hummel
390
10
0

OLVG opent 'OK-Lounge'

Deze week is de ‘OK Lounge’ in OLVG, locatie West geopend. De OK-Lounge is de eerste afdeling in Nederland waarbij dagbehandeling en recovery plaatsvinden in dezelfde ruimte. Mensen die een kleine operatie onder dagbehandeling ondergaan, hoeven niet meer op een verpleegafdeling te liggen. Volgens de eerste patiënten voelt de OK Lounge ‘als een woonkamer’.

advertentie
2019
30
jan
blog
door
Ingrid Hummel
453
5
0

Vol toewijding

Kijk, weet je wat het ding is, ik weet zelf ook wel dat je niet alles kunt weten. Hoe graag ik het ook zou willen. Maar ik weet van mezelf dat ik meer een specialist dan een generalist ben. Liever van 1 ding (lees: specialisme) veel weet, dan van heel veel een beetje. Maar toch, beperk ik mij hiermee niet enorm in mijn vak?

2019
29
jan
nieuws
door
Ingrid Hummel
228
2
0

Amsterdam UMC opent hightech medisch trainingscentrum

Op 4 februari opent het Amsterdam Skills Centre (ASC) zijn deuren. Het trainingscentrum biedt medisch specialisten en andere zorgverleners van over de hele wereld een innovatieve leeromgeving met twaalf hightech operatiekamers, operatierobots, virtual reality simulatoren en onderwijsfaciliteiten.

2019
26
jan
nieuws
door
Ingrid Hummel
257
3
0

Compleet nieuw bloedvatsysteem ontdekt in menselijke botten

Anno 2019 stuiten we in ons eigen lichaam nog steeds op verrassingen! Dat blijkt maar weer eens uit een nieuw onderzoek, verschenen in het blad Nature Metabolism. In het blad maken wetenschappers melding van de ontdekking van een compleet nieuw bloedvatsysteem dat zich in de botten bevindt. Het systeem bestaat uit een enorm uitgebreid netwerk van haarvaten dat het beenmerg verbindt met het goed doorbloede beenvlies.

advertentie
2019
23
jan
nieuws
door
Ingrid Hummel
267
4
0

Chirurg opereert op afstand dankzij 5G-netwerk en robotarmen

Een chirurg in China heeft met behulp van twee robotarmen in een 5G-netwerk een operatie op afstand uitgevoerd. Hij verwijderde daarbij een lever van een laboratoriumdier, die zo’n 19 kilometer verderop op een operatietafel lag. Deze technologie moet in de toekomst chirurgen in staat stellen op afstand operaties uit te voeren in oorlogs- en rampgebieden.