heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'in the picture', vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2019
10
okt
nieuws
door
Ingrid Hummel
141
1
0

Miljoenensubsidie brengt kunstbaarmoeder stap dichterbij

Een consortium met onder meer de TU Eindhoven krijgt 2,9 miljoen euro voor het ontwikkelen van een kunstmatige baarmoeder voor te vroeg geboren kinderen. De kunstbaarmoeder is daarmee een stap dichterbij gekomen.

advertentie
2019
06
okt
blog
door
Ingrid Hummel
282
1
0

Met het IKnife diagnosticeren tijdens het snijden

Bij het verwijderen van een tumor is het voor een chirurg niet altijd even makkelijk om zeker te weten of alle kankercellen zijn verwijderd. Te veel gezond weefsel weghalen is natuurlijk niet wenselijk, en bij orgaanweefsel is het sparen ervan zelfs van levensbelang. Het ‘intelligente mes’, oftewel iKnife, kan hierin een belangrijke rol spelen in de toekomst.

2019
01
okt
blog
door
Ingrid Hummel
619
1
0

Carolien van Herpen, manager OK, vertelt

Het is OK-tober in het Reinier de Graaf ziekenhuis; de maand waarin ze extra aandacht besteden aan het operatiekamercomplex. Op deze manier willen ze het reilen en zeilen op deze afdeling laten zien. Caroline van Herpen, manager van de OK, geeft graag een kijkje in de keuken.

2019
30
sep
blog
door
Ingrid Hummel
1149
4
0

Indiase collega's op de ok

Het huidige personeelstekort op de OK is niks nieuws. Zo’n 9 jaar geleden was er een dusdanige krapte op de arbeidsmarkt dat ziekenhuizen dringend op zoek gingen naar oplossingen. Één daarvan leek het werven van personeel uit het buitenland. Ook het Meander Medisch Centrum in Amersfoort heeft destijds operatieassistenten uit het buitenland gehaald, India welteverstaan.

advertentie
2019
26
sep
blog
door
Ingrid Hummel
500
2
0

Dé vaatchirurg

In “De” rubriek laten we iedere maand iemand van de werkvloer aan het woord. Of het nu de praktijkopleider, de herintreder, de leerling of de afdelingsassistent is, in deze rubriek willen we graag verhalen van de werkvloer laten zien.