heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'in the picture', vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2018
10
jul
nieuws
door
Ingrid Hummel
1325
4
1

Door zzp'ers in de zorg worden vaste medewerkers zwaarder belast

In de Nederlandse ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorgorganisaties lopen 50 procent meer zzp’ers rond dan vijf jaar geleden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) laten zien dat in 2013 ruim 80.000 Nederlanders zich hadden ingeschreven als zelfstandige in de zorg. Dit jaar telt het register van de KvK 121.000 zzp’ers met een zorgfunctie.

advertentie
2018
06
jul
nieuws
door
Ingrid Hummel
455
0
0

‘Stagiair mag niet dupe zijn van personeelstekort in de zorg’

Verpleegkundestudenten moeten aan de bel trekken bij hun opleiding als ze tijdens hun stage als volledig personeelslid worden ingezet. Zorginstellingen mogen personeelstekorten niet compenseren met stagiairs, vindt de minister.

2018
04
jul
nieuws
door
Ingrid Hummel
426
1
0

5 dagen eerder hersteld na operaties

De eHealth toepassing 'Ikherstel' zorgt ervoor dat patiënten sneller herstellen van hun operatie. Dit blijkt uit onderzoek onder 344 patiënten in verschillende Nederlandse ziekenhuizen onder leiding van Amsterdam UMC, locatie VUmc. Dankzij dit programma kunnen patiënten 5 dagen eerder hun normale activiteiten oppakken dan zonder deze ondersteuning.

2018
04
jul
nieuws
door
Ingrid Hummel
735
8
0

Alternatief voor noodoperatiekamers

Een Amerikaanse arts bedacht een slim alternatief voor noodoperatiekamers: een luchtdichte zak.

advertentie
2018
29
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
274
0
0

Operatierisico bij ouderen met kanker beter in te schatten

Een speciaal ontwikkelde scorelijst om de toestand van de oudere patiënt met kanker te beoordelen, zorgt er voor dat artsen de risico’s van een operatie beter in kunnen schatten.