heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'in the picture', vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2019
09
aug
nieuws
door
Ingrid Hummel
326
1
0

Pijnstilling bij laparoscopische darmchirurgie

Darmoperaties worden regelmatig uitgevoerd, waarbij maligniteit de meest voorkomende indicatie is. Afhankelijk van de locatie van de maligniteit kan er een hemicolectomie, ileocoecaalresectie, sigmoïdresectie of een rectumamputatie worden uitgevoerd. Om het herstel na darmchirurgie te bevorderen zijn er enhanced recovery after surgery (ERAS)-richtlijnen opgesteld. Deze richtlijnen adviseren onder andere het toepassen van een laparoscopische techniek boven een laparotomische procedure, geen darmvoorbereiding met laxantia, snel starten met voeding en mobiliseren na de operatie en een restrictief vochtbeleid rondom de operatie.

advertentie
2019
31
jul
nieuws
door
Ingrid Hummel
481
4
0

Ruiken aan urine om naadlekkage te vinden

Door aan urine te ruiken, kan een elektronische neus mogelijk vaststellen of een patiënt na een darmoperatie een naadlekkage heeft. Dit is een van de meest gevaarlijke chirurgische complicaties. Onderzoeker Victor Plat kwam op het idee om een elektronische neus te gebruiken voor het vaststellen van naadlekkage. Hij publiceert hierover in het tijdschrift Colorectal Disease.

2019
29
jul
nieuws
door
Ingrid Hummel
361
4
0

Vijf jaar onderzoek bevestigt: Prostatische Urethrale Lift is effectief bij klachten door een vergrote prostaat en behoudt seksuele functie

Onderzoek wijst uit dat de Prostatische Urethrale Lift methode een veilig en effectief alternatief is voor medicatie bij klachten door een vergrote prostaat. De onderzoeksresultaten tonen aan dat de behandeling ook na vijf jaar nog verlichting biedt. Daarnaast blijft de seksuele functie van mannen behouden. Wereldwijd zijn meer dan 100.000 mannen behandeld. Momenteel bieden vier ziekenhuizen in Nederland de behandeling aan.

2019
17
jul
nieuws
door
Ingrid Hummel
364
1
0

Eerste behandeling met techniek die kankercellen laat oplichten succesvol uitgevoerd

Het Franse biotechnisch bedrijf SurgiMab heeft in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een nieuwe techniek ontwikkeld die kankercellen tijdens een operatie laat oplichten. Chirurgen kunnen kwaadaardige cellen hierdoor beter opsporen en nauwkeurig verwijderen.

advertentie
2019
15
jul
nieuws
door
Ingrid Hummel
321
0
0

Het verschil tussen gewrichtsinfecties en kunstgewrichtinfecties

In de literatuur worden gewrichtsinfecties en kunstgewrichtinfecties regelmatig nog steeds als één ziektebeeld gezien. Dit is echter incorrect.