heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia



2025
26
mrt
nieuws
door
Ingrid Hummel
397
0
0

Eerste patiënt krijgt buitenmeniscus van kunststof

Het Radboudumc en ATRO Medical onderzoeken het gebruik van een kunstmatige buitenmeniscus. Na het succes van de binnenmeniscus, is nu het onderzoek met de buitenmeniscus van start gegaan. De klinische studie is bedoeld om de werking en veiligheid van de meniscusprothese bij patiënten te onderzoeken. De eerste patiënten zijn inmiddels geopereerd en hun revalidatietraject is gestart.

advertentie
2025
26
mrt
nieuws
door
Ingrid Hummel
274
0
0

Meer actie nodig tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag in de zorg

Nog veel zorginstellingen doen te weinig om seksueel grensoverschrijdend gedrag door hun zorgverleners met patiënten en cliënten te voorkomen. Ze komen vooral in actie als er zich een geval voordoet. Andere zorginstellingen hebben wel meer aandacht voor het voorkomen ervan. Vooral in de gehandicaptenzorg. In de geestelijke gezondheidszorg en de verpleeghuiszorg zoeken instellingen nog naar de goede aanpak. In andere zorgsectoren blijft het nog te stil, terwijl seksueel grensoverschrijdend gedrag richting patiënten er ook in bijvoorbeeld ziekenhuizen is.

2025
26
mrt
blog
door
Ingrid Hummel
316
1
0

Wachten met operatie slokdarmkanker lijkt veilig als voorbehandeling succes had

Patiënten met slokdarmkanker die goed reageren op chemotherapie en bestraling, hoeven waarschijnlijk niet meteen na die behandeling te worden geopereerd aan hun slokdarm. Het lijkt effectief en veilig om – onder goede monitoring – af te wachten hoe de tumor zich ontwikkelt. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC Kanker Instituut.

2025
26
mrt
blog
door
Ingrid Hummel
283
0
0

Overlevingskans ongeboren baby met ernstige aangeboren middenrifbreuk vergroot

Bij kinderen die geboren worden met een gat in het middenrif, komen organen uit de buikholte in de borstholte terecht. Daardoor kunnen de longen zich niet goed ontwikkelen. Een kijkoperatie in de baarmoeder, die zorgt dat de longen de kans krijgen om zich toch te ontwikkelen en de overlevingskansen vergroot, is nu ook mogelijk in Nederland.

advertentie
2024
14
mrt
nieuws
door
Ingrid Hummel
2197
0
0

Razendsnelle diagnose hersentumor tijdens operatie

Dankzij AI is het mogelijk veel sneller vast te stellen welk type hersentumor een patiënt heeft. Wat voorheen dagen kostte, is nu mogelijk binnen een uur. Een ‘gamechanger’, volgens neurochirurg Niels Verburg.