heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2020
05
apr
blog
door
Ingrid Hummel
16
0
0

Onze OK: Interview met Igor Visser, Bernhoven

Igor Visser, van oorsprong verpleegkundige, is sinds april 2019 teammanager OK in Bernhoven. Hij heeft vanaf 1996 gewerkt bij Defensie in diverse geneeskundige en leidinggevende functies. In 2006 en 2007 is hij uitgezonden naar Afghanistan als militair verpleegkundige met als hoofdtaken 1e lijnszorg en traumaopvang. In 2013 maakte Igor de overstap naar de civiele wereld als afdelingshoofd poliklinieken chirurgie, orthopedie, plastische chirurgie en de gipskamers van het Maxima Medisch Centrum.

advertentie
2020
03
apr
nieuws
door
Ingrid Hummel
381
4
0

Sedatiemiddel met propofol voor dieren tijdelijk ook toegestaan voor mensen op IC’s

Ziekenhuizen mogen op de afdelingen intensive care een sedatiemiddel voor dieren gebruiken dat dezelfde werkzame stof heeft als in vergelijkbare sedatiemiddelen voor mensen. Veiligheid en kwaliteit zijn gegarandeerd. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft daarvoor tijdelijk toestemming gegeven.

2020
24
mrt
nieuws
door
Ingrid Hummel
342
1
0

Tips en adviezen voor de mentale gezondheid van zorgprofessionals

De wereldwijde uitbraak van COVID-19 is een unieke en ingrijpende periode. Op vele fronten, en het kan stress opleveren om verschillende redenen. Er kunnen zorgen en stress ontstaan door het werk, maar ook in de thuissituatie of beiden. Velen komen terecht in onbekende en onvoorspelbare situaties. Misschien moet je werk doen waar je niet (volledig) voor bent opgeleid of word je overvraagd door de situatie. Defensie biedt vanuit haar kennis tips en adviezen voor de mentale gezondheid van zorgprofessionals.

2020
18
mrt
nieuws
door
Ingrid Hummel
270
1
1

Onderzoek naar betere bescherming infectie coronavirus

Het Radboudumc en het UMC Utrecht gaan onderzoeken of zorgmedewerkers beter beschermd zijn tegen het coronavirus na een vaccinatie tegen tuberculose (BCG-vaccin). Dit vaccin beschermt niet direct tegen het coronavirus, maar geeft de afweer een boost waardoor mogelijk een betere bescherming tegen het coronavirus ontstaat en de infectie milder verloopt.

advertentie
2020
18
mrt
nieuws
door
Ingrid Hummel
2223
15
0

Methode gevonden voor hergebruik mondmaskers

Oriënterend onderzoek in het Maastricht UMC+ heeft aangetoond dat medische FFP2-mondmaskers volledig kiemvrij gemaakt kunnen worden door zogeheten plasmasterilisatie. Op die manier kan een mondneusmasker in totaal drie keer worden gebruikt in plaats van het na eenmalig gebruik weg te gooien. Deze methode is door het RIVM gevalideerd.

word
lid
en mis
niets
Word lid > Het platform voor iedereen die op de OK werkt! Met het laatste nationale - en internationale OK nieuws, blogs, vacatures en evenementen. Kom in contact met je collega's in binnen - en buitenland.

vacatures

OK-assistent