heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2021
12
jan
nieuws
door
Ingrid Hummel
278
4
0

Meer vaccins naar de ziekenhuizen om acute operaties te garanderen

De Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA) is blij met de start van de vaccinaties. De eerste voortvarende vaccinatieronde in de ziekenhuizen is gericht op het voorkomen van verdere uitval van zorg voor COVID-patiënten. Nu deze belangrijke stap is genomen pleit de NVA ervoor zo snel mogelijk vaccins ter beschikking te stellen aan anesthesiologen, OK medewerkers en afdelingsverpleegkundigen, om te voorkomen dat acute operaties die binnen zes weken moeten plaatsvinden niet door kunnen gaan.

advertentie
2020
14
dec
nieuws
door
Ingrid Hummel
309
0
0

‘Vrouw zijn’ geen risicofactor op sneller overlijden na hartoperatie

Zowel mannen als vrouwen krijgen hart- en vaatziekten. Hoewel hun behandelingen hetzelfde zijn, zijn er wel degelijk verschillen. Zo komen hartinfarcten onder mannen twee keer zo vaak voor als bij vrouwen. En vrouwen hebben weer vaker beroertes en hartfalen. “Maar dat vrouwen een grotere kans hebben om te overlijden na een bypassoperatie of een aortaklepvervanging, alleen omdat ze vrouw zijn, dat klopt niet”, stelt cardiothoracaal chirurg dr. Joost ter Woorst van het Catharina Ziekenhuis.

2020
27
nov
nieuws
door
Ingrid Hummel
267
1
0

Extra zuurstof zorgt voor minder afstoting donornier

Getransplanteerde nieren hebben baat bij extra zuurstof voorafgaand aan de transplantatie. Dat blijkt uit onderzoek van UZ Leuven, UMC Groningen en Oxford University, dat op 20 november in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet is gepubliceerd. De onderzoekers toonden aan dat nieren die zuurstof hadden gekregen, een jaar na de transplantatie veel minder worden afgestoten en vaker overleven. Voor patiënten die een niertransplantatie nodig hebben, is dit een grote stap voorwaarts.

2020
12
nov
blog
door
Ingrid Hummel
409
1
0

Opleiden tijdens Covid-19

Door de Covid-19 crisis ziet het opleiden van studenten operatieassistent en anesthesiemedewerker er heel anders uit. Laura Piket is opleider operatieassistenten aan de Amstel Academie, Amsterdam UMC en ondervindt aan den lijve de uitdagingen én mogelijkheden die dit met zich meebrengt. ‘Voor corona waren de studenten gedurende alle theorieleerperiodes aanwezig op de Amstel Academie. We geven veel klassikale lessen in onder andere anatomie, pathologie en operatietechnieken maar ook veel vaardigheidslessen met de industrie. Wij vinden het belangrijk dat de studenten zowel onderling als en met de docenten contact hebben. Want juist de interactie en kennisuitwisseling draagt bij aan goed getrainde professionals.

advertentie
2020
10
nov
nieuws
door
Ingrid Hummel
661
11
0

'App to Order' verbetert logistiek op operatiekamers

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen werkt als eerste ziekenhuis in Nederland met de App to Order (A²O). De app vervangt de portofoon in de operatiekamer in het bestelproces van instrumenten en materialen. Het werken met de app verbetert de kwaliteit van de logistiek omdat er geen misverstanden in de communicatie kunnen onderstaan en biedt bovendien meer rust in de operatiekamer. Digitaal bureau Proud Nerds uit Nijmegen ontwikkelde in nauwe samenwerking met CWZ de A²O. De partijen stellen de app ook beschikbaar voor andere ziekenhuizen.