heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2020
26
jun
blog
door
Ingrid Hummel
1017
0
0

Samen op de IC

Brechje Zijlstra de Ru en Jorg Zijlstra zijn beide anesthesiemedewerker, getrouwd en hebben twee kinderen, Liv en Noor. Jorg werkt als zelfstandig anesthesiemedewerker en beginnend grafisch ontwerper. Brechje heeft enige tijd geleden het roer omgegooid en is haar eigen onderneming gestart; Café la Rue, een duurzame koffiecatering. Toen het coronavirus ook in Nederland ernstige vormen begon aan te nemen lag voor beide het werk plotseling stil. Voor hen was er maar een logische stap: Bijspringen waar ze op dat moment het hardst nodig waren; op de IC.

advertentie
2020
25
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
567
0
0

Duizend euro coronabonus voor zorgpersoneel

Medewerkers in de zorg krijgen een bonus van duizend euro netto. Dat heeft minister De Jonge bekendgemaakt. De bonus is bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgenden en ondersteunend personeel, zoals schoonmakers. Het geld gaat niet naar artsen. Het extra bedrag is een manier om de zorgsector te bedanken voor de extra inspanningen tijdens de coronacrisis. De Jonge benadrukte dat in de zorg dag en nacht is gewerkt en dat veel mensen dubbele diensten hebben moeten draaien.

2020
18
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
275
3
0

Nieuwe operatietechniek bij prostaatkanker

In het Antoni van Leeuwenhoek is afgelopen week voor het eerst in Nederland een nieuwe techniek toegepast waarmee tijdens een robot-geassisteerde operatie lymfeklier-uitzaaiingen van prostaatkanker werden opgespoord en verwijderd. Een flexibele detector scant tijdens de operatie het lichaam van de patiënt en spoort, na toediening van een radioactief middel, lymfeklieruitzaaiingen op die voorheen lastig te vinden en operatief ingewikkeld te verwijderen waren. Hierdoor kunnen uitzaaiingen nog preciezer en beter worden opgespoord en verwijderd. Dit moet de oncologische uitkomsten en kwaliteit van leven van prostaatkankerpatiënten verbeteren.

2020
16
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
437
1
0

Hoog risico overlijden coronapatiënten na operatie

Patiënten die besmet zijn met het coronavirus hebben na een operatie een ernstig verhoogd risico op overlijden. Dit blijkt uit onderzoek van het internationale chirurgennetwerk COVIDSurg Collaborative waar VieCuri Medisch Centrum deel van uitmaakt. Het ziekenhuis met een locatie in Venlo en Venray, maakte dat dinsdag bekend. Aan het onderzoek deden meer dan 200 ziekenhuizen in Noord-Europa en de Verenigde Staten mee, zegt Joop Konsten. Hij werkte als chirurg van VieCuri mee aan het onderzoek. Uit de studie blijkt volgens hem dat de kans op complicaties na een operatie toeneemt bij mensen met het coronavirus. Maar mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus hoeven niet bang te zijn voor een operatie als ze al twee weken klachtenvrij zijn.

advertentie
2020
04
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
270
1
0

Verwachtings- management verbetert tevredenheid knieprothese

Betere voorlichting voorafgaand aan een knieprothese komt de tevredenheid van patiënten over de behandeling ten goede. Als patiënten van tevoren concreter weten wat het herstel inhoudt en wat hen te wachten staat, kijken zij tevredener terug op het behandelresultaat. Dat blijkt uit promotieonderzoek van orthopedisch chirurg Jaap Tolk van het Maxima Medisch Centrum. Tolk onderzocht de verwachtingen van patiënten als het gaat om het behandelresultaat bij een nieuwe knie op langere termijn. Ook onderzocht hij of voorlichting over de te verwachten resultaten de tevredenheid kan veranderen.