heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'in the picture', vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2018
21
apr
nieuws
door
Ingrid Hummel
683
1
0

Wereldwijd eerste bewijs voor gunstige effecten van muziek rondom operaties

De aanwijzingen waren er al, maar nu is het echt bewezen: patiënten die muziek luisteren tijdens een operatie ervaren minder pijn of angst. Ook patiënten die onder volledige anesthesie werden geopereerd en aan muziek werden blootgesteld via een koptelefoon, hadden minder pijn. Onderzoekers van Erasmus MC publiceren hun bevindingen over ‘perioperatieve muziek’ in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift British Journal of Surgery.

advertentie
2018
06
apr
nieuws
door
Ingrid Hummel
218
0
0

Het feest der clichés

Afgelopen dinsdag 3 april hadden we een klein feestje, OK Visie vierde namelijk haar 1-jarig bestaan. Tijdens zo'n eerste verjaardag blik je vaak toch even terug op de babytijd. En heb je het over de babytijd, dan heb je het over clichés..

2018
05
apr
nieuws
door
Ingrid Hummel
985
1
2

UMC Utrecht geeft openheid over fatale fout

Op vrijdag 13 april vindt bij het UMC Utrecht de 'First Annual Adrienne Cullen Lecture on Open Disclosure After Serious Harm‘ plaats. Dit is de eerste keer dat een patiënt en de artsen verantwoordelijk voor haar behandeling in de nasleep van een ernstige medische fout de handen ineenslaan, zodat hun verhaal een les kan zijn in hoe (niet) moet worden gehandeld als er iets fout gaat.

2018
04
apr
nieuws
door
Ingrid Hummel
495
1
0

Te veel klinieken blijven structureel achter

Er is nog veel mis met de zorg van particuliere klinieken in Nederland, concludeert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in een rapport.

advertentie
2018
26
mrt
nieuws
door
Ingrid Hummel
1300
7
2

Scenario-onderwijs voor de OK, hoe gaat dat in zijn werk?

Arnold van de Ven is coördinerend anesthesiemedewerker in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en heeft samen met 4 andere collega's een training opgezet voor recovery verpleegkundigen, anesthesiemedewerkers en anesthesiologen. OK Visie belde hem voor een interview.