heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia



2023
14
mrt
nieuws
door
Ingrid Hummel
191
1
0

Minder heroperaties door nieuwe aanpak cholesteatoom

In Nederland hebben zo’n 1.600 mensen per jaar last van een cholesteatoom. Bij deze agressieve vorm van een chronische middenoorontsteking groeit het trommelvlies in het oor naar binnen door dode huidcellen die zich ophopen. De aandoening is lastig te behandelen en komt vaak terug na een operatie. Door een nieuwe operatietechniek toe te passen is minder vaak een heroperatie nodig. Dat blijkt uit het proefschrift van KNO-arts Hylke van der Toom van het Erasmus MC

advertentie
2023
10
mrt
blog
door
Ingrid Hummel
501
0
0

Onze koffiekamer: Anna Ziekenhuis

In de pauze genieten van een heerlijk soepje of vers bakkie koffie met je eigen nieuwe milieuvriendelijke mok in een spiksplinternieuwe koffiekamer . Wie wil dat nou niet?? Operatieassistenten Peggy Spierts en Eline Smit nemen ons mee naar hun koffiekamer.

2023
08
mrt
nieuws
door
Ingrid Hummel
284
1
0

LUMC ontwikkelt barometer voor groene OK's

Operatiekamers nemen weliswaar maar 6% van het ziekenhuisvloeroppervlak in beslag, maar zijn verantwoordelijk voor 30% van al het ziekenhuisafval. Dat kan en moet groener, vindt het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het Landelijk Netwerk Groene OK heeft een subsidie gekregen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarmee artsen en onderzoekers een barometer ontwikkelen die ziekenhuizen inzicht geeft in de milieubelasting van hun OK.

2023
07
mrt
nieuws
door
Ingrid Hummel
247
2
0

Landelijke studie naar effect van multidisciplinair overleg bij hoog-risico patiënten

Volgens de landelijke richtlijn “zorg rondom de operatie” moeten de patiënt, de chirurg én de anesthesioloog het risico van de operatie acceptabel vinden. De gezondheidstoestand van hoog risico patiënten die een operatie moeten ondergaan wordt steeds vaker besproken in een Multidisciplinair Overleg (MDO). In het Multidisciplinair Overleg bespreken de betrokken artsen en verpleegkundigen de voordelen en risico’s van de geplande operatie. Rijnstate onderzoekt samen met 14 Nederlandse ziekenhuizen of dit overleg uiteindelijk de verwachte gezondheidswinst voor de patiënt oplevert en of de patiënt beter van een operatie herstelt. Vanuit het oogpunt van “passende zorg” is het belangrijk dat wetenschappelijk geëvalueerd wordt wat het MDO opbrengt.

advertentie
2023
24
feb
blog
door
Ingrid Hummel
509
0
0

Changemaker Talitha Hoppe

Sinds 2019 maakt Talitha deel uit van het Green Team OK van OLVG en probeert ze de OK te verduurzamen. En dat blijft niet onopgemerkt: onlangs won ze de Changemaker Impact Award in de categorie Zorg en Welzijn. ‘Een eer, maar er is nog genoeg te doen.’