heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'in the picture', vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2018
09
okt
nieuws
door
Ingrid Hummel
355
5
0

Subsidie voor onderzoek naar complicaties na protheseplaatsing

Onderzoekers van het LUMC en UMC Groningen gaan onderzoek doen naar de postoperatieve effecten van gewrichtsprotheses. Dat doen zij met de wondzorg-app, die in het LUMC is ontwikkeld. Innovatiefonds Zorgverzekeraars maakt het onderzoek mogelijk met een subsidie van 150.000 euro.

advertentie
2018
03
okt
nieuws
door
Ingrid Hummel
545
5
1

Onderzoek OLVG: fysiotherapie net zo effectief als een operatie

Onderzoek van OLVG in samenwerking met acht Nederlandse ziekenhuizen laat zien dat fysiotherapie net zo effectief is bij knieklachten als een operatie. Mensen ouder dan 45 jaar met een gescheurde meniscus worden vaak geopereerd, maar een behandeling met fysiotherapie heeft hetzelfde effect en daarmee de voorkeur. Dit opzienbarende resultaat is gepubliceerd in het toonaangevende internationale wetenschappelijke tijdschrift JAMA.

2018
01
okt
nieuws
door
Ingrid Hummel
833
10
0

Een distractor voor knieartrose

Na jaren van wetenschappelijk onderzoek in het UMC Utrecht en investering van onder andere ReumaNederland, is de zogeheten kniedistractor nu beschikbaar voor de behandeling van patiënten met ernstige knieartrose onder de leeftijd van 65 jaar. Kniedistractie zorgt ervoor dat het kapotte kraakbeen de kans krijgt zich te herstellen en is een hoopvol alternatief voor de knieprothese. In het UMC Utrecht zijn de afgelopen weken de eerste patiënten in de reguliere zorg behandeld.

2018
27
sep
nieuws
door
Ingrid Hummel
354
1
0

Antibiotica bij ongecompliceerde appendicitis vaak succesvol

Ongeveer 60 procent van de patiënten met ongecompliceerde acute appendicitis die aanvankelijk werden behandeld met antibiotica, ondergingen ook in de vijf jaar daaropvolgend geen appendectomie.

advertentie
2018
13
sep
nieuws
door
Ingrid Hummel
627
6
0

Umc Utrecht introduceert schildklierchirurgie zonder blijvend litteken

In het UMC Utrecht is voor het eerst in Nederland een schildklieroperatie zonder blijvend litteken verricht. De eerste twee patiënten zijn met behulp van de zogenoemde TOETVA (transorale endoscopische thyreoidectomie vestibulaire approach) aan hun schildklier geopereerd. Deze techniek maakt het mogelijk om een zichtbaar en potentieel ontsierend litteken te voorkomen.