heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2024
07
feb
nieuws
door
Ingrid Hummel
194
0
0

Toename in aantal orgaantransplantaties, patiënten ook sneller geholpen

Het aantal orgaantransplantaties blijft stijgen en patiënten hoeven minder lang op een orgaanoperatie te wachten. Afgelopen jaar werden ruim 1.400 patiënten geholpen met een orgaantransplantatie, iets meer dan in 2022. Dit blijkt uit cijfers van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS).

advertentie
2024
09
jan
blog
door
Ingrid Hummel
666
0
0

Internationale editie Handboek Endoscopische chirurgie verschenen

In 2009 verscheen het Handboek Endoscopische Chirurgie, een verzamelwerk over alle technologie die we tegenkwamen op de endoscopische operatiekamer van dat moment. Het Handboek was geschreven vanuit de gedachte dat alle teamleden en betrokkenen bij endoscopische chirurgie allereerst kennis moeten hebben van alle techniek, voordat men daadwerkelijk deelneemt aan de operaties. Het handboek was geschreven voor medisch specialisten (in opleiding), OK en anesthesie assistenten , technisch geneeskundigen, medische fysici en allen die interesse hadden in endoscopische chirurgie.

2024
08
jan
blog
door
Ingrid Hummel
557
0
0

Onze OK: Haaglanden MC

Cathelijne en Lisanne werken beide als praktijkopleider op de OK van Haaglanden MC. Cathelijne op de locaties HMC Westeinde en HMC Antoniushove en Lisanne rouleert tussen HMC Bronovo en HMC Westeinde. Afwisseling, dat is wel wat hun werk typeert. Afwisseling in collega’s, in locatie, in patiëntencategorie. En dan ook nog eens de ene dag aan het werk als anesthesiemedewerker en operatieassistent en de andere dag als praktijkopleider. Never a dull moment dus.

2023
30
nov
nieuws
door
Ingrid Hummel
867
0
0

UMCG start eerste onderzoek in Nederland naar toepassing van bacteriofagen

Het UMCG gaat onderzoek doen naar het gebruik van bacteriofagen: virussen die bacteriën kunnen doden en die een oplossing kunnen zijn voor antibioticaresistentie en moeilijk te behandelen infecties. Het onderzoek betreft de behandeling met bacteriofagen bij patiënten met een chronische gewrichtsprothese-infectie veroorzaakt door de bacterie Staphylococcus aureus.

advertentie
2023
02
nov
nieuws
door
Ingrid Hummel
1136
0
0

Meer donorlevers goedgekeurd door nieuwe manier van testen

Dertig patiënten hebben de afgelopen 2 jaar in het Erasmus MC Transplantatie Instituut een levertransplantatie ondergaan met een lever die tot voor kort niet gebruikt had kunnen worden. Dit was mede mogelijk door een op maat gemaakt apparaat dat bloedgassen meet terwijl de donorlever wordt voorbereid en ‘opgeladen’ voor transplantatie.