heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2022
16
jan
nieuws
door
Ingrid Hummel
77
0
0

Betere uitkomsten bij borstkanker-operaties dankzij quilten

Quilten zorgt voor minder complicaties na een borstamputatie of okselklierdissectie en biedt veel voordelen voor een patiënt. Bij deze techniek sluit een chirurg de holte onder de wond met naald en draad. Een drain is dan niet meer nodig. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Britt Haghuis-Ten Wolde in een samenwerking tussen Radboudumc en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ).

advertentie
2022
11
jan
nieuws
door
Ingrid Hummel
152
0
0

Man ontvangt donorhart van genetisch gemanipuleerd varken

Een 57-jarige Amerikaan die ten dode was opgeschreven vanwege ernstige hartritmestoornissen, heeft als eerste persoon in de wereld met succes een hart van een varken gekregen. Volgens de chirurgen maakt de patiënt het drie dagen na de transplantatie goed en wordt het genetisch gemodificeerde varkenshart nog niet door het lichaam afgestoten.

2021
20
dec
blog
door
Ingrid Hummel
629
2
0

Sedatiepraktijk-specialisten-opleidingen slaan de handen ineen

De Erasmus MC Academie in Rotterdam en de Amstel Academie van Amsterdam UMC hebben besloten hun krachten te bundelen. Beide academies bieden afzonderlijk van elkaar onder andere dertig verpleegkundige vervolgopleidingen en negen medisch ondersteunende opleidingen aan. Met ingang van 2022 slaan ze hun handen ineen en creëren ze een gezamenlijke opleiding tot sedatiepraktijkspecialist (SPS). Else Ouweneel en Geert Verweij (Amstel Academie, Amsterdam UMC) en Jeffrey Lemmers (Erasmus MC Academie), opleiders van onder andere de anesthesiemedewerkers en de sedatiepraktijkspecialisten, lichten deze keuze toe.

2021
08
dec
blog
door
Ingrid Hummel
754
0
0

Onze OK: Annatommie mc

Annatommie mc is een zelfstandig behandelcentrum, gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van bewegingsklachten, dat zich volledig op orthopedische zorg richt. Er zijn acht vestigingen, met twee operatieklinieken in Amstelveen en Utrecht. Mariëlle Lok is in 1988 aan haar opleiding tot operatieassistent begonnen en werkt sinds acht jaar als teamleider chirurgie in Amstelveen. Marc Steijaert heeft zijn opleiding tot operatieassistent in ziekenhuis Salem in Ermelo gevolgd, waarna hij daar vervolgens in 1981 ook de opleiding tot anesthesiemedewerker deed. Sinds begin dit jaar werkt hij als anesthesiemedewerker bij Annatommie mc.

advertentie
2021
30
nov
blog
door
Ingrid Hummel
984
0
0

Geneeskundestudenten als pluskrachten op de OK

Danny van Delft is derdejaars AIOS orthopedie en heeft tijdens zijn studie geneeskunde bij Orthopedium (tegenwoordig Bergman Clinics Rotterdam) een bijbaan op de OK gehad als assisterende. Mede hierdoor is hij op het out-of-the-box idee gekomen om Pluskracht op te zetten. Een formule waarbij geneeskundestudenten gedetacheerd worden om op de OK het personeel te ondersteunen door bij operaties te assisteren.