heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2022
25
nov
nieuws
door
Ingrid Hummel
23
0
0

Anesthesie tijdens zwangerschap heeft geen invloed op ontwikkeling kind

Artsen in UZ Leuven onderzochten of blootstelling aan anesthesie tijdens de zwangerschap een effect heeft op de hersenontwikkeling van de baby. De resultaten zijn geruststellend: er werd geen significant verband gevonden. Ingrepen en anesthesie worden bij voorkeur vermeden tijdens de zwangerschap en indien mogelijk uitgesteld tot na de bevalling. Maar ongeveer 1% van alle zwangere vrouwen moet toch een dringende, niet-verloskundige ingreep ondergaan, bijvoorbeeld bij een acute blindedarmontsteking. Tot voor kort was het onduidelijk of blootstelling aan anesthesie tijdens de zwangerschap invloed kan hebben op de hersenontwikkeling van het ongeboren kind.

advertentie
2022
22
nov
video
door
Ingrid Hummel
205
1
0

Ingrid komt langs in OLVG West

Ingrid mocht een dagje meelopen op de OK van OLVG West met Talitha Hoppe. Talitha is operatieassistente met een echt groen hart. Ze heeft het GreenTeam OK opgericht en laat zien welke stappen op de OK in OLVG West al genomen worden op weg naar een duurzame OK. Ook geeft ze inspirerende tips voor andere afdelingen die hun afdeling willen verduurzamen.

2022
16
nov
blog
door
Ingrid Hummel
377
0
0

De recovery-verpleegkundige

‘Zorgen voor mensen’, dat is wat Peter Nauts het liefst doet. Zijn interesse in de recovery is gewekt tijdens zijn werk verpleegkundige op de multidisciplinaire trauma unit in Zuyderland Heerlen. Bij het ophalen van postoperatieve patiënten kwam hij geregeld op de recovery en wist hij dat dit de uitdaging was waar hij naar op zoek was. En zo geschiedde.. sinds augustus van dit jaar mag hij zich officieel recoveryverpleegkundige noemen.

2022
08
nov
blog
door
Ingrid Hummel
1168
1
0

Onze koffiekamer: Jeroen Bosch Ziekenhuis

De laatste nieuwtjes worden uitgewisseld, er wordt uitgerust, gelachen en gehuild en natuurlijk veel koffie gedronken. Het kloppend hart van de operatieafdeling, dat is toch wel de koffiekamer!

advertentie
2022
04
nov
blog
door
Ingrid Hummel
554
4
0

Buitenlandse collega’s op de OK

Het personeelstekort op de OK lijkt maar niet opgelost te kunnen worden. De oorzaken voor het tekort zijn divers. Er wordt te weinig opgeleid, er is te veel uitstroom, en de wachtlijsten lopen op. Creatieve oplossingen moeten bedacht worden en een hiervan is het aantrekken van personeel uit het buitenland. Ervaringen uit het verleden laten zien dat dit een complex vraagstuk kan zijn dat vraagt om een aanpak die begint bij het bouwen aan een basis van vertrouwen. Door met elkaar te praten, open en nieuwsgierig, en aan te sluiten bij de taal, cultuur en niveau van de ander. De achterliggende oorzaken van problemen achterhalen en aan de slag met als resultaat duurzame verandering. Arnold Smeink, oprichter van EMTG Health Care, begrijpt dit als geen ander. Hij haalt operatieassistenten uit Griekenland, Portugal, Spanje en Italië, met als doel het aanbod vakbekwame zorgprofessionals in Nederland te laten groeien. Is dit dan het ei van Columbus?