heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'in the picture', vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2019
15
apr
nieuws
door
Ingrid Hummel
71
2
0

Wetenschappers printen voor het eerst 3D-hart van menselijk weefsel

Wetenschappers aan de Universiteit van Tel Aviv zijn er voor het eerst in geslaagd om een miniatuur 3D-hart te printen dat bestaat uit menselijk weefsel en bloedvaten. Het hart heeft de grootte van dat van een konijn.

advertentie
2019
09
apr
nieuws
door
Ingrid Hummel
170
3
0

Borstimplantaat komt met een groter risico op lymfeklierkanker

Net nu Nederland onderzoekt of het bepaalde im­plan­taten moet verbieden, laten cijfers zien dat de risico’s op een zeldzame vorm van lymfeklierkanker na een siliconen borstimplantaat groter zijn.

2019
09
apr
nieuws
door
Ingrid Hummel
528
7
0

Met muziek onder het mes

Er is steeds meer bewijs dat muziek een pijnstillend effect kan hebben tijdens operaties. Maar hoe werkt het? En waar moet je dan naar luisteren?

2019
02
apr
nieuws
door
Ingrid Hummel
175
1
0

Onderzoek naar vaccineren na ingreep tegen baarmoederhalskanker

Vijftien Nederlandse ziekenhuizen doen mee aan een onderzoek naar het vaccineren van vrouwen na een ingreep ter voorkoming van baarmoederhalskanker. De hoop is dat de vrouwen zo alsnog resistent worden tegen het humaan papillomavirus (HPV), dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken.

advertentie
2019
01
apr
nieuws
door
Ingrid Hummel
473
7
0

Wondmanagement geeft forse reductie van wondlekkages en prothese infecties na heup- en knieprotheses

In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 60.000 mensen een knie- of heupprothese. Tussen de 10% en 20% van deze mensen heeft na het plaatsen van de prothese last van vocht uit de wond (wondlekkage). Dit kan leiden tot ongemakken, een langere ziekenhuisopname en infecties. Ramon Roerdink, physician assistant Orthopedie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), ontwikkelde samen met het orthopedisch team van het JBZ een nieuwe wondsluitmethode.