heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'in the picture', vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2019
24
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
696
12
0

Erasmus MC en Albert Heijn openen AH to go in operatiekamercomplex

In het Erasmus MC is op maandag 24 juni een winkel van AH to Go geopend achter de deuren van het operatiekamercomplex. Alleen mensen die op de operatiekamers werken, kunnen er eten en drinken kopen. Het is de eerste ‘to go’ op een OK-complex wereldwijd.

advertentie
2019
19
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
207
3
0

Rechtzetten neusseptum verbetert kwaliteit van leven

Het uitvoeren van een septumcorrectie is zinvol. Patiënten met een scheef neustussenschot ademen na de operatie beter en hun kwaliteit van leven neemt toe. Het effect van deze behandeling was nog nooit goed onderzocht. Binnen de beroepsgroep was discussie over het nut ervan. Hier maken onderzoekers van het Radboudumc op 19 juni een eind aan met een publicatie in The Lancet.

2019
15
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
649
3
0

Kanker bestrijden door middel van de juiste anesthesietechniek

Volgens anesthesioloog Michael Šrámek, werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoek, is er steeds meer bewijs dat anesthesie invloed kan hebben op tumorgroei en metastasering. Hij vatte het bewijs samen in een compendium, waarvan vorig jaar versie 1.8. verscheen.

2019
09
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
152
0
0

Operatie bij brandwonden niet altijd noodzakelijk

Bij patiënten met grote en diepe brandwonden is het snel operatief verwijderen van het verbrande weefsel en het transplanteren van gezonde huid wereldwijd de standaard behandelmethode. Nieuw promotieonderzoek toont aan dat een operatie niet altijd noodzakelijk is. ‘’Bij gemiddeld diepe brandwonden, die genezen binnen 14 tot 21 dagen, resulteert een operatie niet in een kortere genezingsduur of betere lange termijn littekenkwaliteit. In tegenstelling tot wat tot nu toe werd gedacht is een conservatieve behandeling (speciale crèmes of andere wondbedekkers) bij dit soort brandwonden een betere methode.’’, concludeert Harold Goei in zijn proefschrift ‘Modern Burn Treatment and Outcome Assessment’, waarop hij 24 mei promoveerde bij het Amsterdam UMC.

advertentie
2019
06
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
127
1
0

Hersenen van kinderen herstellen goed na operatie

Kinderen bij wie een deel van de visuele cortex is weggehaald om epileptische aanvallen te verminderen, blijken gewoon te kunnen zien. Hun hersenen kunnen zich, in tegenstelling tot de hersenen van volwassenen, aanpassen aan de nieuwe situatie.