heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2021
23
sep
nieuws
door
Ingrid Hummel
72
0
0

In één keer raak, ook bij moeilijke prikkers

Bij sommige patiënten is het aanbrengen van een infuus voor een operatie een pijnlijke en lastige aangelegenheid. Anesthesiemedewerker Rick van Loon van het Catharina Ziekenhuis heeft een techniek ontwikkeld dat het slagingspercentage spectaculair verbeterd. Na een specifieke training en met behulp van echografie kunnen ook niet-specialisten zich bekwamen in deze techniek. Van Loon promoveert vrijdag 24 september aan de Technische Universiteit Eindhoven op dit onderwerp. “Het is mijn droom dat geen enkele patiënt ‘misgeprikt’ wordt.”

advertentie
2021
20
sep
nieuws
door
Ingrid Hummel
67
0
0

Donorledematen drie keer langer te bewaren met nieuwe techniek

Met een nieuwe techniek zijn donorledematen drie keer zo lang te bewaren als nu mogelijk is, concludeert plastisch chirurg in opleiding Anne Sophie Kruit van het Radboudumc in Nijmegen in haar promotieonderzoek. Als artsen de ledematen direct na het verwijderen aansluiten op een speciale mini-hart-longmachine blijven ze minstens achttien uur houdbaar. Met de gebruikelijke bewaarmethode - op ijs - zijn ze maar zes uur te gebruiken.

2021
06
sep
nieuws
door
Ingrid Hummel
620
2
0

Nanogelcoating beschermt implantaten uitstekend tegen infecties

Al jarenlang wordt er onderzoek gedaan naar speciale coatings die implantaten beter kunnen beschermen tegen infecties. De weg naar brede toepassing in de praktijk is echter nog niet gelukt. Recent deed Damla Keskin in het UMCG promotieonderzoek naar nanogelcoatings. Deze blijken een uitstekende bescherming te bieden tegen infecties. Vindt deze veelbelovende coating zijn weg naar de patiënt?

2021
03
sep
nieuws
door
Ingrid Hummel
554
1
0

Antoni van Leeuwenhoek opent unieke nieuwe hybride OK

Afgelopen week is in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) een nieuwe hybride operatiekamer (CT Angio Combinatie) geopend. In deze operatiekamer staat naast een röntgenapparaat ook een verrijdbare CT-scanner waardoor het nu mogelijk is om gelijktijdig diagnostiek en minimaal invasieve therapie in te zetten tijdens het behandelen van (complexe) tumoren. Het gebruik van beide apparaten tegelijk maakt dat de interventieradioloog de tumor nog beter kan zien tijdens de behandeling. Hierdoor kan de radioloog nog preciezer werken en meer ingewikkelde tumoren behandelen. Het Antoni van Leeuwenhoek is het allereerste ziekenhuis in Nederland met deze oplossing van Siemens Healthineers.

advertentie
2021
02
sep
nieuws
door
Ingrid Hummel
445
0
0

Menselijk hartweefsel klopt door in laboratorium

Onderzoekers van het Erasmus MC kunnen plakjes menselijk hartweefsel in het laboratorium meerdere maanden in leven houden. Dit biedt de mogelijkheid om in de toekomst patient-specifieke behandelingen testen en bijvoorbeeld vroege afstoting van een donorhart te voorspellen.