heet vanaf nu

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'in the picture', vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

Volg mij op socialmedia2020
20
jan
nieuws
door
Ingrid Hummel
210
2
0

Vier weken voor OK stoppen met roken vermindert postop complicaties

Tabaksrokers hebben een aanzienlijk hoger risico dan niet-rokers op postoperatieve complicaties, waaronder verminderde hart- en longfuncties, infecties en vertraagde of verminderde wondgenezing. Maar nieuw bewijs toont aan dat rokers die ongeveer 4 weken of langer stoppen voor de operatie een lager risico op complicaties hebben en 6 maanden later betere resultaten.

advertentie
2020
17
jan
nieuws
door
Ingrid Hummel
94
0
0

Daling transplantaties omdat minder mensen organen doneren

Het aantal orgaantransplantaties in Nederland daalde vorig jaar met 6 procent naar 769 (2018: 817). Dit komt doordat minder mensen na overlijden organen hebben gedoneerd. Het gaat om een daling van 8 procent (273 naar 250). Er waren wel meer hoornvliestransplantaties (+3%), hoewel ook het aantal weefseldonoren iets afnam. Opvallend is dat in 19 procent van de gevallen, nabestaanden donatie tegenhielden, terwijl de overledene zelf een ‘Ja’ heeft vastgelegd in het Donorregister. “Een verontrustende ontwikkeling. Het is niet duidelijk waarom er een toename van de weigeringen is”, zegt een woordvoerder van de Nederlandse Transplantatie Stichting.

2020
16
jan
nieuws
door
Ingrid Hummel
619
0
0

Minister de Jonge biedt uitleg uitspraak zzp’ers in de zorg

Afgelopen vrijdag heeft minister de Jonge bij omroep Max een uitspraak gedaan over zzp’ers in de zorg. In het interview met Max zegt de minister rond minuut 18:30 dat hij het ‘slecht vindt’ dat steeds meer werknemers in de zorg overstappen naar zzp-schap en dat hij ‘aan het kijken is op welke manier we de wet kunnen aanpassen’ om dat tegen te gaan. Het ministerie heeft onderstaand bericht opgesteld om het standpunt nader toe te lichten.

2020
16
jan
blog
door
Ingrid Hummel
209
0
0

Dé co-assistent

In “De” rubriek van de OK Visie Krant laten we iedere maand iemand van de werkvloer aan het woord. Of het nu de praktijkopleider, de herintreder, de leerling of de afdelingsassistent is, dit is jullie rubriek! Dionne de Vos is Dé co-assistent. Dionne is 23 jaar en loopt momenteel het coschap interne-chirurgie van jaar 5 in Zutphen. Ze studeert geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast werkt ze als afdelingsassistent op de cardiologie in het UMCU. In haar vrije tijd doet ze aan salsadansen, leert ze spaans en binnenkort gaat ze op reis naar Zuid-Amerika.

advertentie
2020
12
jan
blog
door
Ingrid Hummel
282
3
0

OK van de Maand: St. Antonius Ziekenhuis

Helga Werkzam is in 1990 gestart met de opleiding tot operatieassistent in het OLVG in Amsterdam. Tot 2012 heeft zij daar gewerkt. ‘Een leuke tijd in een echt stadsziekenhuis met daaraan gerelateerde problematiek (toen nog met heel veel drugs en schietincidenten). Daarna heb ik de overstap gemaakt naar het St. Antonius Ziekenhuis met als specialisme de Heelkunde. Het liefst doe ik de robotchirurgie, waarbij ik als operatieassistent een actieve rol heb tijdens de operaties.’