heet vanaf nu

Willem E.A.J. Scheepers

Willem E.A.J. Scheepers, universitair docent en practitioner Strategisch Human Resources en Robotica Management.

Volg mij op socialmedia2019
21
mei
blog
door
Willem E.A.J. Scheepers
1092
13
0

Een betrokken team creëer je niet zomaar...

“Voor mij is het belangrijkste dat ik werk met fijne collega’s en specialisten. Het geeft een goed gevoel om door hen gewaardeerd te worden en samen de best mogelijke zorg aan patiënten te verlenen.” Dit citaat, van Enrico van Delden operatieassistent MMC Amersfoort in OK Visie krant nr. 8, kwam bij me op, op het moment dat ik op HBR.org het onderzoek met de titel ‘The Power of Hidden Teams’ las.

advertentie
2019
10
mrt
blog
door
Willem E.A.J. Scheepers
906
9
0

Werkgerelateerd Verzuim Kost € 8,7 miljard…..

Dat bedrag is per jaar en geldt voor alle werkgevers in ons land, niet alleen voor de Zorg; ‘gelukkig’. ‘De arbeidsomstandigheden van werknemers zijn overwegend stabiel, maar de psychosociale belasting neemt toe.’ concludeert TNO in de vorige maand verschenen ARBOBALANS 2018, een ‘balans’ waarin de berekening van deze € 8,7 miljard wordt toegelicht.

2018
20
sep
blog
door
Willem E.A.J. Scheepers
1224
4
0

Miljoenennota: arbeidsbesparende technologie geen oplossing voor tekort aan personeel in de Zorg.

De regering heeft er geen vertrouwen in dat arbeidsbesparende technologie zoals robotica, kunstmatige intelligentie, machine leren, de personeelsproblematiek in de zorgsector oplost. Dat blijkt uit de Miljoenennota 2019 die dinsdag tijdens Prinsjesdag werd gepresenteerd.

2018
20
aug
blog
door
Willem E.A.J. Scheepers
1902
11
0

Aanpak tekort verpleegkundigen moet prioriteit krijgen boven andere sectoren

"Een langdurig en onoplosbaar probleem dreigt, want de komende jaren verlaten veel oudere medewerkers de Zorg. Tegelijkertijd wordt een baan in de Zorg gezien als zwaar en slecht betaald, in andere woorden: als een onaantrekkelijke keuze.

advertentie
2018
25
jun
blog
door
Willem E.A.J. Scheepers
1735
8
0

In 2025 is mevrouw T.E. Vreeden opnieuw tevreden over haar Ziekenhuis.

Weinigen kunnen het zich misschien voorstellen, maar toch: in 2025 gaat mevrouw Tiny Vreeden in de autonome Uber naar het ziekenhuis. De avond ervoor heeft ze met de ziekenhuisapp op haar smart phone de laatste informatie ontvangen. Met behulp van haar virtual reality bril kreeg ze vervolgens een beeld van het ziekenhuis en een indruk van de behandeling die zij vandaag ondergaat.