heet vanaf nu

Willem E.A.J. Scheepers

Willem E.A.J. Scheepers, universitair docent en practitioner Strategisch Human Resources en Robotica Management.

Volg mij op socialmedia2020
02
jan
blog
door
Willem E.A.J. Scheepers
361
2
0

Niet Competentie maar Incompetentie wordt beloond, zeker als het gaat om Mannen….

“Het knelt in de zorg. Niet in 2040, maar nu al. Er zijn personeelstekorten en die lopen op. Het tekort aan verpleegkundigen is nu al merkbaar. De kosten van de langdurige zorg, waar we al een van de duurste landen zijn, blijven hard stijgen.” Bron: NzA ‘Stand van de Zorg 2019’. “De klachten over lange wachtlijsten, omvangrijke bureaucratie, slechte communicatie of een gebrek aan empathie bij de zorgverleners horen we al vaak genoeg.” Meldde Pauline Meurs recent in Het Financieele Dagblad. Daartegenover staat volgens haar “De professionaliteit van de artsen, de verpleegkundigen, de zorgassistenten of bijvoorbeeld de fysiotherapeuten is ongeëvenaard.”

advertentie
2019
21
mei
blog
door
Willem E.A.J. Scheepers
1298
13
0

Een betrokken team creëer je niet zomaar...

“Voor mij is het belangrijkste dat ik werk met fijne collega’s en specialisten. Het geeft een goed gevoel om door hen gewaardeerd te worden en samen de best mogelijke zorg aan patiënten te verlenen.” Dit citaat, van Enrico van Delden operatieassistent MMC Amersfoort in OK Visie krant nr. 8, kwam bij me op, op het moment dat ik op HBR.org het onderzoek met de titel ‘The Power of Hidden Teams’ las.

2019
10
mrt
blog
door
Willem E.A.J. Scheepers
1067
9
0

Werkgerelateerd Verzuim Kost € 8,7 miljard…..

Dat bedrag is per jaar en geldt voor alle werkgevers in ons land, niet alleen voor de Zorg; ‘gelukkig’. ‘De arbeidsomstandigheden van werknemers zijn overwegend stabiel, maar de psychosociale belasting neemt toe.’ concludeert TNO in de vorige maand verschenen ARBOBALANS 2018, een ‘balans’ waarin de berekening van deze € 8,7 miljard wordt toegelicht.

2018
20
sep
blog
door
Willem E.A.J. Scheepers
1361
5
0

Miljoenennota: arbeidsbesparende technologie geen oplossing voor tekort aan personeel in de Zorg.

De regering heeft er geen vertrouwen in dat arbeidsbesparende technologie zoals robotica, kunstmatige intelligentie, machine leren, de personeelsproblematiek in de zorgsector oplost. Dat blijkt uit de Miljoenennota 2019 die dinsdag tijdens Prinsjesdag werd gepresenteerd.

advertentie
2018
20
aug
blog
door
Willem E.A.J. Scheepers
2020
11
0

Aanpak tekort verpleegkundigen moet prioriteit krijgen boven andere sectoren

"Een langdurig en onoplosbaar probleem dreigt, want de komende jaren verlaten veel oudere medewerkers de Zorg. Tegelijkertijd wordt een baan in de Zorg gezien als zwaar en slecht betaald, in andere woorden: als een onaantrekkelijke keuze.

word
lid
en mis
niets
Word lid > Het platform voor iedereen die op de OK werkt! Met het laatste nationale - en internationale OK nieuws, blogs, vacatures en evenementen. Kom in contact met je collega's in binnen - en buitenland.

evenementen

OVO Congres