heet vanaf nu

Arnout Orelio

Opgeleid als ingenieur, ben ik gestart in de automobielindustrie. Mijn hart gaat sneller kloppen van omgevingen met hoge logistieke complexiteit. Iets later bemerkte ik mijn voorkeur voor werken met mensen en systemen en de onmisbare samenhang daartussen.
Eerst als consultant en sinds 2010 vanuit mijn eigen bureau 'De Verbeterpraktijk' help ik mensen die willen leren hoe ze zelf de zorg voor patiënten kunnen verbeteren.

Ik ben columnist voor de OK-visie krant en put daarvoor uit mijn kennis, ervaringen en mijn boek ‘Mensen Beter Maken. Veilig, met compassie, zonder verspilling, geen gedoe.’  [Lancering zomer 2019].

Volg mij op socialmedia2019
15
jul
blog
door
Arnout Orelio
818
1
0

Hoe een 75 jaar oude methode mensen enthousiast maakt voor standaardisatie (deel 1)

Enthousiasme voor standaardisatie?! Ik kon het me bijna niet voorstellen, toen ik het hoorde van Adrie van der Zon van het LUMC. Standaardisatie is in mijn ervaring een van de meer controversiële onderwerpen, als je het hebt over continu verbeteren, lean in de zorg en de oorsprong hiervan bij Toyota. Mensen denken al snel dat standaardisatie de creativiteit doodt en het de bedoeling is dat je als ‘robots’ aan een ‘lopende band’ je werk voor patiënten doet. Niets is minder waar, zo bewijst het academisch ziekenhuis LUMC.

advertentie
2019
01
feb
blog
door
Arnout Orelio
434
1
0

Achteruitkijkspiegel

Een jaar geleden werd ik tweeëneenhalf uur lang geopereerd, met als doel een stukje bot terug te zetten op mijn schouderkop. Nadat ik was teruggebracht naar de verpleegafdeling en uit mijn narcose was ontwaakt, werd er een röntgenfoto gemaakt die vervolgens met me zou worden besproken

2018
12
nov
blog
door
Arnout Orelio
382
0
0

Toyota

Ik moet jullie iets bekennen. Ik ben een fan van Toyota. Ja, de auto’s, maar vooral van de manier waarop ze hun bedrijf leiden. Hun filosofie stelt mensen en hoe die het beste uit zichzelf halen centraal. Dit om zo steeds betere auto’s te maken.

word
lid
en mis
niets
Word lid > Het platform voor iedereen die op de OK werkt! Met het laatste nationale - en internationale OK nieuws, blogs, vacatures en evenementen. Kom in contact met je collega's in binnen - en buitenland.

evenementen

OVO Congres