heet vanaf nu

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

Volg mij op socialmedia2020
20
sep
blog
door
Martijn Lupke
1310
9
2

De rechterhand van de anesthesioloog

In de maand dat wij hoorden dat de anesthesiemedewerkers niet opgenomen zouden worden in het BIG register en daarnaast, volgens het ministerie, niet in aanmerking komen voor de €1000 coronabonus, kwam er een oproep van de NVAM aan haar leden om mee te helpen schrijven aan een leerboek voor anesthesiemedewerkers met de werktitel, ‘Anesthesiemedewerker, de rechterhand van de anesthesioloog’. Deze schijnbaar op zichzelf staande berichten hebben meer met elkaar te maken dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Althans als je de rode draad probeert te ontdekken.

advertentie
2020
14
sep
nieuws
door
Martijn Lupke
288
7
0

Landelijk Greenteam werkt aan Groene OK

Op donderdag 10 september hebben vijftien (wetenschappelijke) verenigingen gezamenlijk de Green Deal zorg ondertekend. Tijdens een feestelijke 1,5 meter bijeenkomst beloofden de verenigingen van medisch specialisten en ondersteunende beroepsgroepen -allen werkzaam op de OK- dat zij initiatieven steunen en initiëren die leiden tot verduurzaming van zorgprocessen op de OK of tot kennisontwikkeling. Met de ondertekening verenigen zij zich ook in het ‘Landelijk Netwerk Groene OK’, een landelijke netwerkorganisatie die sturing geeft aan dit gezamenlijke initiatief.

2020
14
sep
vacature
door
Martijn Lupke
251
0
0
30-09-2020
8-36
Amsterdam

Operatieassistent Amsterdam

Ben jij OK-assistent en op zoek naar een nieuwe uitdaging in de omgeving van Amsterdam? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! Het betreft een functie waarbij jij in dienst treedt bij de opdrachtgever voor 8 tot 36 uur per week.

2020
12
sep
nieuws
door
Martijn Lupke
398
5
0

Onderzoek naar digitale screening voor een operatie

Als het aan anesthesiologen Sander van den Heuvel en Jan-Wiebe Korstanje ligt, brengt een groot deel van de patiënten in de toekomst een digitaal bezoek aan het spreekuur, voordat een operatie plaatsvindt. Hiervoor hoeven patiënten dan niet meer naar het Erasmus MC te komen. Maar of dat kan en verstandig is, wordt eerst door hen onderzocht.

advertentie
2020
11
sep
vacature
door
Martijn Lupke
703
1
0
01-11-2020
36
‘s-Hertogenbosch

Project assistent M/V (fulltime)

Doen waar je altijd al goed in was, maar toe aan een volgende stap met aantrekkelijk groeiperspectief? Dan zoeken wij jou!

word
lid
en mis
niets
Word lid > Het platform voor iedereen die op de OK werkt! Met het laatste nationale - en internationale OK nieuws, blogs, vacatures en evenementen. Kom in contact met je collega's in binnen - en buitenland.