heet vanaf nu

Martijn Lupke

Martijn Lupke is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

Volg mij op socialmedia2024
03
jun
video
door
Martijn Lupke
402
1
0

Werken op de OK van het HMC

Ben jij toe aan een volgende stap in jouw carrière en wil jij werken in een topklinisch ziekenhuis dat zowel een level-1 traumacentrum, een oncologisch centrum én een electief centrum is? Zoek jij een werkomgeving waar innovatie, werkplezier en diversiteit samenkomen? Kijk dan snel de film over werken op onze OK!

advertentie
2024
14
mrt
blog
door
Martijn Lupke
3924
8
0

Opiatenmisbruik door anesthesie-personeel, een onderschat probleem?

In 1964 schreef prof. dr. A.L. Janse de Jonge in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde een artikel met de titel ‘Behandeling van morfinisme’. Morfinisme betekent ‘verslaving aan morfine en morfinederivaten’.

2024
14
feb
blog
door
Martijn Lupke
2463
2
0

Gezond werken op de OK

Dat werken op de OK zwaar is hoef je Corina en Nicoline niet te vertellen, beiden werken al meer dan 25 jaar als operatieassistent op de OK en gingen dat merken aan hun lichaam. Uren staan, soms in de meest onmogelijke posities, leidden bij hen zelfs tot blessures aan schouders en rug. Dit moest anders en het kon ook anders, zo bleek na een kennismaking met de Physical Sense-methode. De inzet van deze methodiek zorgt ervoor dat ook Corina en Nicoline weer pijnvrij hun werk kunnen doen met relatief weinig ingrijpende aanpassingen. Een opleiding tot ergocoach (beweegcoach) bleek een schot in de roos, het is zelfs zo succesvol dat collega’s bij hen in de rij staan voor een consult.

2023
17
sep
blog
door
Martijn Lupke
1118
5
0

Zo vrij als een gekookte kikker

Moet je opgesloten zijn om onvrij te zijn? Is onvrij-zijn hetzelfde als opgesloten zijn? Kun je vrijheid ervaren als je opgesloten bent? Is keuzevrijheid en autonomie een voorwaarde om vrijheid te ervaren? In hoeverre is de ervaring van vrijheid een voorwaarde voor een gezonde en uitdagende werkplek? Hoe vrij zijn we als operatieassistenten en anesthesiemedewerkers op de OK?

advertentie
2023
02
mei
blog
door
Martijn Lupke
1141
2
0

Trots

‘Mijn vader is vorige maand ook geopereerd, en hij was daarna nog twee weken verward en heel moe, dat komt toch door de narcose? O, en mijn vriendin moet volgende week geopereerd worden en zij durft geen ruggenprik te nemen, wat zou jij doen, is het echt gevaarlijk?’