heet vanaf nu

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

Volg mij op socialmedia2019
25
aug
nieuws
door
Martijn Lupke
62
2
0

Rugprotector helpt geopereerde scoliosepatiëntjes

Een uit de hippische sport afkomstige rugprotector blijkt een goed alternatief te zijn voor een gipscorset voor jonge scoliose-patiënten die geopereerd zijn. Samenwerking tussen Sir Lancelot Horse Sports BV en de afdeling Orthopedie van het Maastricht UMC+ heeft ertoe geleid dat er nu een speciale brace voor deze specifieke groep patiëntjes is, die (postoperatief) voldoende steun en comfort geeft.

advertentie
2019
19
aug
blog
door
Martijn Lupke
691
6
1

Is het zaadje voor BIG II perikelen op de OK al geplant?

Het zal u niet ontgaan zijn tijdens de vakantieperiode. De BIG II discussie die op dit moment gaande is onder de verpleegkundige beroepsgroep. Zo’n 185.000 verpleegkundigen, met uitzondering van HBO-verpleegkundigen met een diploma van na 2012, moeten opnieuw naar school. Althans als de plannen van de commissie Meurs doorgaan. En dat is niet eens de kern van het probleem. Dezelfde 185.000 verpleegkundigen voelen zich respectloos behandeld en terecht. En erger nog, er dreigt een exodus als de plannen doorgaan. Wat kunnen wij daar als aspirant BIG geregistreerden van leren om een exodus op de OK te voorkomen?

2019
16
aug
blog
door
Martijn Lupke
147
3
0

Update OK-leernetwerk en Save the Date voor OK-managers!

We hebben ontzettend veel reacties gekregen op ons initiatief voor het opzetten van een OK-leernetwerk, waarvoor dank! We willen vooral benadrukken dat het een netwerk is voor en door OK’s in Nederland en vinden het daarom leuk om te lezen dat OK’s zelf bereid zijn om dingen te organiseren en delen. De wil om te leren van en met elkaar is duidelijk aanwezig. Na de zomerperiode zullen we komen met onze eerste activiteiten, deels gebaseerd op jullie input!

2019
08
aug
nieuws
door
Martijn Lupke
408
1
2

GEZOCHT: OK PERSONEEL MET ACTEERTALENT!

Heb jij altijd al in de spotlights willen staan en daarmee tegelijkertijd een belangrijke rol willen vervullen in de ontwikkeling van bij - en nascholing voor OK personeel? Dan is dit je kans! We zoeken een compleet OK team waarmee wij met ExpertCollege video e-learning gaan opnemen op een bestaande OK in Nederland.

advertentie
2019
28
jul
blog
door
Martijn Lupke
427
4
1

ZZPraatje

Er is geen ziekenhuis dat eraan ontkomt. Inhuur van extern personeel om de afdeling draaiende te houden. Vooral de OK is al jaren gewend aan de ZZP’er of detacheerder. Op de OK is productie heilig, dus zal er alles aan gedaan worden om aan personeel te komen. Voor zorgondernemers en ZZP’ers kan de markt op dit moment niet beter zijn. De vraag is groter dan het aanbod. Hoe ga je als OK afdeling om met steeds wisselende gezichten?