heet vanaf nu

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Hij is sinds 1999 werkzaam als anesthesiemedewerker. Na een periode van ruim 12 jaar leidinggeven op de OK is hij op dit moment in opleiding tot sedationist. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

Volg mij op socialmedia2018
19
feb
nieuws
door
Martijn Lupke
69
2
0

Interview: Chirurgisch polslicht Reinier de Graaf Gasthuis

OK Visie interviewt in deze reportage Eileen Raaijmakers, student medische technologie aan de TU Delft. Samen met 4 medestudenten ontwikkelde zij op de OK van het Reinier de Graaf Gasthuis een prototype van het chirurgisch polslicht.

advertentie
2018
13
feb
blog
door
Martijn Lupke
590
2
1

Diploma 36

De opleiding sedatiepraktijkspecialist. Op de dag af een jaar geleden begon ik het theoretisch deel van de opleiding aan de UMC Utrecht Academie. Een dag nadat ik vader werd van mijn dochter Renske. Het jaar dat OKBlog zou gaan fuseren met OK Nieuws. Slechte planning? Of juist een goede? Het zou moeten blijken. Aan motivatie in ieder geval geen gebrek…

2018
12
feb
nieuws
door
Martijn Lupke
199
2
0

Minuscule robot maakt minimaal invasieve chirurgie en gericht afleveren van medicatie mogelijk

Een nieuwe minuscule robot van slechts vier millimeter groot kan in de toekomst mogelijk worden ingezet voor minimaal invasieve chirurgie en het gericht afleveren van medicatie in het menselijk lichaam. Het gaat om een zogeheten soft robot, een robot die gebouwd is van zachte materialen die geïnspireerd zijn op levende organismen.

2018
28
jan
blog
door
Martijn Lupke
1584
10
0

Naleving protocol high-risk medicatie onder de maat

Het protocol voor het toedienen van high-risk medicatie wordt door één op de vijf verpleegkundigen volledig uitgevoerd, zo blijkt uit onderzoek dat verplegingswetenschapper Bernadette Schutijser van het VUmc deze maand publiceerde in BMJ Open. Dat zijn geen beste cijfers. Hoe doen wij het op de OK?

advertentie
2018
23
jan
nieuws
door
Martijn Lupke
310
1
0

Meer onderzoek nodig naar veiligheid en kwaliteit in zelfstandige klinieken

88% van de patiënten heeft goede ervaringen met hun behandeling in een zelfstandige kliniek. Verkennend onderzoek door onderzoeksinstituut NIVEL laat echter zien dat er wel aandachtspunten zijn wat betreft de patiëntveiligheid.