heet vanaf nu

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

Volg mij op socialmedia2018
11
dec
nieuws
door
Martijn Lupke
7
0
0

Metalen implantaat maakt medicijn

Onderzoekers van het Radboudumc hebben ontdekt dat het ijzer in metalen implantaten medicijnen zoals antibiotica kan activeren. Op deze manier kunnen antibiotica in het bloed uitsluitend bij een implantaat infecties actief onderdrukken, schrijven onderzoekers Marja Bulte-ter Meer en Leo Schultze Kool in Chemical Communications.

advertentie
2018
02
dec
blog
door
Martijn Lupke
205
3
0

Terug naar de basis

Waar sta jij over 5 jaar? Het is vaak de standaardvraag tijdens een jaargesprek met je leidinggevende. Heb jij hem al eens goed beantwoord? Wist ik vijf jaar geleden dat ik OK Visie zou gaan oprichten? Toch is het goed om af en toe eens terug te kijken wat je motiveerde om bepaalde keuzes te maken. Hebben deze keuzes geleid tot wat je voor ogen had of hebben omstandigheden gezorgd voor een afwijkend pad?

2018
29
nov
blog
door
Martijn Lupke
492
7
2

Van varkenscyclus naar big problem

Wie dinsdag naar het programma "de Monitor" heeft gekeken zal waarschijnlijk een bevestiging hebben gezien van wat wij al lang weten. Het gaat niet de goede kant op. De vraag is echter voor wie het niet de goede kant op gaat.

2018
27
nov
nieuws
door
Martijn Lupke
148
3
0

Advies: 63 procent meer opleidingsplekken zorg

De gespecialiseerde ondersteunende zorg moet jaarlijks bijna 6000 opleidingsplekken gaan tellen, 63 procent meer dan in 2016 al werd aangeraden. Dat staat in een nieuw advies van het Capaciteitsorgaan voor de zorg. Het gaat hier niet om algemeen verpleegkundigen, maar werknemers met nog extra vaardigheden. In 2017 waren er nog geen 2800 instromers. De zorg komt er steeds meer tekort.

advertentie
2018
17
nov
nieuws
door
Martijn Lupke
229
2
0

Sluipwesp helpt chirurgie verder

Met een buigzame, flinterdunne en stuurbare naald kunnen chirurgen beter opereren. In Wageningen bestuderen onderzoekers daarom de boor waarmee de sluipwesp eitjes legt. Op grond van hun bevindingen hebben Delftse collega’s een eerste prototype naald ontwikkeld, de dunste ter wereld. Oplossingen uit de natuur staan vaker aan de wieg van menselijke vindingen, van zelfreinigende verf tot onderwaterrobots.