heet vanaf nu

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

Volg mij op socialmedia2019
07
feb
nieuws
door
Martijn Lupke
165
1
0

Nieuwe techniek maakt rectumverwijdering eenvoudiger

Tumoren in de endeldarm kunnen gemakkelijker en veilig worden verwijderd met een nieuwe techniek. Deze nieuwe techniek is toegepast en onderzocht door chirurg Joep Knol. ‘We hebben een app gelanceerd zodat andere chirurgen leren hoe deze techniek werkt’. Knol verdedigde zijn proefschrift op vrijdag 1 februari bij Amsterdam UMC.

advertentie
2019
05
feb
blog
door
Martijn Lupke
230
5
0

Laat zien wat je in huis hebt!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Ik ga in dit blog reclame maken. Reclame voor een service die ik aanbied. Is dit blog daarom minder interessant om te lezen? Ik denk het niet, maar oordeel zelf.

2019
03
feb
blog
door
Martijn Lupke
536
5
0

Startmoment

Hulde voor Paul Meijsen! Wat een goede column in de Operationeel. Meerdere spijkers op de kop. De één wat rechter door het midden dan de ander, maar over de gehele linie een geweldige reflectie op de huidige crisis op de OK. Want zo mogen we het nog steeds wel noemen. De hoofdrolspelers worden perfect neergezet en ook de figuranten krijgen er spreekwoordelijk “van langs”.

2019
09
jan
nieuws
door
Martijn Lupke
488
4
1

UMCG: Miljoenen om werkdruk personeel te verlagen

Het UMCG gaat dit jaar, 2019, drie miljoen euro extra vrij maken om de werkdruk bij de verpleging te verlagen. Ook gaat het UMCG verder met de uitvoering van investeringsplannen waarmee in 2018 al een begin was gemaakt, en waarmee in totaal 350 miljoen euro is gemoeid. Dat vertelde UMCG-bestuursvoorzitter Jos Aartsen gisteren tijdens zijn Nieuwjaarsspeech.

advertentie
2019
08
jan
nieuws
door
Martijn Lupke
231
2
0

Gevaar aneurysma in de buik kan beter worden voorspeld met 3D-echo

Vaatchirurgen kunnen dankzij een nieuwe meetmethode in de toekomst mogelijk beter voorspellen of patiënten met een aneurysma preventief moeten worden geopereerd. Dat risico kan wellicht beter in kaart worden gebracht door met behulp van 3D-echografie de spanning op en de elasticiteit van de vaatwand te meten.