heet vanaf nu

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

Volg mij op socialmedia2020
01
jul
nieuws
door
Martijn Lupke
191
3
0

Dankzij cleanroom heeft Catharina Ziekenhuis een eigen ‘spuitenfabriek’

Met innovatieve, zelf gevulde kant-en-klare spuiten kan het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven voortaan niet alleen nauwkeuriger, maar ook efficiënter medicijnen toedienen. Tijdens de corona-crisis is een speciale cleanroom voor vulmachines versneld gebouwd. De inzet van de steriele spuiten bespaart medewerkers op de IC en OK veel tijd.

advertentie
2020
01
jul
nieuws
door
Martijn Lupke
181
3
0

Slimme bril helpt bij hart- en vaatoperaties

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar heeft afgelopen vrijdag als eerste ziekenhuis gebruikgemaakt van een ‘chirurgische slimme bril’. Hiermee kunnen experts van buiten het ziekenhuis bij een operatie worden betrokken voor advies en ondersteuning. De vaatchirurg die de slimme bril droeg, kon tijdens de behandeling van een patiënt met een aneurysma in de buikaorta via internet gebruikmaken van de ondersteuning van een productexpert, zonder dat deze op de OK aanwezig was. De slimme bril is een uitkomst in coronatijd.

2020
28
jun
nieuws
door
Martijn Lupke
94
3
0

Patiëntveiligheid onder druk bij ICT-uitval in ziekenhuizen

De risico’s van ICT-uitval in ziekenhuizen moeten beter in beeld worden gebracht. Voor het leveren van goede zorg zijn ziekenhuizen steeds meer afhankelijk van het goed functioneren van de ICT. Die afhankelijkheid kan leiden tot onveilige situaties voor de patiënt, zoals het stellen van een verkeerde diagnose op basis van onvolledige informatie. Dat blijkt uit het rapport ‘Patiëntveiligheid bij ICT-uitval in ziekenhuizen’. De Raad geeft aanknopingspunten aan ziekenhuizen om de risico’s die uitval van ICT met zich meebrengt voor de zorg aan patiënten, adequaat te beheersen.

2020
25
jun
blog
door
Martijn Lupke
193
0
0

De meewerkend voorman schoonmaak

Andre Eeltink, 60 jaar, werkt sinds 10 jaar met veel plezier op de OK van het OLVG locatie West als meewerkend voorman schoonmaak. Na veel andere werkplekken in de schoonmaakbranche te hebben gehad, heeft Andre zijn plek definitief gevonden op de OK.

advertentie
2020
23
jun
nieuws
door
Martijn Lupke
581
3
0

Motie voor zorgbonus na 3x stemmen verworpen

De motie van Asscher en Marijnissen voor het structureel beter belonen van zorgverleners, is na 3 stemrondes verworpen. Het kabinet hoeft niet te zorgen voor structureel betere beloning voor zorgpersoneel. Na drie keer stemmen is een motie van SP en PvdA afgewezen met 73 tegen 71. Het voorstel gaat over betere arbeidsvoorwaarden en meer geld voor zorgpersoneel, dat het zwaar te verduren heeft gehad in de coronacrisis.