heet vanaf nu

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

Volg mij op socialmedia2019
22
jun
nieuws
door
Martijn Lupke
255
4
0

Bijscholingsdag BEN OK een groot succes

“Het gaat ons om het delen van kennis en vaardigheden tussen de 6 ziekenhuizen die aangesloten zijn bij het BEN OK project, zodat we niet steeds met elkaar het wiel opnieuw aan het uitvinden zijn”, aldus Fred de Jong, anesthesiemedewerker en praktijkopleider en tevens lid projectteam van BEN OK.

advertentie
2019
15
jun
blog
door
Martijn Lupke
527
3
2

Zonder goede PR komt PSA niet ver….

Wat een nieuwsbericht van RTL allemaal teweeg kan brengen. Het overkwam de sedatiepraktijkspecialisten in Nederland vorige week. Het Radboud Ziekenhuis presenteerde sedatie (PSA) als nieuwe revolutionaire techniek en RTL deed de rest. Wat als een goede PR begon voor het betreffende ziekenhuis, eindigde met een hoos van verontwaardiging van de sedatiepraktijkspecialisten die al 12 jaar de “revolutionaire” techniek toepassen.

2019
08
jun
video
door
Martijn Lupke
272
5
0

Demonstratie Erbe VIO3

"De Erbe VIO3 beschikt naast een uitstekende chirurgische performance over een zeer intuïtieve bediening. Wil jij weten wat hem zo gebruiksvriendelijk maakt? Bekijk dan hier de instructievideo gepresenteerd door Irmgard van Zon, operatieassistente in het Jeroen Bosch Ziekenhuis."

2019
28
mei
nieuws
door
Martijn Lupke
691
2
0

Reactie van ministerie op petitie NVAM en LVO

Vandaag reageerde minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport op de ingediende petitie van de NVAM en LVO m.b.t. tekort operatieassistenten en erkenning beroep. Lees hier de brief!

advertentie
2019
03
mei
blog
door
Martijn Lupke
1185
10
1

Dweilen met de kraan open?

De cijfers van het Capaciteitsorgaan liegen er niet om. We horen de laatste tijd veel over de hoeveelheid nieuwe collega’s die we nodig hebben om in 2024 aan de vraag te kunnen voldoen. Maar er zijn cijfers die nog schrikbarender zijn waar we niets over horen. Onze redactie dook deze week in het ‘Capaciteitsplan 2018-2021’ en kwam tot een zorgelijk inzicht.