heet vanaf nu

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

Volg mij op socialmedia2018
11
jun
blog
door
Martijn Lupke
603
3
0

Kinderspel

Overnemen van diensten van collega's. Ik ben er nooit zo'n voorstander van geweest. Het zal wel psychisch zijn, maar op de een of andere manier zijn die diensten altijd druk of gebeuren er rare dingen. Bij mij wel altijd. Of heb ik altijd pech? Dit keer werd ik wel lekker wakker zaterdagochtend. Zeker toen ik mijn dochter van 15 maanden 's ochtends weer zag.

advertentie
2018
07
jun
nieuws
door
Martijn Lupke
266
1
0

Infectiepreventie, een kwestie van gedrag en een lange adem

Antibioticaresistentie is een wereldwijde bedreiging voor de volksgezondheid. Eenvoudig te genezen ziektes (zoals long- of blaasontsteking) kunnen hierdoor weer levensbedreigend worden. De aanpak van antibioticaresistentie in de Nederlandse ziekenhuizen berust op het terugdringen van onnodig gebruikte antibiotica en het uitvoeren van de juiste infectiepreventiemaatregelen, om verdere verspreiding van resistente bacteriën te voorkomen.

2018
05
jun
blog
door
Martijn Lupke
656
2
0

Raar werk

Nu zo ruim een jaar geleden vond ik mezelf nog een groentje. In vergelijking met de doorgewinterde poli tijger ben ik het waarschijnlijk nog, maar ik voel me steeds comfortabeler. Niet bij iedere patiënt, maar het begint te wennen. Nooit geweten dat spreekuur doen zo afwisselend is.

2018
04
jun
nieuws
door
Martijn Lupke
151
1
0

‘Mensen met bloedgroep O hebben grotere sterftekans na ernstig ongeluk’

Dat komt mogelijk doordat hun bloedingen minder snel stoppen. Japanse onderzoekers trekken die conclusie nadat ze 901 patiënten die op de spoedeisende hulp waren binnengebracht, onderzochten. Al deze patiënten hadden een ongeval meegemaakt dat zo ernstig was dat het kon leiden tot levenslange handicaps of zelfs fataal kon blijken.

advertentie
2018
02
jun
nieuws
door
Martijn Lupke
5339
5
0

Personeelstekorten ziekenhuizen nemen dramatisch toe

Het aantal medische vacatures in ziekenhuizen is verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS naar personeelstekorten in Nederlandse ziekenhuizen en de gevolgen daarvan. "Dit leidt onvermijdelijk tot oplopende wachtlijsten", zeggen verschillende ziekenhuizen.