heet vanaf nu

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

Volg mij op socialmedia2018
22
okt
nieuws
door
Martijn Lupke
93
1
0

‘Pleister’ voorkomt lekkage hersenvocht na operatie

Hersenvocht lekkage na een hersenoperatie is een veel voorkomende en vervelende complicatie. Neurochirurg Tristan van Doormaal uit het UMC Utrecht ontwikkelde daarom samen met het Brain Technology Institute in Utrecht en Polyganics bv in Groningen een ‘pleister’ die ervoor moet zorgen dat de hersenvliezen na een operatie gesloten blijven.

advertentie
2018
21
okt
nieuws
door
Martijn Lupke
175
2
0

Hogere kwaliteit leven door innovatieve plastische chirurgie na borstreconstructie

De kwaliteit van leven voor de patiënt wordt verbeterd door innovatieve microchirurgische ingrepen bij twee veelvoorkomende bijwerkingen na een borstkankerbehandeling.

2018
19
okt
blog
door
Martijn Lupke
911
7
1

OK Visie opent de deuren van de OK

Figuurlijk dan. Wat gaan we doen? De wereld van de OK dichterbij brengen voor het publiek. De OK verdient meer positieve aandacht. Meer mensen moeten weten hoe leuk het is om op de OK te werken. De OK deuren moeten open, ook voor onze patienten. Wat doen we allemaal achter die gesloten deuren? Dat gaan wij vertellen en laten zien!

2018
17
okt
nieuws
door
Martijn Lupke
475
4
0

Proces over dood baby Jasper van start

In Brugge is in de rechtbank het proces gestart over de dood van baby Jasper. Het jongetje overleed in 2012 toen het lachgas in plaats van zuurstof toegediend kreeg in het ziekenhuis van Knokke-Heist.

advertentie
2018
15
okt
nieuws
door
Martijn Lupke
214
4
0

Nieuwe lasertechniek vaak efficiënter op de OK

Bloedverlies tegengaan, tumoren verwijderen of snijden. In de OK zijn lasers niet meer weg te denken. Maar niet iedere lasertechniek is voor iedere ingreep in te zetten. En de relatief nieuwe Thuliumlaser zou veel vaker gebruikt moeten worden; daarmee zijn soms zelfs operaties te voorkomen. Dat blijkt uit het onderzoek van Tjeerd de Boorder in het UMC Utrecht waar hij op 11 oktober op promoveerde.