heet vanaf nu

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

Volg mij op socialmedia2019
15
dec
blog
door
Martijn Lupke
4
0
0

Dé Dagcoördinator | Ancilla Kappetijn

Ancilla Kappetijn is operatieassistente en daarnaast dagcoordinator in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Zij werkt daar al 32 jaar en nog steeds met veel plezier. ‘Het is een groot ziekenhuis maar het OK ‘wereldje’ is daarbij vergeleken relatief klein (voor zover je 21 klinische en 5 dagbehandeling kamers klein kunt noemen). Ik voel me daar enorm thuis.’

advertentie
2019
14
dec
nieuws
door
Martijn Lupke
839
10
0

Akkoord over cao voor ziekenhuizen, in 2 jaar 8 procent erbij

De lonen van ziekenhuismedewerkers gaan minimaal met 8 procent stijgen, meldt de FNV Zorg & Welzijn zaterdagochtend in een persbericht. Vakbonden hebben met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) een onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao bereikt. Ziekenhuispersoneel voerde maandenlang actie voor betere arbeidsvoorwaarden.

2019
11
dec
blog
door
Martijn Lupke
122
0
0

OK van de maand: Rijnstate Arnhem

Mike Lehnkering is anesthesiemedewerker in het Rijnstate, een topklinisch ziekenhuis in de regio Arnhem. Het is het ziekenhuis waar hij al zijn hele leven lang aan verbonden is. Geboren in ziekenhuis Zevenaar en ook de opleiding tot verpleegkundige heeft hij gevolgd in Zevenaar. Nadat hij tijdens zijn opleiding had meegekeken op de operatiekamers, sprak het technische aspect gecombineerd met persoonlijk contact hem erg aan. Na een aantal jaar als verpleegkundige gewerkt te hebben, een vacature was voor de opleiding tot anesthesiemedewerker, heeft hij gelijk gesolliciteerd.

2019
09
dec
nieuws
door
Martijn Lupke
376
11
0

Kant-en-klare spuiten verhogen veiligheid medicatie

Patiënten in Isala die medicatie nodig hebben krijgen dat steeds vaker uit kant-en-klare spuiten. Deze innovatieve spuiten, die Isala als enige ziekenhuis in Nederland produceert, bieden veel voordelen. Medicatie wordt veiliger, langer houdbaar én verpleegkundigen houden meer tijd over voor de patiëntenzorg.

advertentie
2019
06
dec
blog
door
Martijn Lupke
371
1
0

Marjan en haar operatieprojecten in Peru

Van operatieassistent naar ziekenhuisbouwer. In Peru nog wel. Marjan van Mourik kwam door toeval terecht in Peru voor een vakantie en zo kwamen de puzzelstukjes voor haar bij elkaar. Marjan is van oorsprong doktersassistente en is na enkele omzwervingen in 1993 als operatieassistente gaan werken in het toenmalige Dijkzigt Ziekenhuis in Rotterdam op de urologie-ok. Tegenwoordig woont en werkt ze in Peru met haar stichting Paz-Holandesa.