heet vanaf nu

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

Volg mij op socialmedia2019
13
apr
blog
door
Martijn Lupke
714
13
0

Food for thought

Ik vind het altijd een uitje. Een dagje klussen in een privékliniek is hard werken, maar zo voelt het gek genoeg niet. De sfeer is anders, de patiënten zijn anders en de werkhouding van collega’s is vaak anders. Geen koffie om 10.00 uur, geen probleem. Doorwerken tot het programma klaar is, geen probleem. Na afloop met elkaar een pizza eten in de tuin met een biertje, zeker geen probleem!

advertentie
2019
07
apr
blog
door
Martijn Lupke
507
3
3

De OK 25 jaar later, een terugblik uit 2045

Het is achteraf moeilijk voor te stellen, maar in 2019 dachten veel mensen dat door de personeelstekorten de continuïteit en kwaliteit van zorg op de OK op de rand van de afgrond stonden. Logisch ook wel, want bijna dagelijks voelde men de effecten van deze tekorten. Niet-gekwalificeerd personeel werd ingezet, waar de beroepsverenigingen zich terecht zorgen over maakten. Nieuwsites stonden vol met cijfers over de hoeveelheid studenten die jaarlijks opgeleid moesten worden om in 2030 voldoende personeel te hebben.

2019
24
mrt
nieuws
door
Martijn Lupke
307
4
0

Minder ingrijpende darmoperaties bij Martini Ziekenhuis door nieuwe methode

Op jaarbasis ongeveer dertig patiënten met darmkanker blijft bij het Martini Ziekenhuis voortaan een ingrijpende darmoperatie bespaard. Dat kan met dank aan een nieuwe methode.

2019
19
mrt
blog
door
Martijn Lupke
364
6
2

Dag van de medicatieveiligheid

Het is vandaag dag van de medicatieveiligheid. Een mooi moment om weer eens stil te staan bij de vraag: “Hoe veilig werken wij op de OK met medicatie?” De aandacht en interesse voor dit onderwerp verloopt binnen ziekenhuizen vaak recht evenredig met de aandacht die de IGJ eraan geeft. Men noemt dit ook wel extrinsieke motivatie. De dag van de medicatieveiligheid zou in dit kader eigenlijk overbodig moeten zijn wanneer men intrinsiek gemotiveerd raakt voor dit onderwerp.

advertentie
2019
17
mrt
blog
door
Martijn Lupke
773
7
2

Een jaar klaar

Het was 2017. Een einde en een begin van een loopbaan. Na ruim 12 jaar leidinggeven nam ik afscheid van een functie die me als mens heeft gevormd. Voor een grotere spiegel kun je niet staan. Ik raad het iedereen aan. Ik koos voor een definitieve terugkeer naar de praktijk. De sedatiepraktijk. Een betere keus had ik niet kunnen maken.