heet vanaf nu

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

Volg mij op socialmedia2019
16
okt
nieuws
door
Martijn Lupke
1966
26
1

Exodus op de OK dreigt: 75% van het personeel overweegt te stoppen binnen 5 jaar

Een meerderheid van de OK medewerkers zegt binnen 5 jaar waarschijnlijk niet meer op de OK te werken. 25% weet dit zeker, 50% twijfelt. Dat blijkt uit een enquête van OK Visie onder haar lezers, waar ruim 650 medewerkers van de OK met verschillende functies aan hebben meegedaan. De continuïteit van de operatieve zorg in Nederland komt hiermee in gevaar, alsmede de patiëntveiligheid.

advertentie
2019
14
okt
nieuws
door
Martijn Lupke
105
0
0

Kijktip: Leve de organen

In Nederland is op dit moment niemand na overlijden orgaandonor tenzij je hiervoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven. Met de komst van de nieuwe Wet op de Orgaandonatie in 2020 wordt dit principe omgedraaid. Straks zal iedereen na overlijden potentieel orgaandonor zijn tenzij je expliciet aangeeft dat je dit niet wil.

2019
13
okt
blog
door
Martijn Lupke
326
2
0

Zinnige zorg, deel 2

‘Het is de bedoeling dat we elkaar helpen bij de inleiding, dan houden we de deur open en houd je goed zicht op je patiënt terwijl je mij helpt’, zei mijn maatje bij het koffieapparaat nadat hij me een rondleiding door het paviljoen had gegeven. Het bleek niet alleen een tandartspraktijk te zijn maar een gezondheidscentrum waar ook huisartsen praktijk hielden. Een somatische afdeling binnen de psychiatrie. ‘Mooie synergie’, dacht ik terwijl we met het dienblad met koffie terugliepen naar de behandelkamers.

2019
06
okt
blog
door
Martijn Lupke
786
3
0

Zinnige zorg, deel 1

‘Heb je morgen tijd?’, las ik afgelopen donderdagavond in mijn Whatsapp tijdlijn. Mijn beste maatje die ook anesthesiemedewerker is had me nodig. Eigenlijk stond mijn agenda bol van de taken die ik voor OK Visie moest doen, maar deze oproep kon ik niet weigeren.

advertentie
2019
28
sep
blog
door
Martijn Lupke
236
1
0

De natuur heeft een restaurerende werking

Marian Valk is naast ondernemer ook een fervent aanhanger van een gezonde levensstijl en het buitenleven. Haar overtuiging is dat een gezonde levensstijl de basis is van een gelukkig leven.