heet vanaf nu
2021
01
jun
door
Edwin Nieland
598
0
0

De fiets als metafoor

Dus, hoe kan technologie ons helpen stappen te blijven zetten voor de patiënten? De laatste zin van mijn eerste blog. Jarenlang heb ik op een hybride fiets gefietst, een kruising tussen racefiets en mountainbike. Keurig onderhouden, vertrouwd gevoel en ik kwam daar waar ik wilde zijn. Vele kilometers heb ik comfortabel gereden, zelden een lekke band of mechanische panne. Telkens kwam ik veilig thuis.

Na zoveel jaar toch afscheid genomen. Waarom? De belangrijkste reden was dat ik graag een groter gebied zou willen kunnen bestrijken in het Twentse land, ondanks het feit dat ook voor mij de jaren beginnen te tellen.

Hoe dan? Sneller fietsen of langer kunnen fietsen? Daarvoor gerichter trainen en altijd nat bezweet thuiskomen? Of mezelf verdiepen in de ontwikkelingen en daar echt open voor staan? Een fiets is een fiets maar als je naar de details kijkt, zie je veel verschillen die een hele andere ervaring kunnen geven.

En wat is het uiteindelijk geworden? Een blauwe elektrische toerfiets, met een informatief display. De eerste kilometers heb ik er al op zitten. Het Twentse landschap komt al langzamerhand weer in volle bloei.

Kijk uit naar elke gelegenheid om te fietsen. Geïnteresseerd om de mogelijkheden van de fiets onderweg te ontdekken en te ervaren. Wanneer geen, wanneer wel ondersteuning en hoeveel? Vooral blij dat ik een groter gebied kan bestrijken en actief méér Twente bewuster kan ontdekken. Gezond voor lichaam en geest.

Vanuit Twente dan naar de OK, welke technologie past dan het best, de oude of een nieuwe?

Ook voor anesthesieapparatuur geldt dat als je naar de details kijkt, je de verschillen gaat zien die een hele andere ervaring kunnen geven. Waarbij je kunt blijven bij het oude en een patiënt anesthesie blijft geven zoals je altijd deed. Of dat je een groter gebied gaat bestrijken en kiest voor een anesthesietoestel dat met andere medische apparaten tot één systeem verbonden kan worden zodat er interactie plaatsvindt en nieuwe klinische toepassingen mogelijk zijn.

De kracht van interoperabiliteit van medische technologieën is het vergroten van de menselijke mogelijkheden tijdens zorgverlening, niet het vervangen ervan.Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
0 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

nieuws
Advisering wisselduur beademingsslangen anesthesietoestellen
blog
‘Het is een uitdaging studenten iedere keer een stukje te laten groeien’
nieuws
Wat bepaalt het risico op chronische pijn na OK?
nieuws
Oudere patiënten die regelmatig alcohol consumeren, rapporteren een betere kwaliteit van leven voor en na de operatie

Edwin Nieland

Modality Manager Medical Systems OR bij Dräger. Improving Acute Care; ook mijn persoonlijke intrinsieke motivatie.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst