heet vanaf nu

Edwin Nieland

Modality Manager Medical Systems OR bij Dräger. Improving Acute Care; ook mijn persoonlijke intrinsieke motivatie.

Volg mij op socialmedia2021
05
nov
blog
door
Edwin Nieland
279
1
0

How can I help?

Recent heb ik met onze regionale marketingmanager Europa, Peter, een aantal dagen opgetrokken binnen Nederland. Hij is werkzaam in Scandinavië en gebruik maken van Smart Applicaties op de anesthesiewerkplek heeft daar al veel meer een vlucht genomen. Een aantal onderwerpen kwamen telkens terug in onze gesprekken binnen de ziekenhuizen, maar ook bij een biertje ‘s avonds. Tijdens de gesprekken ’s avonds was het fijn om dezelfde bevlogenheid te zien en te herkennen voor de OK en anesthesie in het bijzonder. Ik moest toen onbewust denken aan een TV-serie die ik volg; New Amsterdam.

advertentie
2021
31
aug
blog
door
Edwin Nieland
672
2
0

De kracht van interoperabiliteit

De kracht van interoperabiliteit van medische technologieën is het vergroten van de menselijke mogelijkheden tijdens de zorgverlening, niet het vervangen ervan. En dit laat zich op meerdere vlakken zien. Mogelijkheden voor: de arts om te komen tot betere klinische resultaten; de zorgverlener voor meer werktevredenheid, door het werk (nog) beter of anders te doen; de manager om beschikbare data te vertalen naar beleid; de technicus/klinisch fysicus om te komen tot voorspellende en/of voorschrijvende analyses.

2021
01
jun
blog
door
Edwin Nieland
422
0
0

De fiets als metafoor

Dus, hoe kan technologie ons helpen stappen te blijven zetten voor de patiënten? De laatste zin van mijn eerste blog. Jarenlang heb ik op een hybride fiets gefietst, een kruising tussen racefiets en mountainbike. Keurig onderhouden, vertrouwd gevoel en ik kwam daar waar ik wilde zijn. Vele kilometers heb ik comfortabel gereden, zelden een lekke band of mechanische panne. Telkens kwam ik veilig thuis.

2021
01
mrt
blog
door
Edwin Nieland
796
0
0

Hoe technologie ons en de patiënt kan helpen

Als ik terugga in de tijd, was het ongeveer in 1999, dat de NVAM een prijsvraag uitschreef over hoe de anesthesiewerkplek er in het nieuwe millennium uit zou kunnen zien. De exacte vraagstelling weet ik niet meer, wel dat ik er een boekenbon aan overhield, als één van de prijswinnaars.Terwijl ik mezelf privé op de hoogte houd van technologische ontwikkelingen om allerlei thuis-apparaten op afstand te kunnen bedienen of als het gaat over online Alibaba bestellingen plaatsen; heb ik altijd interesse gehad om technologische ontwikkelingen op het gebied van de anesthesiologie sneller te adopteren en toe te willen passen en mezelf de vraag te stellen wat het de patiënt en mij kan brengen.

advertentie