heet vanaf nu

Edwin Nieland

Modality Manager Medical Systems OR bij Dräger. Improving Acute Care; ook mijn persoonlijke intrinsieke motivatie.

Volg mij op socialmedia2022
03
mei
blog
door
Edwin Nieland
345
2
0

Duurzame beademingsfilters; hoe zit dat precies?

Ik drop gelijk een aantal vragen om de blog mee te beginnen! Gebruik jij een mechanisch of een elektrostatisch beademingsfilter? Wat zijn de verschillen tussen elektrostatische en mechanische filters? Met HME (Heat-Moisture Exchanger) of zonder? Ik besef maar al te goed dat ik ook niet altijd de antwoorden op deze vragen wist. Ik pakte als anesthesiemedewerker een filter uit het laatje en sloot deze aan op de beademingsslang, kapje erbij en op naar de volgende patiënt. Als er dan een proef kwam met nieuwe filters dan vond je er van alles van. Te zwaar, te groot, te scherp, vast herkenbaar voor velen, want wij vinden er altijd wel iets van. Het aantal negens achter de komma; boeien!

advertentie
2022
03
mrt
blog
door
Edwin Nieland
912
2
0

Kies voor 100% elektrisch en bespaar minimaal 1.2 miljard liter gas binnen de anesthesie

Ik rijd voor mijn werkzaamheden jaarlijks de nodige kilometers, hoewel het deelnemen en organiseren van online-activiteiten hand over hand zijn toegenomen. Zittend in mijn eigen elektrische auto, hoor ik frequent de reclames met de oproep om over te stappen naar honderd procent elektrisch rijden. Bedrijven maken deze switch, de consument schoorvoetend ook. Ik lees dat de dieselauto al langzaam verdwijnt uit het straatbeeld. Afgelopen jaar was nog maar twee procent van de nieuw verkochte auto’s een diesel.

2021
05
nov
blog
door
Edwin Nieland
407
1
0

How can I help?

Recent heb ik met onze regionale marketingmanager Europa, Peter, een aantal dagen opgetrokken binnen Nederland. Hij is werkzaam in Scandinavië en gebruik maken van Smart Applicaties op de anesthesiewerkplek heeft daar al veel meer een vlucht genomen. Een aantal onderwerpen kwamen telkens terug in onze gesprekken binnen de ziekenhuizen, maar ook bij een biertje ‘s avonds. Tijdens de gesprekken ’s avonds was het fijn om dezelfde bevlogenheid te zien en te herkennen voor de OK en anesthesie in het bijzonder. Ik moest toen onbewust denken aan een TV-serie die ik volg; New Amsterdam.

2021
31
aug
blog
door
Edwin Nieland
743
2
0

De kracht van interoperabiliteit

De kracht van interoperabiliteit van medische technologieën is het vergroten van de menselijke mogelijkheden tijdens de zorgverlening, niet het vervangen ervan. En dit laat zich op meerdere vlakken zien. Mogelijkheden voor: de arts om te komen tot betere klinische resultaten; de zorgverlener voor meer werktevredenheid, door het werk (nog) beter of anders te doen; de manager om beschikbare data te vertalen naar beleid; de technicus/klinisch fysicus om te komen tot voorspellende en/of voorschrijvende analyses.

advertentie
2021
01
jun
blog
door
Edwin Nieland
547
0
0

De fiets als metafoor

Dus, hoe kan technologie ons helpen stappen te blijven zetten voor de patiënten? De laatste zin van mijn eerste blog. Jarenlang heb ik op een hybride fiets gefietst, een kruising tussen racefiets en mountainbike. Keurig onderhouden, vertrouwd gevoel en ik kwam daar waar ik wilde zijn. Vele kilometers heb ik comfortabel gereden, zelden een lekke band of mechanische panne. Telkens kwam ik veilig thuis.