heet vanaf nu
2023
09
okt
door
Edwin Nieland
1198
1
0

“Out of your comfort zone is where the magic happens.”

Op een bankje, op een plein in snikheet Lissabon, dwalen mijn gedachten even af naar mijn werk. Ik had in de ochtend op mijn telefoon het nieuws vanuit Nederland gevolgd en een artikel gelezen over de registratielast van verpleegkundigen. Terwijl ik daar zit, denk ik na over het onderwerp en mijn eigen ervaringen in de 30 jaar dat ik in het prachtige vakgebied van de Anesthesie werk. “Hé, waar ben je met je gedachten”, vraagt mijn vriendin. Ik vertel over mijn verbazing en verwondering. Hoelang het soms duurt totdat veranderingen zichtbaar worden binnen ziekenhuizen. En over de aarzeling en onzekerheid die ik bespeur over hoe volledige beschikbaarheid van data helpt in het visualiseren van de gezondheidstoestand van de patiënt, hoe data ondersteunt met decision support in de kwaliteit van de zorg en hoe data bijdraagt aan automatisering van therapie om de werklast bij professionals te verlagen.

“Out of your comfort zone is where the magic happens”, zegt mijn vriendin als ik klaar ben met mijn overdenkingen. En ze heeft helemaal gelijk. Uit je comfort zone stappen betekent nieuwe dingen doen of dingen op een nieuwe, andere manier doen, je mindset en vaardigheden verder ontwikkelen. Het gaat om het doen van iets zonder dat je zeker weet wat de uitkomst is, omdat je het nog niet hebt ervaren. Je daagt jezelf uit om te leren en te groeien. Het is heel natuurlijk dat wij mensen in dit proces weerstand ervaren in onszelf. Iets doen wat je nog niet eerder hebt ervaren, is spannnend. Het doet iets met ons.
Stel je echter eens voor hoe de medische technologie waarmee jij en je collega’s werken jullie mogelijkheden en de impact die je maakt binnen het geven van anesthesie vergroot en de kans op een menselijke fout reduceert; als deze technologie echt samenwerkt. Bedenk voor jezelf maar eens wat er allemaal kan, als medische apparaten echt communiceren als een systeem, als apparaten en systemen binnen een IT-netwerk automatisch en veilig, interpreteerbare medische data uit wisselen.

Wat zou het voor jou en je collega’s, je patiënten en de zorg betekenen als:

  • ongewenste voorvallen worden verminderd, omdat jou capaciteiten ondersteunt en aangevuld worden met slimme technologieën voor een onmiddellijke en geïndividualiseerde levering van zorg, terwijl ook de kans op menselijke fouten wordt geminimaliseerd. En dat dit zal leiden tot verbetering van patiëntresultaten;
  • het risico op fouten en burn-out verminderd wordt doordat de huidige inefficiënties die er nu zijn geëlimineerd worden; het invoeren van gegevens in dossiers en het programmeren van apparaten bijvoorbeeld geautomatiseerd gaat en gegevens op elk moment op afstand toegankelijk zijn in een geaggregeerd formaat om de besluitvorming te ondersteunen. En hoe dit werkprocessen optimaliseert;
  • er een platform voor verbonden medische hulpmiddelen is dat schaalbaar en modulair is, dat veilig is en gebaseerd op open standaarden en dat een afdeling of zorginstelling flexibel kan reageren op dynamisch veranderende eisen in de toekomst.
“Out of your comfort zone is where the magic happens”.

Ik denk dat de magie alleen nog maar groter wordt als we gezamenlijk uit onze comfort zone stappen en samenwerken aan de best mogelijke inzet van interoperabele medische technologie.

Lees meer op -> Verbonden Technologie (draeger.com) of neem contact op via edwin.nieland@draeger.com.

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
1 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
Het (zieken)huis van de toekomst
blog
Mijn vader
nieuws
Muziek tijdens het perioperatieve proces
blog
Medisch Hulpverlener: één beroep, één register

Edwin Nieland

Modality Manager Medical Systems OR bij Dräger. Improving Acute Care; ook mijn persoonlijke intrinsieke motivatie.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst