heet vanaf nu
2023
05
jun
door
Edwin Nieland
1532
1
0

Mijn vader

Gelukkig leven mijn ouders nog. Mijn moeder Truus 80; gezond en kwiek. Mijn vader Henk 85; kwakkelend met zijn gezondheid. Ik herinner mij voorafgaand aan een ziekenhuisopname één van de gesprekken aan de keukentafel. Ik zit daar waar ik altijd zit. Ma schenkt de koffie in en pa heeft het koekje al in zijn hand. Wij praten over de operatie die pa te wachten staat en hij praat vooral over de narcose; hoe kom ik nu weer uit het ziekenhuis? Blijft mijn hoofd doen wat het nu nog kan? Er zit angst, hij voelt zich niet volledig veilig. Dit gevoel kruipt onder mijn huid.

Morgen moet hij weer naar het ziekenhuis en ik ga met hem mee. En ook al ben ik geen dokter, ik ben toch een aantal scenario’s in mijn hoofd aan het bedenken die we zouden kunnen bespreken. Eén van die scenario’s is weer een operatieve ingreep ondergaan. Wat er ook gaat gebeuren, het belangrijkste voor mij is dat hij de best mogelijke zorg krijgt.

Ik zit nu thuis aan tafel deze blog te schrijven en ik merk dat ik zorgen heb. Ik, als zoon, wil vandaag de best mogelijke zorg voor mijn vader; niet morgen. Ik, als professional, geloof dat interoperabiliteit een sleutel is tot (nog) betere zorg voor morgen.

Ik weet dat de kracht van interoperabiliteit van medische technologieën is dat het de menselijke mogelijkheden tijdens de zorgverlening vergroot. Met interoperabiliteit worden apparaten bi-directioneel met elkaar verbonden om gegevens en mogelijkheden te combineren om zorgverlening op een veilige manier te verbeteren.

We gaan veel meer naar systeemprestaties en gaan apparaten meer en meer beoordelen binnen een systeem. Zo zullen spuitenpomp(data), monitor(data), beademingsapparaat(data), EPD(data), etc., meer en meer met elkaar verbonden en verweven raken en daarmee steeds meer één systeem worden.

Ik weet dat wij bij Dräger ervoor gaan zorgen dat interoperabiliteit werkelijkheid wordt met verbeteringen op het IT-gebied van systeemconnectiviteit, veilige communicatie en gegevensbeveiliging. Ik weet dat interoperabiliteit de menselijke mogelijkheden binnen zorgverlening zal vergroten. En het vergroten van de menselijke mogelijkheden vertaalt zich naar de best mogelijke zorg voor iedere vader. Daar geloof ik in!

Meer informatie? Ik ga graag met u in gesprek.

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
1 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
Het (zieken)huis van de toekomst
blog
“Out of your comfort zone is where the magic happens.”
nieuws
Muziek tijdens het perioperatieve proces
blog
Medisch Hulpverlener: één beroep, één register

Edwin Nieland

Modality Manager Medical Systems OR bij Dräger. Improving Acute Care; ook mijn persoonlijke intrinsieke motivatie.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst