heet vanaf nu
2020
25
jun
door
Martijn Lupke
382
0
0

De meewerkend voorman schoonmaak

Andre Eeltink, 60 jaar, werkt sinds 10 jaar met veel plezier op de OK van het OLVG locatie West als meewerkend voorman schoonmaak. Na veel andere werkplekken in de schoonmaakbranche te hebben gehad, heeft Andre zijn plek definitief gevonden op de OK.

De belangrijkste taken van ons team zijn..

niet alleen het OK complex schoonhouden, maar we hebben een breed scala aan werkzaamheden. We zorgen ook dat alle materialen, zoals: mutsen, maskers, handdoeken, OK tafellakens worden aangevuld. Daarnaast zorgen we dat er tussen iedere OK een “tussenbeurt” gedaan wordt, zodat iedere patiënt op een schone OK komt. Mijn taken zijn - naast schoonmaken - ook het aansturen van de medewerkers en zorgen dat alles goed wordt gepland.

De gebeurtenis die mij het meest bijgebleven is…

toen er een reanimatie plaatsvond op de OK. Wij waren als schoonmaakteam in de buurt van de plaats waar dit gebeurde. Dat maakte veel indruk op ons. We werden daarna wel door het OK team opgevangen en gevraagd of we behoefte hadden om over deze situatie na te praten. Dat was erg fijn. Dat heb ik in mijn andere werkzaamheden buiten het ziekenhuis nog nooit eerder meegemaakt. Het gaf ons het gevoel dat we echt bij het team horen op deze OK.


De coronacrisis zorgde er bij ons voor..

dat ons werk veel intensiever werd en voor veel collega’s extra spannend. We moesten zeer geprotocolleerd gaan werken en moesten tussen OK’s door in ‘vol ornaat’ met spatbril en FFP2 masker de OK’s reinigen en desinfecteren. Dat was voor veel collega’s best spannend. Ook was het een uitdaging om de 1,5 meter te handhaven in een OK waar meerdere collega’s aan het werk waren. Maar, door iedereen er steeds op te wijzen is het ons toch goed gelukt.

De sfeer in ons team is..

bijzonder goed. Door de coronacrisis is iedereen veel bewuster van het belang van ons werk op de OK. We helpen elkaar veel meer en we praten meer over wat ons bezig houdt. Iedereen is ervan doordrongen dat we elkaar nodig hebben en deze klus alleen samen kunnen klaren. Ik zorg ervoor dat de medewerkers de ruimte krijgen om over hun gevoel en angsten te praten. Alle medewerkers in mijn team zijn echte zorgtoppers!

De coronacrisis betekende voor mij…

persoonlijk dat ik veel meer bewust ben van de risico’s van ons vak. En dat werken in de zorg een mooie manier is om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Ik ben er dan ook trots op dat Marc Rutte ook onze beroepsgroep steeds noemt als hij het heeft over vitale beroepen. Wij worden als schoonmakers niet vergeten en dat voelt goed.

Delen
0 keer gedeeld
reageer

Ook interessant

nieuws
Contouren voor de regeling voor een bonus voor zorg-medewerkers
nieuws
Begin vandaag nog met uw gratis campagne voor OK personeel
blog
Samen op de IC
nieuws
Duizend euro coronabonus voor zorgpersoneel

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >