heet vanaf nu
2020
08
nov
door
Martijn Lupke
185
2
0

De OK van de Maand | Sandstep Healthcare

De OK van maand is dit keer de OK afdeling van Sandstep Healthcare. We geven je een kijkje in de keuken van deze OK in deze spannende tijden. In deze organisatie huizen vier verschillende labels; OrthoParc (orthopedie), Cosmed (cosmetische chirurgie), GenderClinic (genderchirurgie) en Medical Parc (heelkunde en proctologie). Een mooi palet aan verschillende disciplines zo blijkt.

Wat voor kliniek zijn jullie?

Onze organisatie heeft eigenlijk drie locaties, de locatie Bosch & Duin nabij Zeist, de locatie Rozendaal nabij Arnhem en de locatie Lelystad waar alleen polikliek plaatsvindt. Op de locaties Bosch & Duin en Rozendaal hebben we per kliniek twee operatiekamers, een holding met twee tot drie bedden, een recovery met drie bedden en een verpleegzaal met negen tot twaalf bedden. Op deze locaties zijn we één operatiekamercomplex waar alle disciplines samenwerken, medisch specialisten, anesthesie, chirurgie, verpleging, schoonmaak, logistiek en de fysiotherapeut. Dit maakt het leuk en nooit saai.

Wat maakt het werken in deze kliniek zo bijzonder?

Buiten dat wij allemaal als één team werken aan een goede patiëntenzorg, is het bijzonder dat in onze klinieken de totale heup – of knieprotheses in dagbehandeling plaatsvinden. Alle orthopedie patiënten gaan dezelfde dag weer naar huis. Het grote voordeel voor de patiënt is dat deze niet in onze kliniek hoeft te overnachten, sneller op de been is doordat men gelijk fysiotherapie krijgt, de kans op een infecties daardoor klein is. Er wordt veel aandacht gegeven aan de patiënt. Een leuk voorbeeld hiervan is dat er naar de voorkeur van muziek wordt gevraagd en deze wordt afgespeeld bij inleiding en uitleiding. De patiënt gaat in slaap en wordt wakker met zijn of haar favoriete muziek. Tijdens de narcose draaien we onze eigen playlist ;-)!

In de meeste Zelfstandige Behandel Centra is het logistieke proces een uitdaging, hoe is dat bij jullie?

Het logistiek proces is bij ons ook een uitdaging, dat blijft het denk ik altijd wel een beetje met twee locaties en beperkte ruimte in de klinieken. Sinds vorige maand hebben wij een logistiek medewerker op het operatiekamercomplex. We zijn nu al super blij met hem, want hij neemt al zoveel werk over.

Een goede onderlinge sfeer is in een relatief kleine setting altijd erg belangrijk, hoe zorgen jullie ervoor dat de werksfeer goed blijft?

We zijn een hecht team, hierdoor weten we precies waar de kwaliteiten van onze collega’s liggen en zijn we goed op elkaar ingespeeld. We gaan met plezier naar ons werk en iedereen voelt zich betrokken bij de patiënt. Je ziet ze tenslotte tijdens het hele proces van opname.

De personele bezetting in een Zelfstandig Behandel Centrum wordt vaak gekenmerkt door de inzet van externe krachten. Hoe is dat bij jullie?

Wij zijn erg blij met een vaste club ZZP-ers die regelmatig bij ons werken. Ze voelen als ons eigen collega’. Dit werkt fijn voor de vaste werknemers om steeds dezelfde gezichten te zien. Daarbij zijn ze goed op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen en protocollen in onze klinieken, wat zeer prettig is.

Wij zijn erg blij op onze werkplek. Natuurlijk houden we altijd uitdagingen, maar we zijn snel wendbaar en zetten samen onze schouders eronder, zo ook nu tijdens deze Covid crisis. We wensen iedereen veel succes in deze uitdagende tijd. Heb je interesse om eens langs te komen bij ons? Na de Covid crisis ben je van harte welkom!

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
2 keer gedeeld
reageer

Ook interessant

nieuws
Van patiënt met Acute Myeloïde Leukemie naar expeditie deelnemer!!!
blog
Dé plastisch chirurg
nieuws
Motie voor meer salaris zorgpersoneel alsnog aangenomen
nieuws
Toch voorrang op coronatest voor OK personeel

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >