heet vanaf nu
2022
16
nov
door
Ingrid Hummel
1112
0
0

De recovery-verpleegkundige

‘Zorgen voor mensen’, dat is wat Peter Nauts het liefst doet. Zijn interesse in de recovery is gewekt tijdens zijn werk verpleegkundige op de multidisciplinaire trauma unit in Zuyderland Heerlen. Bij het ophalen van postoperatieve patiënten kwam hij geregeld op de recovery en wist hij dat dit de uitdaging was waar hij naar op zoek was. En zo geschiedde.. sinds augustus van dit jaar mag hij zich officieel recoveryverpleegkundige noemen.

De patiënt die me altijd bijgebleven is …

de patiënt die postoperatief in een septische shock raakte. Ik had toen voor het eerst een oproepdienst in het weekend als gediplomeerde. Plots was het zover; de kennis die ik had opgedaan moest ik als verantwoordelijk gediplomeerde toepassen in de praktijk. Ik voelde de adrenaline door mijn lichaam jagen. Maar ik was er klaar voor en ging er zelfverzekerd tegenaan. De situatie was zeer zorgelijk en spannend, maar gelukkig met een goed einde. Ik heb er veel van geleerd!

De leukste ingreep om te verkoeveren vind ik …

de Nuss-bar operatie bij een pectus excavatum (trechterborst). Binnen Zuyderland Heerlen zijn wij hierin gespecialiseerd en komen (veelal) jonge mensen van ver om zich bij ons te laten opereren. Een complexe operatie op relatief jonge leeftijd.

Het mooiste compliment dat ik gekregen heb is …

heel cliché. Een patiënt die mij bedankt voor de goede zorgen het dat het allemaal is meegevallen. Daar doen we het toch voor? Buiten het werk herkennen patiënten mij en zij komen dan naar mij toe om mij nogmaals te bedanken. Ik krijg ook veel berichten op mijn social media platformen waarop ik video’s over de zorg maak. “Jouw zorg is mij zo bijgebleven en nu kom ik je op TikTok tegen.” Maar ik krijg ook berichten voor het gehele team binnen het OK-complex. Stuk voor stuk lieve zorgzame mensen.

De keuze voor het werken op de verkoever maakte ik omdat …

deze functie mij erg aanspreekt door zijn diversiteit en complexiteit. Ik kan in een relatief korte tijd veel voor een patiënt betekenen. Het OK-complex is niet de plek waar een patiënt wil zijn. Maar als ze er moeten zijn dan probeer ik hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

De dag is voor mij geslaagd als…

het een productieve, maar vooral een leuke werkdag was. Ik vind het belangrijk dat - wanneer de situatie het toelaat - er gelachen wordt op de werkvloer. Wij hebben een grote open recovery. De patiënten krijgen daardoor vaker gesprekken mee en neem hun daarom waar mogelijk ook mee in deze gesprekken. Ik geniet er echt van als zij net zo hard kunnen lachen als ik. Soms valt er niets te lachen en dan is het mijn hand op een schouder die troost biedt.

De grootste uitdaging op de recovery vind ik …

om bij drukte voldoende bedden beschikbaar te hebben. De recovery ligt soms vol terwijl het operatieprogramma doorgaat. Patiënten kunnen door personele bezetting of door beddentekort dan niet vlot doorstromen naar de verpleegafdeling. Dat is echt een logistieke uitdaging.

De manier om te ontspannen na een drukke werkdag is voor mij …

samen met mijn partner, vrienden en familie gezellig bourgondisch een hapje en drankje te doen. Kletsen, lachen maar vooral genieten. Genieten is een woord wat ik heb geleerd vanuit deze werkplek.

Je kunt Peter volgen op TikTok en Instagram via @peterzorgt

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
0 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
Gezond werken op de OK
blog
Onze OK: Haaglanden MC
blog
De persoonlijkheid van de chirurg in kaart gebracht
blog
‘Respectvol kritisch als de normaalste zaak van de wereld’

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst