heet vanaf nu
2020
28
apr
door
Ingrid Hummel
736
2
0

Dé Rubriek: Marilyn Bruins

In de rubriek ”De” laten we iedere maand iemand van de werkvloer aan het woord. Of het nu de praktijkopleider, de herintreder, de leerling of de afdelingsassistent is, dit is jullie rubriek! In dit interview staat Marilyn Bruins centraal. Zij is sinds 2008 werkzaam als operatieassistent in Meander Medisch Centrum. Zij werkt 3 dagen per week en is tevens vakspecialist van de orthopedie.

De vakspecialist
Marilyn Bruins is sinds 2008 werkzaam als operatieassistent in Meander Medisch Centrum. Zij werkt 3 dagen per week en is tevens vakspecialist van de orthopedie.

De werkzaamheden van een vakspecialist in mijn ziekenhuis bestaan uit ….
het regelen van alle technische zaken rondom de orthopedische operaties. Dit doe ik samen met 6 collega’s. Elke week bekijkt één van ons de planning voor de komende acht weken en overleggen we met opnameplanning wanneer en of bepaalde operaties gepland kunnen worden. Indien nodig worden er leensets besteld. Dit communiceren we dan met de CSA, zodat alles op het juiste moment in huis en steriel is. We beheren en controleren de voorraad protheses en doen eventueel extra bestellingen om deze op peil te houden. Ook zijn we aanspreekpunt voor de firma’s en regelen we assistentie van hen als dit gewenst is. Verder staan wij altijd klaar voor onze collega’s met betrekking tot zaken rondom de orthopedische operaties en houden we de operatieprotocollen bij. In het Meander werken we met vakspecialisten en halfrounders. We streven ernaar dat er minimaal één vakspecialist op de OK staat, om zo de continuïteit en kennis te behouden. Ook zit er altijd een vakspecialist in een orthopedieproject voor bijvoorbeeld aanschaf van nieuwe apparatuur.

De tijd die ik krijg voor het uitvoeren van mijn taken is ….
één dag in de week, de Taakdag. Dan sta je als vakspecialist niet ingepland op OK. Wanneer er de rest van de week iets voorvalt, beoordeel je of dit kan wachten tot de taakdag. Zo niet, dan doe je het tussendoor.

De mooiste aspecten van mijn vak zijn ….
de verdieping in een specialisme, de verantwoordelijkheid en het vertrouwen dat je daarin krijgt. Je draagt bij aan een optimale operatieplanning. Je volgt cursussen bij firma’s wanneer er een nieuwe techniek of prothese in huis komt. Die opgedane kennis draag je dan weer over aan (nieuwe) collega’s en leerlingen. Ook werk ik twee keer per jaar mee aan het opzetten van een Live Surgery. In het auditorium van ons ziekenhuis ontvangen we dan fysiotherapeuten of huisartsen uit de omgeving. Zij kunnen live meekijken tijdens een orthopedische operatie waarbij er de gelegenheid is direct vragen te stellen aan het operatieteam.

Mijn keuze is op de orthopedie gevallen omdat ….
het een heel dynamisch specialisme is. Je bent gedurende de hele operatie lekker bezig en in staat goed vooruit te denken. Vooral meedenken wordt door de orthopeden gewaardeerd en gestimuleerd. Op deze manier kan ik mezelf uitdagen om er voor te zorgen dat een operatie zo goed en soepel mogelijk verloopt. In het orthopedische team in ons ziekenhuis heerst een “no nonsense” mentaliteit, wat ik erg fijn vind. Hierdoor sta ik elke dag weer vol enthousiasme op de werkvloer.

De operatie die mij het meest is bijgebleven is ….
een grote knie revisie. Een hele uitgebreide casus met veel botverlies waarbij nauwelijks nog een femur en tibia zichtbaar waren. Voor deze ingreep werd een groot aantal instrumentensets gebruikt, een geweldige uitdaging! Het was mooi om te zien hoe er uiteindelijk weer een functionerende knie ontstond waarmee de bewegelijkheid aan de patiënt is teruggegeven.

De beste manier om mensen te motiveren voor dit mooie vak is ….
zelf enthousiasme uitstralen! In Meander Medisch Centrum hebben we een leuk team van orthopeden en gemotiveerde collega’s. Hierdoor is de werksfeer erg prettig en wordt je vanzelf enthousiast.

Wil jij ook je verhaal vertellen in De rubriek? Leuk! Stuur ons een mailtje naar redactie@okvisie.nl


Dit interview verscheen eerder de OK Visie Krant.

Delen
2 keer gedeeld
reageer

Ook interessant

blog
Dé herintreder
blog
“Misgrijpen is geen optie”
nieuws
Geld voor extra bonus en werkdruk-verlaging zorg
nieuws
Interchange bestaat 30 jaar!

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >