heet vanaf nu
2023
23
mei
door
Ingrid Hummel
1561
0
0

De teamleider

Een duobaan als leidinggevende OK en logistiek en daarnaast ook nog leidinggevende van de poli orthopedie. Als dat geen gevarieerde baan is! Gertine de Man werkt bij Equipe Zorgbedrijven in Amsterdam als teamleider OK en logistiek samen met haar collega Monique. Een ideale combinatie wat haar betreft!

De grootste uitdaging van mijn werk vind ik …

Om met de huidige personeelsproblematiek er toch voor te zorgen dat er genoeg expertise, kennis en kunde op elke operatiekamer aanwezig is zodat de kwaliteit van zorg hoog kan blijven. Werken in ons ZBC brengt werken op hoog tempo met zich mee, wat op zich al uitdaging genoeg is. Gelukkig mogen wij onze handen dichtknijpen met een fijne groep aan vast personeel. Daarnaast hebben we ook een vaste groep ZZP’ers waarvan sommigen al jaren bij ons zijn. Hierdoor kunnen we kwaliteit blijven bieden. We draaien zo goed als elke dag vier operatiekamers en hebben een groep van dertien vaste mensen.

De belangrijkste eigenschap van een goede teamleider vind ik …

Moeilijk te benoemen. Er zijn voor deze functie meerdere eigenschappen gewenst, maar ik vind het heel belangrijk dat je voor het belang van de groep gaat. Dat betekent het luisteren naar problematiek en daar oplossingen voor zoeken, maar ook de schakel tussen directie en de groep zijn waarbij het belang van de groep voorop staat.
De combinatie van teamleider operatieafdeling en logistiek …
Is erg leuk. Logistiek is onlosmakelijk verbonden met de OK. Het een kan niet zonder het ander dus de focus moet liggen op de samenwerking. Ik combineer het ook nog met teamleiderschap van de poli orthopedie waar ik vooral ontzettend veel van leer.

De meeste energie in mijn werk krijg ik van …

Troubleshooting. Het geeft echt energie om tegen problemen aan te lopen en daar dan toch een goede oplossing voor te vinden. Momenteel kampen we met veel backorders bijvoorbeeld. Soms komt daar ook een acuut probleem uit voort en dan vind ik het zoeken naar oplossingen erg leuk. Als we daardoor dan toch een patiënt kunnen helpen krijg ik daar energie van.

De minst leuke kant van het teamleiderschap vind ik …

Het omgaan met het personeelstekort. We vragen soms meer van onze vaste groep dan we eigenlijk zouden willen. Ook in mijn baan ervaar ik hierdoor regelmatig een soort tijdsdruk. Als ik zelf op OK sta bijvoorbeeld door ziekte van personeel blijven mijn eigen werkzaamheden liggen, terwijl sommige dingen nou eenmaal niet kunnen blijven liggen.

De samenwerking in een duobaan is voor mij …

Perfect. We werken nou eenmaal in een sector met veel vrouwen waarvan de meeste parttime werken. Door deze duobaan kan ik parttime (28 uur) deze functie vervullen. Ook zijn mijn collega Monique en ik zo verschillend dat we elkaar goed aan kunnen vullen. Ik ben bijvoorbeeld heel erg direct en soms iets minder tactvol, waar zij geduldig en zachter is in communicatie. Beide kwaliteiten zijn soms vereist dus dat maakt ook de werkverdeling erg prettig. Waar ik moeite mee heb, kan zij aanvullen en andersom. Ook vakanties proberen we te verdelen waar mogelijk zodat er meestal wel iemand van ons is.

De werkdag is voor mij geslaagd als …

Ik van het OK-personeel hoor dat ze lekker gewerkt hebben als ze naar huis gaan. Ik vind het fijn dat iedereen elkaar nog even helpt opruimen aan het eind van de dag zodat iedereen met een goed gevoel de werkdag afsluit. Ook is het een geslaagde werkdag als ik zelf ook nog aardig wat liggende zaken heb kunnen afronden.

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
0 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
De beste zorg leveren. Dat doen we dag in, dag uit, met een grote glimlach.”
blog
Gezond werken op de OK
blog
Onze OK: Haaglanden MC
blog
De persoonlijkheid van de chirurg in kaart gebracht

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst