heet vanaf nu
2024
09
jan
door
Ingrid Hummel
2083
0
0

Internationale editie Handboek Endoscopische chirurgie verschenen

In 2009 verscheen het Handboek Endoscopische Chirurgie, een verzamelwerk over alle technologie die we tegenkwamen op de endoscopische operatiekamer van dat moment. Het Handboek was geschreven vanuit de gedachte dat alle teamleden en betrokkenen bij endoscopische chirurgie allereerst kennis moeten hebben van alle techniek, voordat men daadwerkelijk deelneemt aan de operaties. Het handboek was geschreven voor medisch specialisten (in opleiding), OK en anesthesie assistenten , technisch geneeskundigen, medische fysici en allen die interesse hadden in endoscopische chirurgie.

Kennis van alle techniek die door je handen gaat bij deze chirurgische ingrepen lijkt niet meer dan vanzelfsprekend, niettemin gaat interesse vooral uit naar de uitvoering van de operatie zelf, en dat begrijpen we. Daarom stelden we dit Handboek samen, om iedereen de gelegenheid te geven om op een prettige en overzichtelijke wijze de fundamenten tot zich te nemen. Tijdens ieders opleiding, en zeker ook nadien, om het geheugen op te frissen of om aanvullende kennis op te doen.

De eerste, Nederlandstalige uitvoering was een succes, het Handboek is in vele opleidingen als standaardwerk gebruikt. Er zijn duizenden exemplaren van besteld.
Dit was voor ons in 2021 de inspiratie om een tweede versie uit te brengen. Technologische ontwikkelingen op de operatiekamer gaan zo snel, dat er behoefte was aan een update, en we wilden meteen van de gelegenheid gebruik maken om een internationale Engelstalige versie uit te brengen. Amir Szold en Silvana Perretta, chirurgen met internationale reputatie, werden aangetrokken als co-editor, en met meer dan 90 auteurs vanuit drie continenten hebben we de tweede versie uitgebracht, onder de naam “The Technical Principles of Endoscopic Surgery”.
https://www.bsl.nl/shop/the-technical-principles-of-endoscopic-surgery-9789036829045In het boek wordt alle technologie besproken die men op de Endoscopische OK tegenkomt, van trocars tot instrumentarium, van OK indeling tot ergonomie en positionering, van diathermie tot ultrasound en van operatie robots tot artificiële intelligentie. Twee en vijftig hoofdstukken met essentiële kennis, die op prettige wijze in een mooi handboek doorgenomen kan worden, s’avonds op de bank, tussen de bedrijven door, of in digitale vorm via de unieke toegangscode die met het boek geleverd wordt. We hopen hiermee opnieuw bij te dragen aan de veiligheid voor alle patiënten en medewerkers, en aan een doelmatig gebruik van onze operatiekamers!

Ivo Broeders en Sandy Kalisingh

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
0 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
Een toekomst-bestendige kliniek voor orthopedische zorg en meer bij Bergman Clinics
nieuws
Toename in aantal orgaantransplantaties, patiënten ook sneller geholpen
nieuws
Oranje OK-shirts voor kinderen in Amalia Kinderziekenhuis
nieuws
Aantal vrouwen dat veel bloed verliest tijdens bevalling gestegen

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst