heet vanaf nu
2020
04
nov
door
Erbe
144
0
0

Nieuwe mogelijkheden in de interventionele pulmonologie

Cryosondes worden in de pulmonologie gebruikt om extracties en weefseldevitalisatie te doen. De dunste van de nieuwe sondes heeft een diameter van slechts 1,1 mm. Hiermee kunnen met behulp van een beschermslang, via het werkkanaal van een bronchoscoop, dieperliggende biopten worden genomen. Tijdens de cryobiopsie hoeft de bronchoscoop niet meer uit het doelgebied te worden teruggetrokken, maar kan gewoon blijven zitten.

Consistente weefseleffecten

Het cryosysteem ERBECRYO® 2 is gebaseerd op onze decennialange ervaring in de cryochirurgie en cryotherapie en is ontwikkeld volgens de meest recente eisen van de interventionele pulmonologie.

Verder gaande behandelmogelijkheden met Cryo:

Met behulp van cryo-extractie kunnen niet alleen vreemde voorwerpen worden verwijderd, maar ook slijmproppen, bloedstolsels, necrotisch weefsel, weefseltumoren (rekanalisatie) en biopsiemateriaal. Bij cryodevitalisatie wordt extreme koude gebruikt om weefsel te vernietigen.Samen met de nieuwe cryosondes vormt het ERBECRYO® 2-apparaat de volgende generatie cryochirurgische systemen van Erbe. De cryogene prestaties zijn afhankelijk van de optimale hoeveelheid CO2 die door de sonde stroomt. De stroomregelfunctie van de ERBECRYO® 2 levert voor elk type cryosonde de exacte hoeveelheid CO2 die nodig is voor een maximale vriesprestatie. Dit resulteert in een reproduceerbaar vrieseffect bij de biopsie of devitalisatie van het doelweefsel.

Cryo-extractie met beschermslang

De nieuwe sonde met een diameter van 1,1 mm en beschermslang maken het mogelijk de bronchoscoop tijdens een cryobiopsie of cryo-extractie in het doelgebied te laten zitten. Hierdoor zijn kortere reactietijden mogelijk bij het behandelen van complicaties, bijvoorbeeld bij bloedingen.
Sonde en biopt worden teruggetrokken via de beschermslang, dit waarborgt de hoge kwaliteit van het biopt.
Vooral de dunste cryosonde (1,1 mm) zorgt voor een uitbreiding van de behandelmogelijkheden, bijvoorbeeld biopsieën met behulp van een navigatiekatheter of een kleine bronchoscoop met een werkkanaal van slechts 1,2 mm.

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
0 keer gedeeld
reageer

Ook interessant

nieuws
'App to Order' verbetert logistiek op operatiekamers
nieuws
LUMC transplanteert eerste donorlever na ruim 13 uur aan nieuw perfusiesysteem
nieuws
AI-technologie beoordeelt noodzaak van een hersenoperatie
blog
Elektrochirurgie is een integraal onderdeel van de OK, chirurgische rook is dat niet.

Erbe

Over Erbe

Wij zijn een familiebedrijf dat onder leiding van de eigenaren al vijf generaties lang chirurgische systemen produceert en verkoopt, voor zeer uiteenlopende medische toepassingen.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >