heet vanaf nu
2019
05
jul
door
Martijn Lupke
817
12
0

OK Visie en Incision op zoek naar het beste opleidingsidee van Nederland!

Wij dagen jullie uit! Niet dat er uitdagingen ontbreken in het leven van OK professionals, integendeel, werken op de OK is één en al uitdaging. Nee, we dagen jullie dit keer op een andere manier uit. Hoe houden we de OK professional “fit for duty” op een hoogwaardig kennisniveau? Heb jij hier ideeën over en een plan hoe dit uit te werken? Dan dagen we jou uit dit plan te komen presenteren bij “Het beste opleidingsidee van Nederland”! En wellicht wordt jouw plan uitgekozen door een vakjury en uitgewerkt.

OK Visie en Incision slaan de handen ineen. We gaan samenwerken omdat we denken dat de bij – en nascholing op de OK een nieuwe impuls nodig heeft. De vraag is echter welke impuls en hoe precies en in welke vorm? Wat sluit het beste aan bij de behoefte van de OK professionals? Er zijn immers steeds meer medewerkers met een verschillende opleidingsachtergrond. Daar willen we bij aansluiten, noem het situationeel bij – en nascholen.

Ook wordt teamperformance op de OK steeds belangrijker als het gaat om patiëntveiligheid. Maar wat is teamperformance precies en belangrijker nog, ‘wat gaat het ons opleveren en wat is jullie beeld daarbij?’ Ook daar willen we in onze samenwerking op inzoomen, echter met input van jullie!

Daarom hebben we in overleg met de NVLO (Nederlandse Vereniging Leidinggevenden Operatiekamers) het plan gevat om ‘Het beste opleidingsidee van Nederland” te gaan organiseren op 14 november 2019 in het Tropeninstituut in Amsterdam. Wat is de bedoeling? Heel simpel. Je hebt een plan of een idee hoe de bij – en nascholing naar een hoger niveau getild kan worden op jouw afdeling (mag ook Nederland breed). Dit plan werk je uit in overleg met je leidinggevende en een collega van een andere discipline. Je komt met je leidinggevende en collega op 14 november naar Amsterdam en presenteert jouw “Beste opleidingsidee van Nederland” voor een vakjury. Wanneer jouw idee wordt gekozen dan zal dit idee samen met jou en de leden van de vakjury worden uitgewerkt. Incision en OK Visie zorgen er daarna voor dat jouw idee geïmplementeerd wordt. Mooie PR voor jouw afdeling en een kans om jouw creativiteit te laten zien aan je collega's in Nederland en België!

Waar moet je inzending aan voldoen?

  • Duidelijke omschrijving van je idee.
  • Omschrijf wat de meerwaarde van je idee voor de OK medewerkers is.
  • Omschrijf wat je nodig denkt te hebben voor de implementatie.

Mocht je aanvullende vragen hebben, mail ons op info@okvisie.nl

Heel veel succes met de uitwerking van jouw plan! We zijn heel erg benieuwd naar jouw visie op hoe we samen bij – en nascholing naar een (nog) hoger niveau kunnen tillen. Mail je inzending naar info@okvisie.nl

Dit event is een initiatief van OK Visie, Incision en de NVLO.

Locatie: Amsterdam, Impact Hub
Datum: 14 november 2019, 14.00 - 19.00 uur
Kosten: 75 euro per ziekenhuis (max. 3 personen)

Inschrijven kan via het contactformulier van OK Visie. Vermeld a.u.b. met hoeveel personen en uit welk ziekenhuis u komt. U kunt ook aanwezig zijn als toehoorder zonder een inzending te doen.


Martijn Lupke / OK Visie
Ritsaart de Montfrans / Incision

Deel dit artikel
12 keer gedeeld
reageer

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >