heet vanaf nu
2023
10
mrt
door
Ingrid Hummel
1219
0
0

Onze koffiekamer: Anna Ziekenhuis

In de pauze genieten van een heerlijk soepje of vers bakkie koffie met je eigen nieuwe milieuvriendelijke mok in een spiksplinternieuwe koffiekamer . Wie wil dat nou niet?? Operatieassistenten Peggy Spierts en Eline Smit nemen ons mee naar hun koffiekamer.

In welke koffiekamer nemen we nu een kijkje?

In de koffiekamer van de operatieafdeling in het gezellige Brabantse Anna ziekenhuis.

Jullie koffiekamer heeft onlangs een make-over gekregen?

Klopt! Uit een overleg kwam naar voren dat een nieuwe koffiekamer de werkvreugde zou kunnen vergroten. En dan helemaal als daar een koffiebonen machine in kwam te staan. We hebben toen een commissie samengesteld met daarin een aantal operatieassistenten die een en ander hebben uitgezocht en zo is de nieuwe koffiekamer tot stand gekomen!
Mooie foto’s aan de muur, mooie kleuren op de wand, nieuw meubilair, een loungehoek, nieuw servies, mooie nieuwe lampen en andere frontjes van de keuken. Echt een totale make-over dus!

Wat voor een soort lunchen komen er bij jullie voorbij?

Van alles wat! Van tosti’s tot uitgebreide salades en van yoghurt tot eten wat gehaald wordt in het ziekenhuisrestaurant. Daarnaast heeft een collega zich heel erg ingezet om soep op de afdeling terug te krijgen. Dit is gelukt! We krijgen nu de ene week maandag en woensdag soep en de andere week dinsdag en donderdag op de OK geserveerd. Dit is echt een luxe!

En de afwas, wie doet die?

De vaatwasmachine:) Deze ruimen we zelf in en de schoonmaakploeg zet deze aan als deze vol is. De medewerkers van de schoonmaak ruimen meestal ook de vaatwasser weer uit.

Wat wordt er naast koffie drinken en lunchen nog meer in jullie koffiekamer gedaan?

In de koffiekamer vinden ook de klinische lessen plaats. Ook kun je in de koffiekamer het verloop op de operatiekamers zien. We hebben een groot scherm aan de muur hangen dat aangesloten is op de computer en overdag het programmaverloop toont.
Wat voor een leesvoer ligt er bij jullie in de koffiekamer?

Sowieso de krant en af en toe ligt er vakliteratuur zoals OK Visie of een Operationeel.
Soms neemt een collega informatie mee van een congres en we hebben altijd een nieuwsbrief van BeN OK (Bij en na scholing, dit is een samenwerkingsverband met zuidelijke regionale ziekenhuizen) in de koffiekamer liggen. Af en toe ligt er een roddeltijdschrift.

Zit iedereen gezellig door elkaar of zijn er wel groepjes in de koffiekamer?

Nee hoor, in principe zit iedereen gezellig door elkaar. Als bijvoorbeeld de recoveryverpleegkundigen tegelijkertijd met zijn drieën komen eten zitten ze wel bij elkaar, maar verder zit de anesthesie, chirurgie en recovery gewoon allemaal gezellig gemengd.

Hebben jullie een koffiekamer-traditie?

We hadden hiervoor altijd een smoelenposter aan een wand hangen, maar door de make-over is deze verdwenen en hangt nu op de gang. Maar we hebben wel net een nieuwe traditie gecreëerd.
Als sint- en kerstcadeau heeft iedereen op de operatieafdeling een mooie grote mok gekregen met zijn of haar naam erop. Binnenkort worden er planken aan de muur bevestigd waar de mokken op geplaatst worden. Zo dragen we onder andere ook bij aan de “groene OK”, iets waar we ook enthousiast en gedreven mee bezig zijn.
Verder wordt er regelmatig een gevarieerde, uitgebreide lunch thuis gemaakt door verschillende collega’s. Ieder zet dan zijn eigen gemaakte lunch rond lunchtijd in de koffiekamer en dit eten we dat met zijn allen gezellig op. Erg leuk en lekker en geeft een groot gevoel van saamhorigheid. En last but not least... hoe smaakt de koffie?

Tja… De koffiebonen die uitkozen waren smaakten nogal bitter.
Dit vond men ziekenhuisbreed, dus daar is actie op ondernomen. Er heeft een echte koffiebonenproeverij plaatsgevonden met allerlei afgevaardigden van de verschillende afdelingen in huis. Daar is een ander koffieboontje uitgekomen die we binnenkort op de afdeling krijgen. We zijn benieuwd!

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
0 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
Onze OK: Meekijken met Ray van Zunderd van Radboudumc
blog
Op zoek naar het geheim achter topprestaties van OK-teams
blog
Wat kan ik veranderen?
blog
Waarom raakt me dit zo?

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst