heet vanaf nu
2022
01
feb
door
Ingrid Hummel
1296
1
0

Onze koffiekamer: Bergman Clinics Ede

De laatste nieuwtjes worden er uitgewisseld, er wordt uitgerust, er wordt gelachen en gehuild, en natuurlijk wordt er koffie gedronken. Het kloppend hart van de operatieafdeling is toch wel de koffiekamer! Inge Hoefakker en Mirthe Doppenberg vertellen in dit interview alles over hun koffiekamer…

Wat een gezellige, zonnige inrichting bij jullie, hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

We zijn op het idee gekomen in coronatijd. We misten ineens enige vrolijkheid in onze koffiekamer en we hadden behoefte aan een soort van verandering.

Wat wordt er zoal in jullie koffiekamer gedaan, naast koffiedrinken en lunchen?

Wij kletsen wat af in deze koffiekamer. Uiteraard zorgen we dat we ook in de koffiekamer als het even kan nu zo veel mogelijk uit elkaar en met niet te veel mensen tegelijk bij elkaar zitten. Naast koffiedrinken en lunchen houden we geregeld speeches en hebben we een enthousiaste OK-mascotte die ons de dag soms doorhelpt.

Wat voor soorten lunch komen er bij jullie voorbij, en welke diëten zijn er gaande?

Er zijn in al die jaren de nodige diëten voorbij gekomen: van Sonja Bakker, Montignac, ontslakken, gluten- en koohhydratenvrij tot de gewoon gezonde schijf van vijf.
O ja, en niet te vergeten zijn we van een wekelijkse vishap (kibbeling) overgegaan op de wekelijkse broodjes van Bakker Bart. Al met al never a dull eetmoment bij Bergman.

Zitten de anesthesie, verkoever en chirurgie gemengd of heeft ieder zijn eigen hoek?

Alles is en zit bij ons gemengd en door elkaar gelukkig, van anesthesie, firma, artsen tot chirurgie.

Hoe is jullie uitzicht?

Ons uitzicht is eerlijk gezegd niet heel geweldig, we zitten in een woonwijk waar we op zich geen wijds en adembenemend zicht hebben.

Wat ligt er voor lectuur in jullie koffiekamer?

We hebben een heuse boekenkast met diverse lectuur, van tijdschriften (vak en ontspanning) tot lees en studieboeken

Heb je een leuke koffiekamer-anekdote?

Vele, vele, vele, echter niet allemaal noemenswaardig. :)
Wat wel wellicht leuk is om te vermelden, is dat we met twee mensen voor het maken van deze ontspanningsmuur een aardig tijdje zijn zoet geweest. Het vergt enorm veel nauwkeurigheid, snij- en plakvermogen om de muur en de vlakken goed op elkaar te laten aansluiten. Dit heeft voor de nodige zweetdruppels en uiteraard hilariteit gezorgd.

Hoe zit het met de traktaties bij jullie?

Niet aan te slepen. Van chocoladeletters tot een goed gevulde snoeppot, en van bijna wekelijkse verjaardagen van artsen en collega’s tot uitbundige vieringen van het leven, spontaan.

En last but not least … hoe smaakt de koffie?

Deze is sinds twee jaar echt verbeterd en goed! We hebben naast een echt goed uitgebreid bonenapparaat (latte, cappuccino etc.) ook een Nespresso-apparaat waarmee we van echt goede en lekkere koffie kunnen genieten. Dus prima!!!


Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
1 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
De beste zorg leveren. Dat doen we dag in, dag uit, met een grote glimlach.”
blog
Gezond werken op de OK
blog
Onze OK: Haaglanden MC
blog
De persoonlijkheid van de chirurg in kaart gebracht

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst