heet vanaf nu
2022
08
nov
door
Ingrid Hummel
1169
1
0

Onze koffiekamer: Jeroen Bosch Ziekenhuis

De laatste nieuwtjes worden uitgewisseld, er wordt uitgerust, gelachen en gehuild en natuurlijk veel koffie gedronken. Het kloppend hart van de operatieafdeling, dat is toch wel de koffiekamer!

In welke koffiekamer nemen we nu een kijkje?

In de koffiekamer van het Bossche Jeroen Bosch ziekenhuis. Aangezien we een heel grote afdeling zijn hebben we twee koffiekamers, zo overbelasten we onze stappenteller niet! In de grootste koffiekamer is het vrij druk en lawaaiig, je ziet hier collega’s in meerdere kleine clubjes zitten. In de kleinere koffiekamer is het beter mogelijk om gezellig samen bij te praten in je pauze.

Wat voor soorten lunch komen er allemaal bij jullie voorbij?

Echt van alles! Gezond en minder gezond. Brood, thuis gesmeerd in een trommeltje. Yoghurt met noten. Fruit en groente.
Gelukkig hebben we ook een tosti-ijzer, dat maakt hier overuren. Dus geen excuus meer om je oude brood niet op te eten! Op de gang ruik je die lekker gesmolten kaas al. Voor nuchtere patiënten is dit natuurlijk wel wat minder fijn.

Ook hebben we een cup-a-soup-automaat van de zaak. En verder krijgen we koffie, thee, melk en karnemelk. Voor het gratis fruit moeten we wel even naar het personeelsrestaurant lopen.Netjes aan tafel of met het bord op schoot?

Wisselend! Veel collega’s zitten graag met het bord op schoot, maar netjes met mes en vork aan tafel kan ook. Het scheelt of je een boterham met kaas mee hebt of een bord salade eet.

De Bossche bollen en worstenbroodjes, hoe vaak eten jullie die?

Helaas véél te weinig. Bij een jubileum trakteert het JBZ op appelflappen en worstenbroodjes of soms op gesorteerd gebak. Eén keer per maand trakteren de jarigen. De traktaties zijn heel divers. Laatst hebben we zelfs warme loempiaatjes gekregen bij de lunch.

En de afwas, wie doet die?

Wij zijn heel blij met onze huishoudelijke dienst-dames die voor ons de vaat doen. Zij zorgen dat al onze troep in de vaatwasser komt en ook weer opgeruimd wordt. Echt zo fijn!

Wat wordt naast koffiedrinken en lunchen nog meer in jullie koffiekamer gedaan?

Genoeg! Er wordt natuurlijk veel op de telefoons gestaard. Het lijkt hier soms wel de stiltecoupé van een trein. Maar er worden ook gezellig spelletjes met elkaar gespeeld. In rustige diensten wordt de sjoelbak op tafel gelegd of 30 Seconds gespeeld. Of gewoon even lekker chillen voor de televisie.
Op zijn tijd worden scholingen in de koffiekamer gegeven, we hebben hiervoor een groot scherm hangen.

Wat voor leesvoer ligt er in jullie koffiekamer?

Er liggen verschillende tijdschriften, zoals tuinbladen, Linda of VT Wonen. We hebben ook een hele kast vol met boeken van Heleen van Rooijen tot Suzanne Vermeer. Dat idee kwam van een collega die ging verhuizen en haar voorraad op de OK deponeerde.

Zit iedereen gezellig door elkaar of is er een scheiding tussen ‘de chirurgie’ en ‘de anesthesie’?

Er is zeker geen strikte scheiding, maar je ziet toch wel dat ze bij elkaar kruipen. Blijkbaar zoekt soort toch soort :)

Hebben jullie een koffiekamertraditie?

Jazeker, van elk feest dat voor de afdeling georganiseerd wordt komt een collage aan de muur te hangen. Als er wat te vieren is, zoals een vijftigjarige, of bijvoorbeeld als iemand ons gaat verlaten, dan versieren we de hele afdeling met de gekste foto’s en uitspraken die we kunnen vinden over het feestvarken.

En last but not least … hoe smaakt de koffie?

Mwah…. daar valt nog wel wat aan te verbeteren.
Maar wie wil kan zijn eigen cupjes van huis meenemen en gebruikmaken van een Nespresso-apparaat voor toch een lekker bakkie.

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
1 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
Van operatieassistent tot wandelcoach
blog
De recovery-verpleegkundige
blog
Buitenlandse collega’s op de OK
blog
‘Mijn collega’s hebben me er doorheen geholpen.’

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst