heet vanaf nu
2020
02
okt
door
Martijn Lupke
1483
6
0

Onze OK: Bergman Clinics | Bewegen | Rotterdam

Judith, Karin en Karla werken respectievelijk als recoveryverpleegkundige/POS-medewerker, verpleegkundige en operatieassistent bij Bergman Clinics | Bewegen | Rotterdam. De kleinschaligheid, de korte lijnen en de persoonlijke aandacht die ze de cliënten kunnen geven, maakt dat zij zich er als een vis in het water voelen.

Wat maakt Bergman Clinics | Bewegen | Rotterdam zo’n leuke werkplek?

Karla: ‘Bergman Clinics | Bewegen | Rotterdam is zo leuk door de kleinschaligheid en de focus. We werken in een klein, dedicated team, waarin iedereen heel goed is in wat hij/zij doet.
Judith vult aan: ‘Ik heb veel contact met cliënten en hele korte lijntjes met de artsen. Iedereen is heel benaderbaar en ik kan snel schakelen met zowel orthopeed als anesthesioloog. De combinatie van POS en de voorbereiding op OK maakt mijn werk heel afwisselend wat ik erg leuk vind! Karin: ‘Er is binnen Bergman Clinics veel aandacht voor de medewerkers, een voorbeeld hiervan is ons cultuurprogramma Beter voor elkaar. Ik zit samen met collega’s uit andere klinieken van verschillende divisies in de Culture crew. Samen denken we na over hoe we het dit jaar met elkaar nóg beter kunnen maken. Voor de organisatie, onze cliënten en met elkaar, voor elkaar.’

Waarom hebben jullie de keuze gemaakt om in een ZBC te gaan werken?

Karla: ‘Ik heb gekozen voor een ZBC omdat ik veel waarde hecht aan de focus en aandacht die daar voor de cliënt is. Iedereen binnen Bergman Clinics | Bewegen | Rotterdam is zeer kundig en ervaren in het type cliëntenzorg die wij leveren. Daarnaast zijn er korte lijnen met de collega’s, wat heel prettig werkt. Karin: ‘Ik heb er voor gekozen om voor een ZBC te gaan werken, omdat ik de aandacht en service voor een cliënt zo belangrijk vind. Ik heb hiervoor 15 jaar in de thuiszorg gewerkt; daar was ik 'te gast' bij de patiënt thuis en hier zijn de cliënten onze gasten. Zo gaan we er als verpleegkundigen ook echt mee om. Al drukt iemand 10x op het belletje, de aandacht die een cliënt nodig heeft krijgt hij of zij! Judith: ‘Daarnaast vind ik ook dat we bij Bergman Clinics heel innovatief werken. Er wordt voortdurend gekeken hoe we onze orthopedische zorgpaden nog beter kunnen inrichten. Zo krijgen we een beter resultaat en heeft de cliënt een fijnere beleving. Een voorbeeld hiervan is de MijnBergman app, waarin de cliënt veel informatie krijgt over zijn persoonlijke zorgproces.

In hoeverre zijn de werkzaamheden in een ZBC anders t.o.v. een regulier ziekenhuis?

Judith: ‘Ik vind dat met name het contact met de artsen hier anders is dan in een ziekenhuis. We kennen elkaar allemaal goed, het is een gelijkwaardige samenwerking en zo kun je snel schakelen. Mijn ervaring in het ziekenhuis is dat alles wat logger en onpersoonlijker is.’ Karla bevestigt: ‘Ik merk het verschil met een ziekenhuis vooral in de samenwerking met de artsen. Die is hier heel gelijkwaardig en persoonlijk. We kennen elkaar allemaal goed en werken echt als team samen. In een ziekenhuis kan het zo voelen dat je meer voor een arts werkt, in plaats van dat je samen werkt.’

In hoeverre heeft de coronacrisis invloed op jullie werk (gehad)?

Karin: ‘De coronacrisis heeft veel invloed op ons werk gehad. Tijdens de piek van de coronacrisis zijn door onze kliniek alleen spoed-cliënten behandeld. Alle geplande zorg ging niet meer door. Veel van mijn collega's met een achtergrond in de IC hebben tijdelijk gewerkt in omliggende ziekenhuizen en ook onze beademingsapparatuur was uitgeleend aan ziekenhuizen. Nu wordt het langzaamaan weer wat normaler, al gelden er natuurlijk nog steeds extra voorzorgsmaatregelen.’

In Bergman Clinics | Bewegen | Rotterdam worden alleen orthopedische operaties verricht, in hoeverre heeft dat invloed op het allround blijven als OK professional?

Karla: ‘Als je gaat werken bij Bergman Clinics | Bewegen | Rotterdam ambieer je een specialisatie. Het is niet mijn streven om allround te blijven. Ik geloof er juist in dat als je gespecialiseerd bent, je nog betere zorg kunt leveren. Het alternatief is om van alles een beetje te weten, ik weet liever van een beetje alles! Judith vult aan: ‘Ik heb niet het idee dat ik door de specialisatie in orthopedie belemmerd wordt als zorgprofessional. Het is juist prettig dat het hele proces is ingericht op de planbare orthopedische zorg.’

Hoe is bij – en nascholing georganiseerd bij Bergman Clinics | Bewegen | Rotterdam?

Karin: ‘Onze bij- en nascholing wordt gefaciliteerd door 'Bergman Academy'. Een overzichtelijke online tool waarin duidelijk staat welke scholingen je verplicht bent om te volgen en waarin je ook interessante e-learnings kunt volgen. Als er iets dreigt te vervallen krijg je meteen een reminder. De praktijktrainingen hebben even stil gelegen door de coronacrisis maar worden nu ook weer gepland. We krijgen soms ook klinische lessen van de orthopeden, wat erg waardevol is.’ Karla: ‘We krijgen intern ook bijscholingen van de orthopedisch chirurgen. Dat is erg leuk en leerzaam.’ Judith vult aan: ‘Ook het trainen van ALS/BLS en de voorbehouden handelingen is goed georganiseerd.’

Wat zouden jullie tegen toekomstige collega’s willen zeggen die overwegen om voor Bergman Clinics | Bewegen | Rotterdam te gaan werken?

Judith: ‘Wil je graag werken in een enthousiast en hecht team met korte lijntjes, dan ben je bij Bergman Clinics | Bewegen | Rotterdam aan het goede adres! Karla: ‘Als je affiniteit hebt met het werken in een klein, dedicated, gezellig team en je wilt specialiseren in de orthopedische chirurgie, kom dan vooral bij Bergman Clinics | Bewegen | Rotterdam werken!
Karin: ‘Wil je tijdens je werk als verpleegkundige alle aandacht en focus op je cliënt met onwijs leuke collega’s in een ontspannen sfeer? Kom dan vooral bij Bergman Clinics | Bewegen | Rotterdam werken!


Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
6 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
OK van de maand: Flevoziekenhuis
blog
De militair operatieassistent
blog
Kom aan boord op de OK
blog
Onze Koffiekamer: Equipe Zorgbedrijven

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst