heet vanaf nu
2021
16
apr
door
Martijn Lupke
776
4
0

Orville Small, groots in dansen!

Orville Small is een Engels-Franstalige Canadees geboren op 24 juni 1971. Hij groeide het grootste deel van zijn leven op in Montreal en verhuisde daarna voor een paar jaar naar Toronto, voordat hij in 2005 de grote sprong naar Nederland maakte. Orville verhuisde naar Nederland nadat hij kort daarvoor in Los Angeles wereldkampioen salsadansen werd. In Canada deed hij de opleiding tot ademtherapeut (RRT) en werkte als anesthesiemedewerker.

‘Toen ik in 2005 ingezetene van Nederland werd, was ik vooral bezig met professionele dans en alles wat daarbij komt kijken. Werken als anesthesiemedewerker paste niet in dit drukke schema. Dit veranderde op het moment dat ik dansles gaf aan een studente die anesthesiemedewerker was. Na een aantal gesprekken over het werken als anesthesiemedewerker in Nederland, begon het bij mij weer te kriebelen en mijn liefde voor anesthesie werd nieuw leven in geblazen. Maar zomaar weer een OK oplopen en starten waar ik in Canada was gestopt, was helaas geen optie. Ik moest mijn kennis en vaardigheden laten toetsen en op het niveau van de Nederlandse anesthesiemedewerker brengen. Dat is me binnen een jaar gelukt.

Momenteel werk ik als freelancer anesthesiemedewerker. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik als freelancer mijn passie voor het professioneel dansen mooi kan combineren met het werken op de OK als anesthesiemedewerker. In een vast dienstverband was deze combinatie niet mogelijk. Voor mij kunnen beide passies niet zonder elkaar. Ik post de laatste tijd regelmatig choreografie in een OK-setting op social media. Ik krijg daar geweldige reacties op. Zoals laatst toen ik een collega anesthesiemedewerker de Moonwalk leerde, die ze vervolgens binnen 3 minuten probleemloos liep op de recovery. Hilarisch toch, een anesthesiemedewerker die een dans van Michael Jackson doet zonder onder invloed te zijn van propofol…

Voor mij is dansen echt een uitlaatklep. Ik krijg er enorm veel energie van, helemaal als ik mijn enthousiasme kan overbrengen op mijn collega’s. Tot nu toe lukt dat aardig.
Het lijkt me geweldig om meer collega’s aan het dansen te krijgen op de OK, zoals we laatst hebben gezien met de Jerusalema Challenge. Ik zou me met liefde opwerpen als initiator van een soortgelijke challenge voor de OK. Alle OK-medewerkers in dezelfde choreografie, hoe mooi zou dat zijn. Iedereen laten zien hoe leuk het werken op de OK is en hoeveel positieve energie OK-professionals hebben. Ik ben er klaar voor!

Mocht een Jerusalema Challenge te hoog gegrepen zijn, ik sta beslist open voor alles wat met dans te maken heeft. Van online danscoach tot online tutorial zou zo gaaf zijn. Ik vind dat iedereen vreugde moet vinden in bewegen op muziek. Het werken op de OK is vaak al serieus genoeg, dat mogen we met dans en ontspanning best af en toe wat luchtiger maken.

Ik ga de komende maanden nog meer (eenvoudige) choreografie posten via OK Visie en laten we dan afspreken dat jullie gaan kiezen welke dans de OK Jerusalema Challenge moet worden. We roepen dan alle ziekenhuizen op om deze dans in een OK-setting te dansen, zodat de deuren van de OK’s letterlijk geopend worden en iedereen kan zien hoe gaaf een OK is en hoeveel toffe collega’s op de OK werken.

We gaan er een feestje van maken, collega’s. Laten we gaan vieren dat ‘het nieuwe normaal’ weer aanstaande is. Laten we samen ‘het nieuwe normaal’ dansend inluiden en ritueel afscheid nemen van de COVID-19 periode.

Ik ga ervoor. We zien elkaar snel. Doen jullie mee? 

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
4 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
OK van de Maand: Operatiekwartier Bornem
blog
Opereren op een schip: een inkijkje in het werk van medische hulporganisatie Mercy Ships
blog
De werkzaamheden van een OK-manager in Vlaanderen
nieuws
Interchange en OK Visie gaan samenwerken

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >