heet vanaf nu
2020
30
sep
door
Erbe
1657
6
0

Schone lucht in de OK

Chirurgische rook en aerosolen van laser, Cusa, Ultracision of elektrochirurgische apparatuur bevatten potentieel gevaarlijke stoffen. Deze bestanddelen kunnen een negatief effect hebben op de gezondheid van iedereen die zich in de operatiekamer bevindt tijdens gebruik. Elektrochirurgie is een “must” in elke O.K. – chirurgische rook is dat niet. Bij alle verbrandingsprocessen komen stoffen vrij, die luchtwegen kunnen beschadigen. Daarnaast kan de rook ook ziekteverwekkers bevatten, bijvoorbeeld: het HIV-virus, hepatitis B virus (HBV) en het papilloma virus (HPV).

Chirurgische rook bestaat voor 95% uit waterdamp en voor ongeveer 5% uit een mix van gassen, partikels in dampvorm afkomstig van behandeld weefsel. De referentie sectie hieronder verwijst naar studies op dit onderwerp.

Alleen systemen met afzuiging aan de bron van de applicatie zijn effectief.

Een kerncomponent bij afzuiging is een ULPA-15 filter, dat 99.9995 % van alle 0.1 µm partikels filtert. ULPA staat voor Ultra low penetration air filter. Dit biedt de best mogelijke veiligheid. Een actief koolfilter zorgt voor het afvangen van geur-partikels. Naast een gezondere werkomgeving biedt het een beter zicht op het chirurgische werkveld.

Bekijk hieronder de Webcast: een reis door het filter


Op de ERBE medical video website vindt u als gebruiker, OK professional niet alleen informatie over ERBE producten, maar ook achtergronden, instructie video’s over het gebruiksklaar maken van apparatuur en instrumenten. Verder treft u korte films over ERBE producten in actie: medische applicatie video’s over bijvoorbeeld chirurgie, gastro-enterologie, gynaecologie en urologie.

Uiteraard ontbreekt ook het onderwerp educatie niet op deze site. Met verdieping in items als thermofusie (sealen), rookafzuiging en webcasts over specifieke endoscopische toepassingen van elektrochirurgie.

Voor de site: smoke.erbe-med.com:

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
6 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

nieuws
Razendsnelle diagnose hersentumor tijdens operatie
nieuws
UMCG start eerste onderzoek in Nederland naar toepassing van bacteriofagen
nieuws
Meer donorlevers goedgekeurd door nieuwe manier van testen
nieuws
Wereldprimeur: longkankeroperatie met augmented reality

Erbe

Over Erbe

Wij zijn een familiebedrijf dat onder leiding van de eigenaren al vijf generaties lang chirurgische systemen produceert en verkoopt, voor zeer uiteenlopende medische toepassingen.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst