heet vanaf nu
2023
02
mei
door
Martijn Lupke
1003
2
0

Trots

‘Mijn vader is vorige maand ook geopereerd, en hij was daarna nog twee weken verward en heel moe, dat komt toch door de narcose? O, en mijn vriendin moet volgende week geopereerd worden en zij durft geen ruggenprik te nemen, wat zou jij doen, is het echt gevaarlijk?’

Werk je op de OK dan ben je op verjaardagen en andere sociale gelegenheden een medische vragenmagneet. Je kent het vast. Zonder enige schaamte lichten totaal vreemden hun hele medische dossier. Van gynaecologische procedures tot de proctoloog die de volgende keer toch nog een achtergebleven aambei moet verwijderen.

Ik wacht daarom vaak pas met mijn professionele ontmaskering tot na de taart. Met een biertje of gin-tonic lukt het meestal wel om mijn meest empathische gezicht op te zetten.

Werk je op de OK, dan weet je van alles heel veel en nog meer. Gek genoeg voelt die aandacht soms best lekker. Is het trots, is het erkenning? Trots op het werk dat je doet?, of is het erkenning die je normaal niet voelt of niet denkt te krijgen?

Ik zag laatst heel veel trots, en daar werd ik blij van. Onze OK organiseerde een familiedag. Vaders, moeders, opa’s, oma’s en kinderen mochten een kijkje nemen op onze afdeling en werden door hun verwanten rondgeleid op hun werkplek. Wil je weer trotsheid zien bij je medewerkers op hun vak? Organiseer een familiedag, ga op een afstandje staan en zie je collega’s zoals je ze nog nooit hebt gezien. Trotsheid in zijn puurste vorm!

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
2 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
Onze OK: Meekijken met Ray van Zunderd van Radboudumc
blog
Op zoek naar het geheim achter topprestaties van OK-teams
blog
Wat kan ik veranderen?
blog
Waarom raakt me dit zo?

Martijn Lupke

Martijn Lupke is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst