heet vanaf nu
2019
16
aug
door
Martijn Lupke
396
3
0

Update OK-leernetwerk en Save the Date voor OK-managers!

We hebben ontzettend veel reacties gekregen op ons initiatief voor het opzetten van een OK-leernetwerk, waarvoor dank! We willen vooral benadrukken dat het een netwerk is voor en door OK’s in Nederland en vinden het daarom leuk om te lezen dat OK’s zelf bereid zijn om dingen te organiseren en delen. De wil om te leren van en met elkaar is duidelijk aanwezig. Na de zomerperiode zullen we komen met onze eerste activiteiten, deels gebaseerd op jullie input!

We kregen ook veel positieve reacties op ons nijlpaard als logo. We kozen voor een nijlpaard omdat we iets wilden hebben wat ‘robuustheid’ uitstraalt en omdat het een kleine knipoog is naar de Eed van Hippocrates. Onze hippo (nijlpaard) wordt dus het gezicht van al onze activiteiten van het Leernetwerk, waarbij robuust leren voorop staat!

Deep Dive Sessie OK-leernetwerk
Binnenkort starten we met onze eerste activiteit, genaamd “Calamiteit of niet”, hiervoor komt een webtool online die je helpt met het beoordelen van een mogelijke calamiteit. Deze zal gratis beschikbaar worden gesteld. Daarnaast organiseren wij op woensdag 11 november speciaal voor de OK een ‘Deep Dive Sessie’ over het OK-leernetwerk. In deze sessie dompelen we ons onder in de uitdagingen van de OK op het gebied van veiligheid, medische technologie en organisatie. Vervolgens stellen we de agenda op voor 2020 waar het OK-leernetwerk zich op gaat richten. Doel van de bijeenkomst is om tot een top 5 van onderwerpen te komen die ziekenhuizen en OK’s niet alleen kunnen oppakken, en waarin het OK-leernetwerk dus kan ondersteunen. Uiteraard hebben wij al een aantal ideeën, maar we willen jullie graag actief betrekken bij het vaststellen van onze agenda. Ook binnen de kanalen van OK Visie zullen deze onderwerpen in 2020 veel aandacht krijgen. Het zal een interactieve avond worden waarin we uitdagingen gaan verdiepen en brainstormen over mogelijke oplossingen. Aangezien de OK-manager functioneel verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen op de OK’s, willen we OK-managers onder onze lezers vragen zoveel mogelijk naar deze avond te komen!

Wil je nog deelnemen aan de enquête? Dat kan via deze link

In het kort:

Wat: Deep Dive Sessie OK-leernetwerk
Doel: Agenda voor OK-leernetwerk 2020 vaststellen
Wie: Bij voorkeur OK-managers, maar geïnteresseerden zijn ook van harte welkom! 
Wanneer: Maandag 11 November van 18:00 tot 20:30
Waar: Snouckaertlaan 42, 3811 MB Amersfoort
Kosten: geen

Aanmelden kan via info@okvisie.nl. Voor soep en een broodje wordt gezorgd!Deel dit artikel
3 keer gedeeld
reageer

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >