heet vanaf nu
2020
27
aug
door
Ingrid Hummel
362
2
0

Geld voor extra bonus en werkdruk-verlaging zorg

Het kabinet maakt met Prinsjesdag geld vrij om zorgverleners volgend jaar weer een incidentele bonus te geven. Ook wordt in de begroting ruimte gemaakt om de werkdruk in de zorg te verlagen. Dat besluit hebben de coalitiepartijen genomen, melden Haagse bronnen. Het gaat om een eenmalige bonus van 500 euro bovenop de bonus van 1000 euro die zorgmedewerkers dit jaar al ontvangen vanwege hun bijdrage tijdens de coronacrisis. Dit jaar kost die bijdrage de overheid al 1,4 miljard euro, inclusief vergoeding van de af te dragen belasting. Ook volgend jaar gaat het om ‘vele honderden miljoenen'.

Daarnaast komt er ruim 100 miljoen euro extra beschikbaar in de begroting van het ministerie van Volksgezondheid om maatregelen van te betalen die de werkdruk moeten verlagen voor zorgpersoneel.

Volgens ingewijden is er nog geen oplossing voor de lage starterssalarissen in de zorg, omdat dat probleem ook opgelost moet worden door de sociale partners. Toch wil het kabinet een commissie laten kijken of hier iets te regelen valt.

Daarover moet vervolgens bij de volgende kabinetsformatie een knoop worden doorgehakt, aldus een betrouwbare bron.

Met deze afspraken komt het kabinet dus definitief voor volgend jaar niet op de proppen met een loonsverhoging voor al het zorgpersoneel. Daar is simpelweg geen geld voor nu. Een structurele brede loonsverhoging van 1 procentpunt zou de overheid jaarlijks 560 miljoen euro extra kosten.

bron: AD


Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
2 keer gedeeld
reageer

Ook interessant

blog
Dé herintreder
blog
“Misgrijpen is geen optie”
nieuws
Interchange bestaat 30 jaar!
blog
Zonder de zzp’ers, de zorg zonder personeel?

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >