heet vanaf nu
2021
21
jun
door
Ingrid Hummel
662
2
0

Het WKZ en het Máxima bouwen operatiekamer speciaal voor kinderen met hersentumoren

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis, onderdeel van het UMC Utrecht, en het Prinses Máxima Centrum bouwen samen een hypermoderne operatiekamer om hersentumoren bij kinderen te behandelen. Deze ‘ Intra Operatieve MRI-OK’ zal midden 2022 klaar zijn. Naast reguliere OK-verrichtingen is dan ook gebruik te maken van een ?nieuwe innovatieve ontwikkeling, zoals de IO MRI-OK. Er zijn wereldwijd maar enkele plekken waar zo’n combinatie van MRI met OK in de praktijk wordt gebruikt.

Een MRI in de operatiekamer heeft belangrijke voordelen. Het biedt de mogelijkheid om tijdens een neurochirurgische operatie nieuwe MRI-scans van het operatiegebied te maken. Zo hebben we een actuele weergave van de anatomische verhoudingen. Hiermee hebben de artsen real-time informatie over de grootte van de nog resterende tumor en de verhoudingen tot het gezonde omringende hersenweefsel. De neurochirurg kan zo veiliger en nauwkeuriger meer tumorweefsel verwijderen en een nieuwe operatie mogelijk vermijden.

Het ‘witte’ gebouw (artist impression) is het gebouw wat bij het WKZ ertussen geschoven gaat worden en waar de IO MRI-OK gebouwd gaat worden.

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
2 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

nieuws
Hyperspectrale camera zet eierstokkanker op de foto
nieuws
Tumorcellen opsporen en behandelen tijdens operatie prostaatkanker
nieuws
Stoel uit operatie-afval bespaart 35% CO2
nieuws
Drone vervoert voor het eerst menselijk weefsel

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst