heet vanaf nu
2017
07
nov
door
Ingrid Hummel
3441
3
2

Chirurgen Amphia voeren bijzondere dubbele operatie uit

Een gespecialiseerd operatieteam aangestuurd door een leverchirurg en een longchirurg, heeft onlangs een zeer bijzondere en unieke operatie uitgevoerd. Bij een patiënt met metastasen in zowel de lever als in de longen, zijn middels een laparoscopie via de thorax de metastasen weggehaald (transthoracale resectie). De patiënt is goed hersteld van zijn operatie en is inmiddels weer thuis.


Dr. Paul Gobardhan is een van de chirurgen die de operatie uitgevoerd heeft. Gobardhan: “We hebben al eerder zogenoemde laparoscopische transthoracale resecties uitgevoerd voor het verwijderen van moeilijk benaderbare uitzaaiingen in de lever. Maar deze keer hebben we via diezelfde opening in de borstkas ook gelijktijdig de uitzaaiing in de long verwijderd. Voor de patiënt heeft dit als voordeel dat hij maar één keer geopereerd moet worden.”

Gobardhan werd hierin bijgestaan door dr. Eelco Veen: “Heel belangrijk bij zo’n bijzondere operatie is goede samenwerking en communicatie. Je hebt als chirurg ieder je eigen expertise. Bij deze patiënt was het belangrijk dat we elkaar - ook letterlijk - de ruimte gaven om ieder z’n deel van de behandeling te doen. Het onderling vertrouwen moet daarbij heel groot zijn. Overigens doen we deze operatie niet alleen, we worden hierin bijgestaan door een gespecialiseerd operatieteam.”

Remco Djamin is voorzitter van het Medisch Specialistisch Bedrijf waaronder de artsen vallen. Djamin: “We zijn enorm trots op dit team en de unieke prestatie die ze geleverd hebben. Binnen Amphia is het sowieso een unicum. Maar voor zover we weten zijn we hiermee ook de eerste in Nederland. En misschien wel wereldwijd. Het is weer eens een bewijs dat de artsen van Amphia voorop lopen in het ontwikkelen en toepassen van innovatieve zorg.”

 

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
3 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

nieuws
Toename in aantal orgaantransplantaties, patiënten ook sneller geholpen
blog
Internationale editie Handboek Endoscopische chirurgie verschenen
nieuws
Oranje OK-shirts voor kinderen in Amalia Kinderziekenhuis
nieuws
Aantal vrouwen dat veel bloed verliest tijdens bevalling gestegen

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
2 reacties
2017
07
nov
Marsha de Man

Wow fantastisch! Terecht dat dit gedeeld wordt en super dat er gesproken wordt over het hele team. Dat wordt vast een zeker gewaardeerd!

reageer >
2020
30
mei
Frank van der Pol

Ik was de patient, geweldige operatie, vandaag 3 jaar geleden. En vandaag zou ik met mijn auto vertrekken naar Tokyo om daar 25 juli met de opening van de Olympische spelen aan te komen. Helaas door de Corona 1 jaar uitgesteld, P. Gobardhan zou Kazachstan en Mongolie met mij mee rijden. Ik hoef niet uit te leggen hoe het met de patient nu is. En hoe de band is van patient en arts.

reageer >