heet vanaf nu
2021
26
jan
door
Ingrid Hummel
297
1
0

CU en D66 bezorgen motie hoger loon zorg-medewerkers meerderheid in Kamer

Een motie van de SP en de PvdA voor een structureel betere beloning voor zorgmedewerkers is vandaag alsnog aangenomen in de Tweede Kamer. Omdat er voorlopig nog een groot beroep zal worden gedaan op zorgmedewerkers en omdat er een personeelstekort is, wil de Kamer dat het kabinet met een plan komt voor betere arbeidsvoorwaarden en een beter salaris. Dat komt bovenop de eenmalige bonus die de medewerkers hebben gekregen vanwege de coronadrukte. Het voorstel werd al in juni vorig jaar ingediend, maar toen staakten de stemmen. Alle regeringspartijen stemden tegen, en alle oppositiepartijen voor.

Daarop besloten de indieners hun motie voorlopig aan te houden totdat de stemverhoudingen zouden wijzigen. Dat bleek vandaag het geval, omdat de regeringspartijen D66 en ChristenUnie met de oppositie meestemden. Daarmee ontstond er een ruime meerderheid.

Het is overigens nog maar de vraag of de voorstanders hun zin krijgen. Het kabinet zal moeten beslissen of het wel structureel zo veel geld wil uittrekken nu het demissionair is. Demissionair minister Van Ark voor Medische Zorg heeft beloofd dat ze uiterlijk volgende week dinsdag laat weten of ze de motie uitvoert.

bron: NOS.nl

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
1 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
OK van de maand – Ikazia ziekenhuis
nieuws
Rijnmondse ziekenhuizen gaan samen OK-personeel opleiden
blog
Dé anesthesioloog | Arvic den Dulk
blog
‘Ik doe gewone dingen graag ongewoon goed!’

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >