heet vanaf nu
2020
25
jun
door
Ingrid Hummel
1752
0
0

Duizend euro coronabonus voor zorgpersoneel

Medewerkers in de zorg krijgen een bonus van duizend euro netto. Dat heeft minister De Jonge bekendgemaakt. De bonus is bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgenden en ondersteunend personeel, zoals schoonmakers. Het geld gaat niet naar artsen. Het extra bedrag is een manier om de zorgsector te bedanken voor de extra inspanningen tijdens de coronacrisis. De Jonge benadrukte dat in de zorg dag en nacht is gewerkt en dat veel mensen dubbele diensten hebben moeten draaien.

De Tweede Kamer vroeg al aan het begin van de crisis om een bonus en het kabinet beloofde daaraan tegemoet te komen. De komende tijd moet nog worden uitgewerkt hoe de betaling precies in zijn werk gaat. Volgens De Jonge zal de bonus in het najaar worden uitgekeerd. Hij denkt dat met de extra uitkering in totaal 800 miljoen euro is gemoeid.

Met een krappe meerderheid wees de Kamer deze week het voorstel af om het zorgpersoneel ook structureel beter te belonen.

bron: NOS.nl

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
0 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
De beste zorg leveren. Dat doen we dag in, dag uit, met een grote glimlach.”
blog
Gezond werken op de OK
blog
Onze OK: Haaglanden MC
blog
De persoonlijkheid van de chirurg in kaart gebracht

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst