heet vanaf nu
2021
15
feb
door
Martijn Lupke
113
1
0

Het groene voorbeeld

De gezondheidszorg staat aan de vooravond van een transitie, een duurzaamheidstransitie wel te verstaan. Vijftien verenigingen van specialisten en ondersteunende beroepen die werkzaam zijn in de Nederlandse operatiekamers ondertekende op 10 september 2020 de Green Deal Zorg. Met de ondertekening treden ze toe tot het Landelijk Netwerk Groene OK. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over verduurzaming om zodoende een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen. En dat is nodig, zeker op de OK waar per saldo het meeste afval van het ziekenhuis wordt geproduceerd. Daar moet snel iets aan gebeuren. De thema’s waaraan gewerkt gaat wordt zijn: verlaging CO2 uitstoot, circulair werken, terugdringen van medicijnresten in het oppervlakte – en grondwater.

Met de kwalificatie van grootvervuiler staan we als OK in de spotlights. Dat vraagt om voorbeeldgedrag en creativiteit. Als OK Visie gaan we ook een positieve bijdrage leveren aan de groene OK. Hoe klein onze bijdrage ook is, wij gaan het groene voorbeeld geven door onze maandelijkse krant alleen nog digitaal uit te geven. Dus geen maandelijkse stapels papier meer, geen onnodige milieubelasting, maar de krant iedere maand digitaal in onze nieuwe App. Dus geen onnodige verspilling van papier, inkt, transport - en drukkosten en extra CO2, omdat dit in onze overtuiging niet past in de groene doelstellingen die de (beroeps) verenigingen zijn overeengekomen in de Green Deal Zorg.

Speciaal voor dit groene initiatief gaan we de OK Visie App een flinke update geven, waarmee al onze uitgaven goed en duidelijk te lezen zijn. Ook het OK Visie Magazine komt beschikbaar in de nieuwe App en daarnaast krijgt de documentenbank een prominentere plaats. Daarnaast werken we - in samenspraak met onze partner de NVLO - aan een functionaliteit in de nieuwe App die de groene OK een boost gaat geven. Zodra de nieuwe OK Visie App beschikbaar is communiceren we daarover via onze (sociale media) kanalen.

2021 wordt op meerdere fronten een bijzonder jaar, maar zeker op het gebied van duurzaamheid gaan er op de OK mooie dingen gebeuren. We zijn blij dat we daar een groene bijdrage aan kunnen leveren.

Lees hier onze eerste online OK Visie Krant die binnenkort ook in de nieuwe app te vinden is.

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
1 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

nieuws
De nieuwe OK Visie Krant is weer uit!
nieuws
De digitale OK Visie Krant is weer uit!

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >