heet vanaf nu
2020
16
jan
door
Ingrid Hummel
949
0
0

Minister de Jonge biedt uitleg uitspraak zzp’ers in de zorg

Afgelopen vrijdag heeft minister de Jonge bij omroep Max een uitspraak gedaan over zzp’ers in de zorg. In het interview met Max zegt de minister rond minuut 18:30 dat hij het ‘slecht vindt’ dat steeds meer werknemers in de zorg overstappen naar zzp-schap en dat hij ‘aan het kijken is op welke manier we de wet kunnen aanpassen’ om dat tegen te gaan. Het ministerie heeft onderstaand bericht opgesteld om het standpunt nader toe te lichten.

‘Welke wet wil de minister aanpassen en welke concrete stappen worden daar toe gezet?’

“Om te beginnen: we hebben iedereen die in de zorg werkt keihard nodig. We zien de vraag naar zorg toenemen en de arbeidsmarkt steeds krapper worden. Samen moeten we ervoor zorgen dat we de zorg zo goed mogelijk blijven organiseren. Waar flexwerkers in sommige organisaties onmisbaar zijn, blijkt – ook uit onderzoek – dat zij soms gemakkelijker afstand doen van bepaalde teamtaken of avond-, nacht- en weekenddiensten. Dit kan voor een hogere werkdruk zorgen bij het vaste personeel. De ene zzp’er is de andere niet. Maar werkgevers zouden er zoveel mogelijk voor moeten zorgen dat zorgpersoneel graag bij hen in loondienst wil blijven en niet uit onvrede kiest voor het zzp-schap”, aldus minister de Jonge.

Nadere toelichting vanuit het ministerie van VWS: “De minister heeft tijdens het gesprek met Max Meldpunt aangegeven dat er te veel mensen kiezen voor een bestaan als zzp’er, terwijl ze eigenlijk gewoon werken als werknemer. In het regeerakkoord is opgenomen dat het kabinet dit soort schijnzelfstandigheid wil tegen gaan. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt op dit moment aan nieuwe wetgeving om hier wat aan te kunnen doen. Daar refereerde de minister in het interview aan.”

Minister De Jonge komt overigens voor het Algemeen Overleg (AO) arbeidsmarktbeleid in de zorg op 13 februari met een brief met zijn visie op flexibilisering van de arbeidsmarkt in de zorg.

Je kunt hier het interview met Minister de Jonge terugkijken.

Bron: Solopartners.nl


HEB JE DE OK VISIE APP AL GEDOWNLOAD? ZO BEN JE ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE OK NIEUWS!

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
0 keer gedeeld
reageer

Ook interessant

blog
Dé herintreder
blog
“Misgrijpen is geen optie”
nieuws
Geld voor extra bonus en werkdruk-verlaging zorg
nieuws
Interchange bestaat 30 jaar!

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >