heet vanaf nu
2020
27
okt
door
Martijn Lupke
435
2
0

Motie voor meer salaris zorgpersoneel alsnog aangenomen

De Tweede Kamer heeft alsnog de motie van PVV-Kamerlid Wilders aangenomen "om ervoor te zorgen dat de salarissen van zorgmedewerkers structureel fors worden verhoogd." Bij een hoofdelijke stemming, waarbij de Kamerleden in groepjes van vijftig over een verzameling moties moesten stemmen, haalde deze motie 69 stemmen voor en 67 tegen. Maar uit een verklaring van de ChristenUnie bleek dat dit kwam door een foutje van Kamerlid Van der Graaf. Zij wordt geacht tegen de motie te hebben gestemd, zei haar partijgenoot Voordewind.

Voor de stemmingsuitslag maakt dit foutje echter niets uit. Dus Wilders wil nu van het kabinet weten hoe zijn motie uitgevoerd gaat worden.

Het kabinet heeft van begin af aan bezwaar gemaakt tegen alle moties van de oppositie die vroegen om meer salaris voor de zorg.

In augustus leidde de motie van Wilders nog tot een chaotische discussie tussen de oppositiepartijen en de regeringspartijen, omdat die waren weggelopen bij de stemmingen.

Bron: NOS.nl

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
2 keer gedeeld
reageer

Ook interessant

nieuws
Van patiënt met Acute Myeloïde Leukemie naar expeditie deelnemer!!!
blog
De OK van de Maand | Sandstep Healthcare
blog
Dé plastisch chirurg
nieuws
Toch voorrang op coronatest voor OK personeel

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >