heet vanaf nu
2020
01
mei
door
Martijn Lupke
1014
2
1

OK Leerplein biedt unieke e-learningmodulen voor de OK

Vandaag vindt de lancering van een nieuw leerplatform voor OK-professionals plaats: OK Leerplein. OK Leerplein is opgezet om het gehele OK-team van gerichte scholing te voorzien. De modulen beslaan zowel de chirurgie als de anesthesie en recovery, maar zijn ook buiten de OK goed te gebruiken. “Constante scholing voor professionals in de zorg is een vereiste. Nieuwe situaties leveren nieuwe uitdagingen op, de Coronacrisis bevestigt dit op onmiskenbare wijze,” aldus Asaf Gafni, directeur van ExpertCollege.

Voor de operatieassistenten komt een compleet pakket voor alle specialismen, te beginnen met orthopedie, traumatologie, gynaecologie en cardiothoracale chirurgie. Dit pakket wordt de komende maanden aangevuld met alle andere OK-gerelateerde specialismen. Daarnaast ontwikkelt OK Leerplein unieke serieus gaming, voor zowel beginnende als ervaren professionals. Voor gediplomeerde anesthesiemedewerkers en recoveryverpleegkundigen is de e-learning vooral een verdieping voor hun kennis en vaardigheden. Daarnaast bieden deze modulen – bij het verwachte ontbreken van congressen het komend jaar – een mooie gelegenheid om accreditatiepunten voor dit jaar veilig te stellen.

OK Leerplein: unieke samenwerking


De samenwerking die tot OK Leerplein heeft geleid, is in alle opzichten bijzonder. ExpertCollege is dé naam op het gebied van e-learning in de zorg. OK Visie is het platform voor de OK. Door samen te gaan in OK Leerplein worden de kennis en kunde op beide gebieden, e-learning en de OK, efficiënt samengebracht. Daarbij brengt OK Visie niet alleen haar verschillende media in (krant, magazine, website), maar ook haar breed opgezette netwerk.

Coronacrisis

Een groot deel van de ziekenhuizen heeft al kennis kunnen nemen van de leermethodiek van OK Leerplein, vertelt Martijn Lupke van OK Visie. “Al ruim vóór de Coronacrisis, waren wij met ExpertCollege bezig met de ontwikkeling van dit leerplatform. Toen ineens de IC’s overbelast raakten, maar ook het zorgpersoneel erg moest bijschakelen om nieuwe vaardigheden rondom beademing en anesthesie aan te leren, hebben we geen seconde geaarzeld en meteen gehandeld. We hebben toen besloten om alvast een deel van de anesthesiemodulen gratis ter beschikking te stellen, met name voor OK-personeel dat op de IC ingezet ging worden. Hier is door bijna ieder ziekenhuis in Nederland en Vlaanderen dankbaar gebruik van gemaakt.”

Website en modulen zijn te vinden op www.okleerplein.nl

Team OK Leerplein

Delen
2 keer gedeeld
reageer

Ook interessant

blog
Een online studiekeuze-checkgesprek
blog
Leerplanontwikkeling OKC2025
nieuws
ExpertCollege en OLVG geven met video-docu inzicht in aanpak Covid-19
nieuws
Intensive Care e-learningpakket i.v.m. corona

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
1 reactie
2020
01
mei
Carolien

Wat een mooie ontwikkeling! Top gedaan deze samenwerking.

reageer >
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >